![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
Poważny problem
Mam powazny problem z dyskiem. Wczoraj komp zaczął mi się wieszać więc stwierdziłem że przywróce system i nagle wyskoczyło ostrzeżenie że dysk D został wyłączony z monitorowania systemu ale nie przejałem sie tym i zacząłem przywracać. Po przywróceniu chce wejść na dysk D a tu dysk jest niedostępny ale gdy wejdę do f diska to cos na tym dysku jest. Oczywiście dysk D był w systemie ntfs a teraz jakieś raw co to wogóle jest?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Nie miałem co robić, więc wpisałem w google: "raw ntfs problem"...
Po przejrzeniu kilku stron (głównie Forów) doszedłem do wniosku, że padła ci tablica alokacji plików - czyli system nie wie gdzie na dysku jaki plik sie znajduje (jeżeli pofragmentowany dysk to masz sieczkę) i mam takie propozycje (kolejno): 1. Odzyskanie danych (Oczywiście potrzebny jest sprawny system, najlepiej taki który widzi NTFS) - artykuł by MacGyver http://www.cdrinfo.pl/artykuly/datarecovery/strona3.php Jeżeli za mało odzyskałeś (albo lubisz eksperymenty) patrz pkt 2. 2. Ciekawy sposób z zastosowaniem Partition Magic (niżej z uaktywnieniem partycji - ostatecznie, ale wątpliwy sposób) http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=29860 3. Po odzyskaniu danych zapisaniu ich na innej partycji/dysku (nawet jak sposób 2 zadziałał) format partycji (ew. instalacja systemu od początku) Ps. Nie zapomnij napisać "raportu" jeżeli wdrażałeś sposób no.2 ![]()
![]() |
|
|