![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Dziękuje wszystkim za rady i dużo informacji.
Temat ten założyłem bo miałem pomóc wujkowi w wyborze laptopa. Przy okazji dowiedziałem się dużo o laptopach i sam zaciekawiłem się nimi. Patrząc na te ceny, szczególnie na ebay (swoją droga @andrzejj9- dzięki że podsunąłes mi pomysł żeby na nim popatrzeć ![]() Gdyby ofera ta za 650$ była ważna (tzn. bardziej pewna) to odrazu dzwoniłbym do wujka żeby kupił (nawet ze 2 takie ![]() ![]() ![]() W każdym razie, wujek pewnie pojedzie jeszcze za jakiś czas do USA więc wtedy będe już wiedział na co patrzeć, żeby w miarę szybko podjąć dobrą decyzje. Pzdr.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Myślę, że za dodatkową opłatą dałoby się laptopa dostać i w ciągu jednego - dwóch dni. Tak więc...
![]() Ale ok, nie będę już mieszał ![]() ![]()
![]() |
#48 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
A jak jest z opłatami celnymi, np. gdybym zamówił laptopa (albo coś innego) gdzieś w stanach? ile przyszo by mi za niego zapłacić cła? a czy nie dało by się jakoś tego przesłać żeby nie wbijali cła? gdyby wysłali samego laptopa w jednej paczce (np. bylem u cioci w usa w odwiedziny i zostawilem/zapomnialem swojego laptopa
![]() ![]() hehe, kombinuje, ale ciekawi mnie to jak to jest i dlatego ![]() wogole jak to wyglada? gdzie ci celnicy to sprawdzają? przy wsiadaniu do samolotu czy juz po przylocie?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#50 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
No i już chyba wszystko wiadomo o tej aukcji za 650$
Popatrzcie sobie dziś na profil użytkonika który sprzedawał te laptopy http://www.ebay.pl/fdbkProfile?UserI...Zatwierd%C5%BA Pisze: Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale oferta i tak od początku wydawała się trochę podejrzana...
![]() |
![]() |
#54 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.06.2005
![]() |
Cytat:
Panie Andrzeju, nie wiem czy dostal pan moja informacje na gg, ale to dla mnie bardzo wazna sprawa, wiec pozwole sobie powtorzyc to tutaj: otoz do jutra musze cos wybrac z oferty laptopow w Stanach i widze ze najlepsze konfiguracje sa u DELLA i HP z tym ze HP znam bo mialem juz do czynienia i wiem czego sie spodziewac a o Dellu slyszalem duzo dobrego jednak chcialbym uslyszec cos od uzytkownika i tutaj spada mi pan z nieba 1. jaka konfiguracje pan wybral i jaksie sprawuje ? oraz co by pan w niej teraz zamienil 2. jak to jest z ta gwarancja, czy podstawowa 1roczna jest tez respektowana w Polsce ? bo slyszalem ze nie 3. jak ocenia pan materialy, jakosc, trwalosc i ogolnie wykonanie i design 4. bardzo wazne - jak z glosnoscia podczas pracy ? czy wiatrak czesto pracuje, czy mocno sie grzeje. Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc, bo jestem do niego bardziej przekonany niz do HP, ale wolalbym miec info z pewnego zródla. pozdrawiam! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
http://www.notebookforums.com/forumdisplay.php?f=74 tu ciekawa stronka - wlasciwie to forum o laptopach - link do dzialu ze zdjeciami dell'i
Ja to raczej doswiadczenia wiekszego nie mam (osobiscie dla siebie nic jeszcze nie sprowadzilem, choc ostatnio pomagalem w wyborze) ale czekam az ktos ze znajomych pojedzie do usa, bo juz mam na oku DELLa (od sprzedawcy u którego kupował @andrzejj9), jeszcze tylko dolozyc do tej aukcji 89$ za nagrywarke dvd i sprobowac umówic sie o odbior osobisty (wtedy nie bylo by kosztow przesylki ). Ogolnie sprzet juz wiem jaki, kase tez juz praktycznie mam teraz tylko czekam az ktos pojedzie do usa ![]() A tu link do tej aukcji http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...sPageName=WDVW
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Niestety nie dostałem żadnej wiadomości gg i na pewno zaraz bym na taką odpowiedział. Ale to kolejny przykład, że wiadomości tak wysłane, albo dochodzą, albo nie, co mnie osobiście bardzo martwi, bo nie mogę przecież za każdym razem oczekiwać od kogoś potwierdzenia.. Ale to tak na marginesie. Co do laptopa. 1) Konfiguracja: Pentium Centrino 1,6GHz Pamięć 512MB Dysk 60GB Napęd Combo Grafika... nie pamiętam w tym momencie modelu, ale coś Intela ze 128MB ramu, ale zintegrowana Ekranik 15,4 cala Dokładniejsza konfiguracja na linku podanym w poście wyżej. Co do ewentualnej wymiany jakiś podzespołów, to do tej pory nie mam żadnych negatywnych odczuć odnośnie tego sprzętu i nie czuję potrzeby wymiany czegokolwiek. 2) Z gwarancją jeszcze się nie dowiadywałem, chociaż wydaje mi się, że nie powinno być problemu z jej akceptacją. Najlepiej jednak będzie po prostu zadzwonić do DELL-a w Polsce i się zapytać. 3) Ogólne wykonanie i wykończenie notebooka oceniam bardzo dobrze. Widać, że DELL nie żałuje na jakości materiałów. Wszystko jest solidnie wykonane, skrupulatnie wykończone i generalnie bardzo estetyczne i przemyślane. To duży plus, zwłaszcza biorąc pod uwagę oferty innych producentów, które miałem okazję przeglądać. 4) Co do głośności... Jedyna odczuwalnie głośna rzecz w komputerze to napęd. Nie jest to hałas bardzo uciążliwy, niemniej jednak słyszalny. Wiatraki natomiast nie są praktycznie w ogóle słyszalne i tylko dokładnie się przysłuchując można stwierdzić, kiedy pracują. a kiedy nie. To takie krótkie odpowiedzi na postawione pytania. Gdyby miał Pan jeszcze jakieś pytania, proszę się nie wahać, ale na wszelki wypadek napisać je i tu i na gg. Rano (ok. 7) jutro sprawdzać pewnie będę pocztę, więc mogę coś jeszcze dopowiedzieć. Jeszcze taka jedna uwaga końcowa. Z mojego opisu powyżej można wnioskować, że laptop, którego kupiłem, jest bez wad. Tak naturalnie na pewno nie jest, ale akurat bardzo dobrze trafił on w moje potrzeby i nie mam powodów, żeby na cokolwiek narzekać. Oprócz jednej rzeczy, z której jednak od początku zdawałem sobie sprawę - wagi. Nie wiem, ile dokładnie laptop waży, o ile dobrze pamiętam specyfikacje to coś około 3,5 kilo, jednak jest to zdecydowanie odczuwalna waga. Mi to aż tak nie przeszkadza, jednak dla słabszej osoby noszenie go przez cały dzień może okazać się dość uciążliwe. Jeśli więc jeden z ważniejszych parametrów to mobilność, to może warto rozważyć kupno komputera z mniejszym ekranikiem (12'') i zdecydowanie lżejszego.
![]() |
![]() |
#58 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Przesyłka do Polski natomiast to już zupełnie inna sprawa..
![]() |
![]() |
#59 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.06.2005
![]() |
Przeczytaj ten artykuł http://www.pccentre.pl/Article1947.htm Może spodoba Ci się laptop
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |