![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2003
![]() |
AWARIA: cdrw Teac CD-W516E i dvdrom LG DRD-8120B POMOCY !!!
Byłem posiadaczem znakomitej jak na moje dodczucia nagrywarki Teac CD-W516E i przeciętnego dvd romu LG DRD-8120B, aż do pewnego październikowego popołudnia kiedy to wróciłem do domu po ciężkim dniu w szkole i postanowiłem troche się zrelaksować przy komputerku (jakiś film, mp3 czy co tam innego) podchodze do kompa wciskam power nagle jakieś iskrzenie w zasilaczu i obudowie i co się okazało mój ukochany komputer który działał bezproblemowo od dwóch lat wyzionoł ducha, umarł, zaliczył zgon. Ofiary to słaba ale nigdy nie sprawiała mi kłopotów płyta ECS p6bat-a+,20 GB seagate medalist (U10 model ST320423A może ktoś ma sprawną elektronike?), stary tuner tv Zoltrix TVMAX,Celeron 600 (copermine), ATI Rage 128 tv out 32MB, i wyżej wymienione napedy. Na początku pograżyłem się w żałobie ale teraz zwracam się o pomoc wszystkich czytelników forum: może ktoż wie co mogło się uszkodzić w napędach podczas przepięcia i czy można to w jakiś tani sposób naprawić wymieniając jakieś elementy czy coś?? Jeśli jest jakaś nadzieja to prosze o wszelkiego rodzaju informacje ponieważ zakupiłem nową płyte, dysk, ram i procek nie stać mnie na zakup czego kolwiek wiecej gdyż trzeba spłacic długi i nie mam żadnego napędu oprócz 4X AZTECH CDA 468-02l, który sporadycznie czyta płyty (na marginesie może ktoś wie jak tego AZTECHA przerobić na 8x bo widziałem 4x i 8x od sierodka i wyglądały identycznie nawet laser był tego samego modelu).
Błagam o pomoc i dziękuje dobrym ludziom ,którzy postanowią mi pomóc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|