![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2005
![]() |
Problem z Adobe Premiere Pro
witam
gram w Counter Strike i z demek powstalych podczas gry udalo mi sie wybrac interesujace mnie akcje. zrzucalem BMP z dema a nastepnie laczylem je programem BMP2AVI. powstale aviki poddawalem kompresji w programie VirtualDub-1_4_10 kodekiem Xvid. teraz chcialem zmontowac film z kilku mniejszych wczesniej przygotowanych filmikow oraz dodac do tego muzyke, jakies przejscia miedzy scenami itp, jednak podczas zapisywania tworzony jest plik avi z muzyka. nie ma obrazu a jedynie czarne tlo. jestem nowicjuszem w tych sprawach wiec prosze o wyrozumialosc i pomoc. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
troche nie bardzo
te aviki z bmp2avi trzeba wrzucic do premiera bez kodowania do xvida bo i po co? strata jakosci bo trzeba bedzie skompresowac je ponownie po obrobce w premierze co to znaczy "podczas zapisywania" exportujesz timeline to jakiegos sensownego kodeka, jak chcesz to miec na dvd to CCE, Canopus Procoder albo Mainconcept Mpeg Encoder, jak chcesz zostawic na kompie to divx albo xvid i po bolu
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2005
![]() |
Ok dzieki za odpowiedz, rzeczywiscie gdy wrzucam pliki nieskompresowane do Adobe Premiere Pro pojawia sie obraz i dzwiek. tak exsportowalem do movie - a nie zapisywalem poprostu zle ta kwestie ujalem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
sprobuj o wiele prostrzego pinnacle studio 9, jest w wersji polskiej rowniez dostepny
albo ulead video studio
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
albo zostan przy premiere tylko exportuj jako DV AVI, jakosci prawie nie stracisz a zmniejszysz plik jakies 5-10x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.05.2005
![]() |
te ż mam problem z Adobe premierem Pro: składam sobie klim z plików .bmp ty;lo one są trochę za duże (ok. 900X600 pikseli) i adobe ucina mi bardzo sporą częćś krawędzi. Da się może tak zrobić by automatycznie dostosywał sobie ( rozciągał, zwężał) obrazek?? Odpiszcie tu lub pod nr gg 4723213 ( ew. mail Weapon@op.pl
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|