![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
A macie tam w Irlandii coś taniego co by się opłacało sprowadzić do Polski?? hahahah
niewykluczone by to było bo wujek jeździ co jakiś czas do Londynu bo ma tam mieszkanie, więc ... ![]() ![]() A co do płyty Windowsa to z tego co czytałem w wątku rozpoczętym przez @ndrzejj9 gdy on kupował laptopa, to Dell faktycznie podobno nie daje płyt z Windowsem, ale na dysku w Dellach znajduje się partycja (ukryta w biosie, nie widoczna spod Windowsa) na której znajdują się wszystkie pliki potrzebne do odtworzenia systemu. Odtworzenie=reinstalacja po formacie?? ale skoro ta partycja ma nawet ok. 10GB to chyba znajduje się tam wszystko potrzebne do instalaci windowsa po formacie
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na dysku jest ukryta partycja, zarzadzalna, dostepna po wcisnieciu klawiszy, ktora automatyczne instaluje nowy, czysty system ze wszystkimi sterownikami i programami firmowymi. Nawet nie trwa to dlugo. Oczywiscie wszystkie dane zostaja utracone. Obecnie dosc powszechna praktyka.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
A ja akurat z czymś takim się jeszcze nie spotkałem - i jest to dla mnie zupełna nowość. Z tym, że z Laptopami, a także ze sprzętem "markowym" nie miałem jeszcze do czynienia (na większą skalę). A pomysł może i dobry - ale jak już wspomniano - płytka wypalona musi być, bo dysk zawsze może ulec awarii. Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
@Andrzejj9 - jakbyś mógł to skrobnij jakiś tekścik
![]() Co sądzicie o takim Sony Vaio za 1299$ ![]() Cytat:
![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Ja sądze, patrząc na parametry, że nie za bardzo jest się do czego doczepić - może przydało by się więcej USB - choć 3 też wystarczą ![]() A co do reszty - nieźle - matryca 15,4" - mogła by być większa, ale z drugiej strony zwiększa to nie tylko cenę, ale też wymiary i wagę. Z tym, że nie wiem, ile w Polsce podobny sprzęt by kosztował - mam wrażenie że chyba więcej, ale nie sprawdzałem. A tak z ciekawości - jak to jest z gwarancją jak kupisz to w USA i przywieziesz do Polski ? Standartowo taka gwarancja nie obowiązuje, ale przy tych znanych firmach, jest może inaczej ? Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Toshiba, Acer (dodaje plyte ghosta, z systemem i sterownikami i programami serwisowymi i uzytkami), podobnie robi HP (po przejeciu Della). Paktyka jest powszechna. I bardzo wygodna, a problem zepsutego dysku nie istnieje w praktyce, bo na gwarancji wymieniaja ci na nowy z juz wgranym obrazem systemu na ukrytej partycji. W najgorszym razie tracisz tylko dane. I moja opinja: -nie oplaca sie kupowac w USA markowego sprzetu!!!! Powod: gwarancja, serwis, oplaty celne. To powoduje tak duzy koszt, ze kupno kompa - jakiegokolwiek staje sie zakupem jednorazowym. Po wejsciu do Unii nawet zakup softwaru amerykanskiego jest ryzykowne, upgrady amerykanskie na rynek europejski sa o 100% drozsze od tamtejszych!!!!!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
![]() |
Cytat:
To stwierdzenie podoba mi się najbardziej ..... ![]() ![]() A tak w ogóle to dzięki za pozostałe wyjaśnienia ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
A co myślicie o tym Dellu, tym ostatnim Inspirionie 9300 za 1,514$http://www1.us.dell.com/content/prod...=19&l=en&s=dhs
@Andrzejj9- mógłbyś coś napisać? ![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 17.06.2005 o godz. 16:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|