Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.09.2004, 19:27   #1
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Potrzebuję szybkiej pomocy!!

W przypływie własnej głupoty zamieniłem w PartitionMagic partycję 95GB w NTFS na FAT32...
Windows oczywiście przestał ją widzieć !! PartitionMagic widzi tę partycję, widzi katalogi zapisane na niej, ale nie chce odwrócić FAT32 na NTFS.
Chciałem przenieść dane na inną partycję i spokojnie wtedy sformatować w NTFS. Niestety, najważniejsze dane dla mnie nie dają się skopiować
Co robić w tak beznadziejnej sytuacji ?? Proszę o wszelkie wskazówki mogące uratować przynajmniej tę najważniejszą dla mnie część danych...

Z góry wielkie dzięki
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.09.2004, 19:37   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A tak wogóle to nie rozumiem czemu nie możesz przekonwetować to na NTFS . Windows powinien ją widzieć przecież obsługuje FAT32. Spróbuj uaktulnić PM do najnowszej wersji i jechac

PS. Robisz to pod Dos ? czy pod windows jeżeli pod windows to zrób dystkieti. Możliwe, że jakiś proces wadzi.

Pozdro
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 20:03   #3
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Możesz spróbować prze konwertować z poziomu systemu.
Wpisujesz z linii poleceń:

convert c:/fs:ntfs
jeżeli system informuje że dysk jest w użyciu i nie może zmienić systemu plików to:
convert c:/fs:ntfs /x

c - litera dysku do konwersji.

pozdr.
Stary 07.09.2004, 07:37   #4
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... masz chyba jakiegoś starego PM, 8.0 lub 8.02 spokojnie ci przekonwertuje z FAT-a na NTFS. Kiedyś dla sportu :cool: wykonałem kilka konwersji tam i z powrotem, nie zniknęła mi ani jedna literka
Stary 07.09.2004, 08:22   #5
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za wskazówki. Wczoraj chwytając się wszelkich możliwych sposobów zainstalowalem jeszcze Win2003. Ten system bez problemu zobaczył zagubioną partycję przez WinXP. Nic nie zginęło, wszystko działa
Jednakże chciałbym dokończyć zabawę z partycjami przy pomocy PartitionMagic. I tutaj mam kolejny problem, bo posiadana przeze mnie wersja 8.0 nie chce się zainstalować pod Win2003. Czy mógłbym jeszcze prosić o wskazówkę, która wersja PartitionMagic działa pod Win2003. Poszukałem troszkę w google, ale odpowiedzi na to nie znalazłem...

Dzięki i pozdrawiam
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2004, 09:01   #6
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
Dzięki za wskazówki. Wczoraj chwytając się wszelkich możliwych sposobów zainstalowalem jeszcze Win2003. Ten system bez problemu zobaczył zagubioną partycję przez WinXP. Nic nie zginęło, wszystko działa
Jednakże chciałbym dokończyć zabawę z partycjami przy pomocy PartitionMagic. I tutaj mam kolejny problem, bo posiadana przeze mnie wersja 8.0 nie chce się zainstalować pod Win2003. Czy mógłbym jeszcze prosić o wskazówkę, która wersja PartitionMagic działa pod Win2003. Poszukałem troszkę w google, ale odpowiedzi na to nie znalazłem...

Dzięki i pozdrawiam
Jak sobie zainstalowałeś sewer, to takiej wersji szukaj, jak nie, to wejdź na stronę PM i się dowiedz.

Pozdrawiam,
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2004, 11:10   #7
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... spokojnie, jest proste wyjście, zastosuj PM 8 w wersji dla DOS-a, jakbys miał problem ze znalezieniem daj znać, podeślę ci bootowalną płytkę z PM 8.01 wszystkie opcje są dostępne jak w wersji dla windy. Oczywiście działa pod win2003
edit:
dostałem właśnie info, że wersja 8.05 (juz pod marką Nortona) pracuje pod win2003

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 07.09.2004 o godz. 16:24
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: