![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.05.2004
![]() |
Pozeranie zasobow przez nagrywarke
Mam taka sobie nagrywarke ASUS 1610A, lubie ja. Niestety po ostatniej rozbudowie kompa i zwiazanej z tym reinstalacji systemu zaczela zachowywac sie dziwnie. Dziwnosc owa polega na tym, ze jakiekolwiek nagrywanie plyty pozera prawie cale zasoby procesora, tak wiec nic absolutnie nie da sie w tym czasie robic (te dwa czy trzy procent, ktore zostaja wystarczaja na jaezczenie kursorem ktore i tak jest spowolnione). Na domiar zlego rowniez odtwarzanie dziala zastanawiajaco. Odpalenie filmu bezposrednio z CDka nie jest w praktyce mozliwe bo dostaje okropne przerwania-skoki. Nie wiem byc moze to uszkodzony bufor (cholera wie co sie moglo zdarzyc przy przekrecaniu napedu) moze jakies konflikty. Tak czy inaczej, jesli jakis z forumowiczow ma pomysl coz to moze byc za problem, niech podzieli sie ze mna swa wiedza.
Na koniec moja konfiguracja: AMD Barton 2500; Plyta Epox 8RDA3I; Pamieci Kingstone 2x256mb; Grafika: Radeon 9500 ATI; Muza: SB Live!; HD: Caviar 80gb; System: MSW 2000 SP4 Aha i do tej nagrywarki nie ma nigdzie (nie znalazlem choc szukalem) nowego firmwaru. Sterownik stadard windows. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
włąćz DMA i potem ForceASPI. powinno pomóc
![]() |
#3 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Włącz DMA we własciwościach napędu 8)
...::Update::... Igloo był pierwszy ![]()
Ostatnio zmieniany przez MacGyver : 09.06.2004 o godz. 14:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
A ja mam podobny problem tylko że z drukarką (Lexmark Z32) tez pożera całe zesoby systemu i nie wiem o co chodzi, podłączona jest przez standardowy kabel
A mój sprzet to: Athlon 2400+, MSI (nForce2), 2x256MB DDR, Ge Force FX 5200 (256MB) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.05.2004
![]() |
![]()
Ha, rzeczywiscie jeden z kanalow IDE mial wylaczone DMA! Po wlaczeniu dziala jak nalezy, wielkie dzieki! Swiat jest piekny!
Ostatnio zmieniany przez lkomenda : 09.06.2004 o godz. 15:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|