![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2005
![]() |
problem z deamonem i wirtualnym napędem
Witam!
Mam wielki problem z kompem-przy ladowaniu widowsa wyskakuje BSoD (Blue Screen of Death ![]() ![]() "nie mozna uzyskac dostepu do usługi instalatora windows. Może się to zdarzyć jeśli system windows działa w trybie awaryjnym lub jeśli instalator windows nie jest poprawnie zainstalowany..." (ofcourse wcześniej usunąłem pliki w c/windows/sys32/drivers -->d347bus i d347prt, te same wpisy poleciały z rejestru ![]() tak więc z trybu awaryjnego nie wiem jak go zainstalować. Żeby było jeszcze ciekawiej kiedyś wyłączyłem przywracanie systemu ![]() Jeżeli ktoś ma pomysł co z tym zrobić(reinstal windy to ostateczność) ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam! p.s. błąd na blue screenie : stop 0x0000008e (0xc0000005, 0xbf8e8049, 0xf7696644, 0x0000000) win32k.sys - adres bf8e8049 base at bf800000 datestamp 41107f7a papa |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Przeczytaj te arty - może coś pomogą:
http://support.microsoft.com/default...d=kb;pl;827663 http://support.microsoft.com/default...d=kb;pl;330187
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki Kraluk ale to co podałeś dotyczy -jak dobrze zrozumiałem- problemu spowodowanego kartą graficzną i ramu-a ja mam problem ze sterownikami(najprawdopodobniej)-namieszane przez daemona czy utworzony przez niego wirtualny napęd...
poza tym w komunikacie nia ma wpisu"KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED" ani nic podobnego-tylko to co podałem wcześniej. Dalej proszę o pomoc. Pozdro! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
mialem kiedys podobny problem
stara wersja daemona zainstalowana na XP tragedia ale mnie pomoglo przywracanie systemu moze pomoze cos strona domowa deamon tools w celu manualnej deinstalacji nalezy: UNINSTALLATION (Manual): Enter device manager In Windows 9x/ME, right-click on My Computer, and click Device Manager In Windows NT/2000/XP, click Start, click Run, type devmgmt.msc, and click OK Goto the System section Delete 'PnP BIOS Extension' - If you unsure whether to delete it, goto the driver tab and click driver details, then check the version of the driver (should be same version as your DAEMON Tools) Reboot your computer Follow UNINSTALLATION (Recommended)
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
nie nie nie... to nic nie daje- nie mam już wirtualnego ani żadnych części daemona w rejestrze jak i w sterownikach a tak jak było tak jest...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dla ścisłości - przywracanie systemu też nie pomaga?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
witam nie chce mi sie zakładać nowego tematu to psize tu mam mały problem
wyskakuje mi costakeigo przy właczaniu daemona ![]() a jak próbuje przeinstalować lub zainstalować to mam cos takiego ![]() co zrobić a i mam cos zamontowengo w daemonie ![]() ![]()
![]() |
#9 |
..
![]() |
sorry za ppp ale to bardoz ważne nikt nie wie ??
![]() |
#10 | |
..
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
w menedżerze urządzeń usuń napęd oraz kontroler SCSI dla Daemona wyszukaj i skasuj pliki dxxxbus.sys i dxxxprt.sys (w XP są one w katalogu windows\system32\drivers), gdzie xxx to po prostu wersja Dameona (np. dla wersji 3.47 pliki sie zwią d347bus.sys i d347prt.sys) i jeszcze tak na wszelki wypadek rejestr, wyszukaj i skasuj wpisy dxxxbus - xxx jw, czyli szukasz wpisów np. d347bus potem reset u mnie kiedyś to poskutkowalo
![]() Ostatnio zmieniany przez namor : 01.10.2005 o godz. 14:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
..
![]() |
dobra napęd juz nie ma w moim komputerze teraz problem z odinstalowaniem lub ponowanym zainstalowaniem
![]()
.. Ostatnio zmieniany przez Burak_PL : 01.10.2005 o godz. 15:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|