Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.02.2006, 13:47   #1
dzezik
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.06.2004
Posty: 4
dzezik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
powolne rysowanie ekranu LCD przez ATI

witam!

nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie
ale mam taki probem

ekran komputera rysuje mi się okropnie wolno jakbym karte vga mial w koputerze
a mam radeona 9200 z najnowszymi omegami pod xp podpietego cyfrowo dvi do LCD 20" 1600x1200 32bitowy kolor

generalnie po starcie jest ok, ale po kilku minutach ekran ga snie na sekunde i potem już rysuje sie powoli
no i pomomo wlaczenie w biosie agp fast write ati pokazuje mi ze jest wyalczone

a zachowuje sie jakby wogule agp bylo wylaczone

gdzie jest problem?
stery, winda czy hardware
__________________
Dzezik
dzezik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.02.2006, 14:17   #2
Mirat
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Posty: 22
Mirat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z opisanych objawów sądzę, że powodem może być temperatura a konkretnie przegrzewanie się karty grafiki (zatarty, zabrudzony wentylator lub brak wentylatora).

Powodzenia
Mirat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2006, 14:40   #3
dzezik
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.06.2004
Posty: 4
dzezik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki
sprawdze, nie pomyslalbym o tym ale zreczywiście brzmi rozsądnie
może sie radiator obluzowal
karta fabrycznie ma tylko radiator bo to jest zwyklutki radeonik do biura
zaarz pod nim jest sieciówka i może mu gorąco
czyli jak temop wzrosnie to ati wlacza w chipie jakiś specjalny tryb?

Dzezik
__________________
Dzezik
dzezik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2006, 14:48   #4
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To nie jakis specjalny tryb tylko poprostu bledy wywolane wysoka temteratura rdzenia i kosci pamieci
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2006, 14:58   #5
pepperman
Guru
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Posty: 1,642
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"pogryzly" sie stery
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2006, 17:07   #6
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja takie coś miałem jak się sterowniki wieszały - mignięcie ekranu nawet kilkukrotne - i po tym chodziło w trybie bez akceleracji sprzetowej tzn bardzo wolno zmieniałem stery na inne i pomagało (takie cos wywoływały u mnie niektóre omegi )
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.