Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.07.2002, 10:30   #1
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Printscreen z BIOSu !?

czy można w jakiś sposób zrobić sobie printscreen'a z BIOSu ??? Jak tak to jakim programem i czy jest to bardzo skomplikowane....

KarolluZ

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.07.2002, 11:01   #2
Kucyk
Bywalec

Data rejestracji: 05.06.2002
Kucyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najprościej nacisnąć klawisz Print Screen, z tym, że drukarki pod Windows czyli większość atramentowych tego nie obsługują, ale jakaś stara igłowa na pewno to wydrukuje.
Kucyk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2002, 13:44   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
KarolluZ , może byś tak publikował na off topic tutaj jest o NAGRYWANIU !!!
Stary 01.07.2002, 18:19   #4
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Drukarki Laserowe to obsługują, w szczególności HP.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.07.2002, 00:17   #5
Yogi
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.06.2002
Yogi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Kucyk napisa***322;(a)
Najprościej nacisnąć klawisz Print Screen, z tym, że drukarki pod Windows czyli większość atramentowych tego nie obsługują, ale jakaś stara igłowa na pewno to wydrukuje.
C)=> Skorzystaj z programu CTBios. Uruchom w Windows teraz zrób printscreen i wstaw do programu graficznego edytora lub gdziekolwiek przez klawisze CTRL + V. Nie zapomnij otworzyć obudowy i odszukać pełnej nazwy płyty z wersją. (tzw PCB). Szukaj wszędzie ale zacznij od slotów najbliższych podłogi o ile to jest tower.8) 8)
Teraz wydaje mi się, że w twojej intencji jest wydruk wszystkich opcji biosu. Niestety nie doczytałem ale potwierdzam obawy Kucyka
Yogi 8)
Dołączone pliki
File Type: exe ctbios.exe (62.2 KB, 187 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Yogi : 02.07.2002 o godz. 00:23
Yogi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2002, 20:58   #6
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CTBios

O co chodzi z tym programikiem CTBios..... Odpalam go obojętnie czy to pod Windozą czy Dosem, a on tylko wyświetla mi informację [chyba] o płycie i biosie. Myślałem, że mogę zrobić printscreena tym programem a tu się okazało, że on służy do czego innego. Tylko do udzielania informacji.....

Dlatego wracam jeszcze raz do mojego pytania, którym było: "JAK MOGĘ ZROBIĆ PRINTSCREEN Z BIOSU".....
Stary 03.07.2002, 21:53   #7
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrób zdjęcie cyfrowym aparatem fotograficznym, potem zapisz je na HDD.
Jak nie masz cyfraka, to zrób zdjęcie zwykłą lustrzanką, wywołaj kliszę, zrób odbitki, potem wstaw je do skanera, zeskanuj i zapisz na HDD.:o :-D 8)

Krótko: to jest raczej niemożliwe - gdy czytam ten topic, to przypomina mi się pytanie jakiegoś gościa (na tym forum), który pytał, co zrobić, aby po restarcie nie zamykała się tacka CD. Wbrew pozorom to całkiem podobny przypadek - musisz zaimplementować odpowiednie funkcje do BIOS'u, najlepiej pisząc go od nowa. Musisz to wykonać językiem programowania niskiego poziomu (Pascal i Logo odpadają:-D )

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 03.07.2002 o godz. 22:02
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: