![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
C45 brak zasiegu
Zamieściłem to również na siemensiaku i fksie.
Mam c45 i pokazuje ze ma zasieg(jest logo idei) ale przy probie dzwonienia wywala "rozmowa zakonczona poza zasiegiem sieci". nie idzie takze wyslac smsa. czasami jednak uda sie zadzwonic i jest ok. ale nie za czesto. podobny problem mam z s35. czy moze byc to wina ukladu PF08112B (to chyba wzmacniacz zasiegu) ![]() dzieki za pomoc. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Chyba pomyliłeś Forum. Czy ten C45 nagrywa jakieś płytki CDR?
|
|
|
|
#3 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Telefon jest na kartę, czy na abonament - niestety w Idei ma to znaczenie (op czym przekonał się mój kolega, który ma dwa aparaty: jeden na kartę, a drugi na abonament). Kłopoty bywają z telefonami na kartę.
Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
Mam ten sam problem z erykiem na karte właśnie w idei - Jaki na to sposób - serwis? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
ja bym zaniosl do serwisu jesli go tam kupiles...... i łaski nie robia ze naprawia a jak nie ma gwarancji to jednak trzeba zaplacic a jesli kupiles od kolegi no coz
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
=F=
![]() |
Cytat:
Zatem rozwiązanie jest chyba jedno -> zmienić operatora. Wybór niestety marny. Mam telefony w erze (1. karta, 2. abonamet) - takich szopek nie zauważyłem ani razu. Operator Plus dla mnie nie jest atrakcyjny, bo dużo podróżuję i nie wszędzie jest dobry ich zasięg. Według mojego rozeznania, to chyba jednak najlepiej wypada Era (w skali całego kraju). Ale pewnie i tak znajdą się jakieś dziury zasięgowe, nawet dla Ery Miłego dnia Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 14.07.2003 o godz. 12:59 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zlotowicz
![]() |
Chiwla, chwila.
To nie zalezy od sieci. Tel jest bez sim-locka. Miałem kiedyś popa, teraz mam abonament w idei i NIE MAM takich problemów jak wy. Ten tel dostałem do zrobienia. Dzieje się z nim tak niezaleznie od tego jakaą karte włozę. Czekam na dalsze propozycje. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
=F=
![]() |
Epol, ja nie mówię, że zależy od sieci, ale to było przedstawienie faktów. Sytuacja dotyczyła Inowrocławia i nie trwała zbyt długo. Inyych pomysłów nie mam, no może jeszcze pomyślałbym o nieprawidłowym ściągnięciu SIM-locka. Ale czy ja wiem...
Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Ktos kiedys na forum pisal ze telefony kupowane w danej sieci maja ustawiane cos wg parametrów danej sieci - i gdy zdejmiemy simlocka i zaczniemy uzywac tel w innej sieci to moga byc kłopoty bo porprostu to cos jest ustawione na inna siec .... Tak tylko wtraciłem
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zlotowicz
![]() |
Sim-lock był zdejmowany juz dawno. On sie popsuł nie dawno.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Jest takie forum dla elektroników i użytkowników sprzętu elektr. www.elektroda.pl. Tam już w dziale Tel. GSM widziałem już podobne zapytania i udzielone odpowiedzi. Radzę tam spróbować, a gwarantuję rzetelną odpowiedź.
|
|
|
#12 | |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Era obstawia małe miasteczka, wsie a Plus stara się np. miec dobry zasięg na trasach drogowych i kolejowych. Ten podział wyraźnie było widać kilka lat temu, teraz są mniejsze róznice i cięzko zrobić z tego regułę. Natomiast jesli chcemy jezdzić po Polsce, to na pewno nie nalezy brać Idei Pomimo reklam.... Czy ktoś wie jak się skończyła ta sprawa w sądzie, którą Plus założył Idei (chodziło o reklamę, w której Materna gada z pociągu)?
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Transponder komórkowy (tak to się chyba nazywa) ma ograniczoną pojemność. W momencie przeciążenia może odrzucać pre-paidy. Powody: oczywiste. Dawno temu miałem Idea (abonament), od pierwszego dnia istnienia sieci, przez około dwa, trzy lata. Sytuacja, w której zasięg nomimalnie był, ale nie dało się połączyć, nie była rzadkością. Teraz też tak się podobno zdarza wszystkim operatorom, np. w Sylwestra o północy (to czas najwiekszego ruchu w roku )
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Udzielone wyżej odpowiedzi związane z operatorem/rodzajem telefonu oczywiście mogą być właściwe w tej sytuacji.
Mimo tego radziłbym jednak zapytać na elektrodzie (adres wyżej), bo tam widziałem podobne posty i odpowiedzi były raczej związane z układami wewnątrz komórki.
|
|
|
#15 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Narazie elektroda ma remont - pare dni offline ;( |
|