Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 02.12.2003, 19:27   #1
Wampir
Bywalec

Data rejestracji: 25.11.2003
Wampir w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
AWARIA: cdrw Teac CD-W516E i dvdrom LG DRD-8120B POMOCY !!!

Byłem posiadaczem znakomitej jak na moje dodczucia nagrywarki Teac CD-W516E i przeciętnego dvd romu LG DRD-8120B, aż do pewnego październikowego popołudnia kiedy to wróciłem do domu po ciężkim dniu w szkole i postanowiłem troche się zrelaksować przy komputerku (jakiś film, mp3 czy co tam innego) podchodze do kompa wciskam power nagle jakieś iskrzenie w zasilaczu i obudowie i co się okazało mój ukochany komputer który działał bezproblemowo od dwóch lat wyzionoł ducha, umarł, zaliczył zgon. Ofiary to słaba ale nigdy nie sprawiała mi kłopotów płyta ECS p6bat-a+,20 GB seagate medalist (U10 model ST320423A może ktoś ma sprawną elektronike?), stary tuner tv Zoltrix TVMAX,Celeron 600 (copermine), ATI Rage 128 tv out 32MB, i wyżej wymienione napedy. Na początku pograżyłem się w żałobie ale teraz zwracam się o pomoc wszystkich czytelników forum: może ktoż wie co mogło się uszkodzić w napędach podczas przepięcia i czy można to w jakiś tani sposób naprawić wymieniając jakieś elementy czy coś?? Jeśli jest jakaś nadzieja to prosze o wszelkiego rodzaju informacje ponieważ zakupiłem nową płyte, dysk, ram i procek nie stać mnie na zakup czego kolwiek wiecej gdyż trzeba spłacic długi i nie mam żadnego napędu oprócz 4X AZTECH CDA 468-02l, który sporadycznie czyta płyty (na marginesie może ktoś wie jak tego AZTECHA przerobić na 8x bo widziałem 4x i 8x od sierodka i wyglądały identycznie nawet laser był tego samego modelu).

Błagam o pomoc i dziękuje dobrym ludziom ,którzy postanowią mi pomóc.
Wampir jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: