Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z Azorem (Azureusem) :/ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-azorem-azureusem-37848/)

icemac 04.11.2004 12:01

azora nie instaluje , bo oststnio nie moglem zainstalowac do niego javy

a co sadzicie o BITComet 0.56 ???
ostatnio sobie go zainstalowalem (uzywam Bittirnado) i jestem nawet zadowolony ladnie zasysa tylko czas jest dosc dlugi bo te dvd-r to maja troche bitow :)

Pagerus 04.11.2004 11:49

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Mozecie polecic jakies fajne (uzyteczne) wtyczki do azorka :piwo:

Ale fajne czy użyteczne??? Bo to nie zawsze musi być to samo :P

siwy_mw 04.11.2004 11:47

Mozecie polecic jakies fajne (uzyteczne) wtyczki do azorka :piwo:

Pagerus 04.11.2004 08:31

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
A próbowałeś przekierować też port UDP? Bo wydaje mi się że właśnie może być przyczyną.....

Dzięki za odpowiedzi chłopaki, wieczorkiem się pobawię :)

No właśnie próbowałem i mi nie wyszło... no ale może spróbuję dzisiaj jeszcze raz :) Rozumiem, że opłaca się również być active w KAD, tak?
A co do Azurka - to czy po odpowiednim przekierowaniu portów chodzi on lepiej? W sumie jak mam go włączonego to w ustawieniach routera są wymienione używane przez niego porty - ale aż tak głęboko się w te informacje nie wczytywałem...

_Neoo_ 04.11.2004 07:20

Cytat:

Napisany przez Pagerus
(tylko w KAD jestem nadal passive :( ).

A próbowałeś przekierować też port UDP? Bo wydaje mi się że właśnie może być przyczyną.....

Dzięki za odpowiedzi chłopaki, wieczorkiem się pobawię :)

woitas 03.11.2004 23:14

ustaw porty od 49152 do 65535 dlatego, że pozostałe mogą być zbanowane na trackerach.

Pagerus 03.11.2004 23:05

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Witam.
Ja podłącze się z moim pytaniem do tego topicu.
Jakich portów używa BitTorrent (Azureus)? Chodzi mi o to który port mam przekierować :) W opcjach znalazłem taki port 6889, to będzie to?
A jak już siętak pytam to co z DC? W opcjach mam ustawić aktywny, podać moje IP (192.168.0.2) i który port podać?

Właśnie przed chwilą podłączyłem się od Razora z High ID :D YES BABY YES :D

Ostatnio sam się bawię w przekierowywanie portów. W Azureusie nie musiałem tego robić - i w sumie nie wiem czy potrzeba. Jeśli chodzi o DC to ustawiłem swoje IP (które podejrzałem wcześniej) i wybrałem se jakiś port (który odpowiednio przekierowałem w ustawieniach routera). Niby OK - ale jakoś kurcze opcja SEARCH przestała mi w DC działać :( Ale pobiera zawartość listy od kolesi oraz mogę ściagać pliki - tylko to SEARCH... :(
A co do Razora to też udało mi się podłączyć (tylko w KAD jestem nadal passive :( ) - no i jakoś tam śmiga - ale jak dla mnie bez rewelacji...

_Neoo_ 03.11.2004 23:01

Witam.
Ja podłącze się z moim pytaniem do tego topicu.
Jakich portów używa BitTorrent (Azureus)? Chodzi mi o to który port mam przekierować :) W opcjach znalazłem taki port 6889, to będzie to?
A jak już siętak pytam to co z DC? W opcjach mam ustawić aktywny, podać moje IP (192.168.0.2) i który port podać?

Właśnie przed chwilą podłączyłem się od Razora z High ID :D YES BABY YES :D

Pagerus 03.11.2004 08:25

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
w katalogu Plugins musisz stworzyć jakiś folder, np. CoutryLocator i dopiero do tego katalogu wrzucasz wtyczkę :)
reset Azora i już powinno ją wykryć ;)

Z tego co pamiętam to właśnie w taki sposób instalowałem wtyczki do Azorka :) A ta pokazująca flagi jest bardzo fajna :D

siwy_mw 02.11.2004 20:11

Nie wiem jak u Was ,ale u mnie nowy azorek smiga wysmienicie.
Na starszej wersji zawsze zostawial ok 10% przepustowosci lacza a teraz ssie na maksa co w moim przypadku to 64kB\s
ps. fajny ten plugin Country Locator :D

siwy_mw 02.11.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
w katalogu Plugins musisz stworzyć jakiś folder, np. CoutryLocator i dopiero do tego katalogu wrzucasz wtyczkę :)

Wielkie dzieki robilem podobnie tylko bez nowego katalogu, teraz dziala :)
:piwo: :piwo: :piwo: twoje zdrowie :)

Y@nkee_PL 02.11.2004 15:34

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Czy ktos mi wyjasni lopatologicznie jak zainstalowac plugin Country Locator v 1.3, bo mnie zaraz cos trafi .

Pagerus 02.11.2004 13:12

Cytat:

Napisany przez woitas
hmm - wróciłem do poprzedniej wersji.
jednak na 2.0.6.0 mam najlepsze osiągi.

Czyli jednak transfer zależy od wersji??? :| Skąd można wziąć te starsze wersje? Są na stronie Azurka?
Country Locator to ten śmieszny plugin co wyświetla flagi państw z których lecą części pliku???

siwy_mw 02.11.2004 13:02

Czy ktos mi wyjasni lopatologicznie jak zainstalowac plugin Country Locator v 1.3, bo mnie zaraz cos trafi .

woitas 02.11.2004 12:59

hmm - wróciłem do poprzedniej wersji.
jednak na 2.0.6.0 mam najlepsze osiągi.

Pagerus 02.11.2004 12:56

Ja używam tej najnowszej :) W sumie nie wiedziałem, że transfer może zależeć od wersji Azuresua :|
Przy okazji - satanistyczny post 666 :samozapl: :sylwek: :samozapl:
:haha:

woitas 02.11.2004 10:57

Ilość załączników: 1
wszystko zależy od wersji i trackera :D
uzywam 2.0.6.0 - jednak ssie najszybciej.
a najnowszą wrzucę dla testów - zobaczę, jak się sprawuje w praniu.
najlepsze trackery ma torrentbits.

SpeedMaStEr 02.11.2004 10:45

ja tez sie męczyłem z Azureusem z miesiąc, transfery miałem ok 5-10kb/s ,kumpel polecił mi BitSpirita i teraz mam 25-40kb/s, a więc o wiele lepiej, polecam tego klienta.

gallus 02.11.2004 10:39

A ja testuje od wczoraj :P

woitas 02.11.2004 10:30

wyszła nowa wersja 2.2.0.0
dzisiaj ją przetestuję.

Y@nkee_PL 17.09.2004 20:02

aaa... teraz widze, pozycja Hash Fails ;)
wszystko jasne, dzięki :)

kodziu 17.09.2004 19:58

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
podpinam się pod wątek, chyba można ;p

a więc tak... denerwuje mnie jedna rzecz w Azureusie, a jest nią kolumna Pobrano
w sumie nie mam pojęcia co ona pokazuje, niby właśnie ilość ściągniętych danym, ale procent jest niespełna 95, a Azureus dalej ściąga
dopiero w Szczegółach i zakładce Pliki widać ile naprawdę mamy ściągniete (w MB)
błąd ???

Niektóre dane idą na "straty" popatrz sobie w szczegółach. A to ktośwyłączy kompa albo przestanie udostępniać i na nowo ściąga tą część.

Y@nkee_PL 17.09.2004 19:53

podpinam się pod wątek, chyba można ;p

a więc tak... denerwuje mnie jedna rzecz w Azureusie, a jest nią kolumna Pobrano
w sumie nie mam pojęcia co ona pokazuje, niby właśnie ilość ściągniętych danym, ale procent jest niespełna 95, a Azureus dalej ściąga
dopiero w Szczegółach i zakładce Pliki widać ile naprawdę mamy ściągniete (w MB)
błąd ???

gallus 07.08.2004 00:30

Cytat:

Napisany przez Piterniel
(..)
PS. Na XP LiNK też mamy dział Torrent ;]

Nie zauważyłem ;)

Piterniel 06.08.2004 23:49

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
No i właśnie to jest dziwne bo nieraz mam tylko sam komunikat tracker Offline, a nieraz mam ten ze screena a teraz widze ze jest OK, ale po odświeżeniu znowu jest off :\

Problemy z tracerem ? Lub jest przepełniony i wariuje ;D

PS. Na XP LiNK też mamy dział Torrent ;]

gallus 06.08.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Tracker Off-Line

Czyli wyłączony z sieci / nie działa / coś się popsuło / nie pociagniesz sobie

No i właśnie to jest dziwne bo nieraz mam tylko sam komunikat tracker Offline, a nieraz mam ten ze screena a teraz widze ze jest OK, ale po odświeżeniu znowu jest off :\

Piterniel 06.08.2004 23:24

Cytat:

To teraz kolejny problem, co zrobić jeżeli mi tracker wywala co chwile taki komunikat??

Tracker Off-Line

Czyli wyłączony z sieci / nie działa / coś się popsuło / nie pociagniesz sobie

gallus 06.08.2004 23:16

To teraz kolejny problem, co zrobić jeżeli mi tracker wywala co chwile taki komunikat??

gallus 06.08.2004 19:02

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
w XP/2k ustawienia Azureusa są trzymane w...

...\Documents and Settings\[nazwa_profilu]\Dane aplikacji\Azureus

a więc skasuj właśnie ten katalog ;)

o qrde, faktycznie o tym zapomniałem, Dzieki :)

Y@nkee_PL 06.08.2004 19:00

w XP/2k ustawienia Azureusa są trzymane w...

...\Documents and Settings\[nazwa_profilu]\Dane aplikacji\Azureus

a więc skasuj właśnie ten katalog ;)

gallus 06.08.2004 18:41

Jak zresetować wszystkie ustawienia azureusa, bu odinstalowałem go i wywalilem wszystkie klucze z rejestru, ale po ponownej instalacji wszyskie ustawienia były takie jak poprzednio :\

gallus 05.08.2004 18:58

chyba nic z tym nie zrobisz, możesz jedynei czekać na seeda lub o ile sciagales z torrent.org.pl to możesz reqestować o gierke na forum
http://forumtdt.homelinux.com/

B@rtek 05.08.2004 18:51

Czy ktoś mi pomoże :help:

B@rtek 05.08.2004 14:35

A jam mam taki problem ściągnąłem Dooma 3 i porządku ale Deus EX 2 doszedł do 99,5% i stoi. Coz robić? Mam wersję 2.1.0.4 :help:

gallus 05.08.2004 12:05

Zmienilem wersje na najnowszą, ale przy odświeżaniu trackera zauważyłem, że często pokazuje mi offline, co moge z tym zrobić, zmienic go na iinego czy zastosować jakiśinny trick??

woitas 04.08.2004 09:09

masz po prostu starszą wersję.

gallus 04.08.2004 09:02

Tak wygląda mój, ale Ty masz chyba zainstalowaną inną wersje i dlatego wszystko wyglada inaczej

woitas 04.08.2004 07:48

możliwe, że tak.
z moich doświadczeń, to najlepiej chodziła wersja 2.0.32.
ale co do najnowszej, też jestem zadowolony - wydaje mi się, że to kwestia odpowiednio częstego aktualizowania trackera.

trzeba poświęcić parę minut po to, żeby kilkakrotnie kliknąć ten klawisz.

gallus 04.08.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez Air
Zmień Azora na wersję 2.0.6.0 wg mnie najlepsza. Na wyższych nie umiałem juz osiagnąć takich parametrów ściagania jak na tej. Polecam.

Air ma faktycznie racje, starsza wersja lepiej ssa, ale musze zainstalowac tą którą on radzi, bo mam aktualnie 2.0.7.0

woitas 03.08.2004 02:45

wina leży raczej po stronie trackera, który nie wyrabia.
jutro wam napiszę conieco, teraz idę wreszcie spać.

Air 02.08.2004 23:39

Cytat:

Nei mój problem nei dotyczy się Doma3, on tyczy się wszystkiego co ssam ztorrenta :\

Zmień Azora na wersję 2.0.6.0 wg mnie najlepsza. Na wyższych nie umiałem juz osiagnąć takich parametrów ściagania jak na tej. Polecam.

gallus 02.08.2004 23:37

Nie mój problem nie tyczy się Dooma3, on tyczy się wszystkiego co ssam z torrenta :\

Air 02.08.2004 22:07

Cytat:

Witam
Czy moze ktoś mi doradzić co zmienić w Azureusie aby mój transfer wzrósł. Do niedawna mogłem ściągać ok 90kb/s a teraz transfery mi skacza od 1kb/s do 15kb/s i nic wiecej, a drugi problem jest taki że dostaje bardzo mało połączen do sidów, a kiedys mialem ich full, więc co począć, oto moja konfiguracja:

Chodzi o Dooma 3?? Jak pisałem w poście na temat Dooma nie wiem dlaczego tak jest ale jak jest za duża prędkość pliku to ściaga się coraz gorzej. Paradoks taki. Sprawdziłem to bo mam podobną przypadłość co Ty, i muzę ściagam ogólnie 70-80 kb/s a ten szpil ściągam 15-20 kb/s. Mam 50 seedów i 500 peerów aktywnych.

gallus 02.08.2004 21:21

Problem z Azorem (Azureusem) :/

Witam
Czy moze ktoś mi doradzić co zmienić w Azureusie aby mój transfer wzrósł. Do niedawna mogłem ściągać ok 90kb/s a teraz transfery mi skacza od 1kb/s do 15kb/s i nic wiecej, a drugi problem jest taki że dostaje bardzo mało połączen do sidów, a kiedys mialem ich full, więc co począć, oto moja konfiguracja:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15.