![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.08.2004
![]() |
Sluchajcie mam problem. Zaczelo się tak siedzialem sobie na necie i gadalem na GG a tu nagle mi sie komp zresetowal i przy probie wlaczenia zaczelo sie pojawiac ze brakuje jakiegos pliku, no to postanowilem sformatowac kompa i rzecz w tym ze gdy wlancza mi sie instalator to po zgodzeniu sie na warunki umowy Windowsa naciskam ENTER zeby wybrac Rodzaj instalacji a tu nagle wyskakuje blad zapala sie niebieski ekran i pisze ze blad krytyczny wystapil i nastapi zamkniecie kompotera potem na dole cos o karcie wideo ze trzeba wymienic a potem cos o Biosie a na koncu nr, bledu i tak jest za kazdym razem nie wiem co robic >> POmozcie jesli ktos sie spotkal z takim problemem niech napisze jak go rozwiazac.
P.S Mam orginalnego WIndowsa Xp |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
spróbuj zrobić fdisk! ja mialem cos na podobe ze wyskakiwal błąd krytyczny i nie moglem zainstalowac windowsa! zrobilem fdisk, zcaliłem wszystkie partycje i zrobiłem od nowa!! albo na poczatku pozycz od kogos grafike i sprubuj moze sie uda!!
nie wiem czy CI cos pomoglem ale mam nadzieje!!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ewentualnie pożycz ram, u mnie jak padł, to winda tez sie kaszanila przy instalacji.Ewentualnie zainstaluj ME lub 98, te sa nieczule na jakiekolwiek bledy
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
![]() |
OOooo to jakbys mogl to daj jakis link do tego jak sie tworzy ten fdisk bo niegdy tego nie robilem bo mi nie bylo potrzebne.Z ramem mam wszystko mam ok 512 MB RAM. Czekam na ta fdisk a jesli ktos zna jakas odpowiedz na wczesnijsze pytanie do dawajcie dalej czekam thx
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
włóż dyskietke startową win 98 lub me i po odczytaniu wpisz FDISK... powinno ci wejsc do programiku...
|
|
|
#6 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
u kolegi tez to bylo, okazalo sie ze Ram byl zle wsadzony lub niedocisniety. Wyciagnelismy, dmuchnelismy powietrzem, wsadzilismy i po problemie... ale bylo nie biesko i tez nic nie chcialo isc. Sprawdz czy wszystko ma styk...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
![]() |
No niestety czyszczenie nie pomogla dalej jest to samo. Zawsze myslalem ze jak jest nie docisniety Ram to piwnien komp piszczec i sie nie uruchomi zresztau mnie tak bylo wiec nie wiem jak wam sie komp uruchomil. Teraz bede probowal zrobic te fdisk.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Krzyniu...zasyśnij od kogoś memtesta i przeskanuj sobie tym programem ram. Niezawsze ram zły musi od razu dawać sygnały. Możesz mieć walnięte któreś bloki.. Takze albo zasiśnij ten programik i albo zrób sobie dyskietke albo płytke bootującą, albo weź ram i przetestuj go u kolegi
![]() Memtest86+ 1.40 - Bootowalny obraz CD (0,03 MB) Memtest86+ 1.40 - Dyskietka startowa dla DOS - Win (0,03 MB) źródło: xp.net.pl
|
|
![]() |
|
|