![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaki monitor LCD?
Jak w temacie, otoz moze sobie kiedys kupie, tylko nie wiem jaki?
podobno 15' cali jest jak zwykla 17', wiec mam dylemat, czy kupic LCD nie znanej firmy za ok 1200zl czy juz porzadniejszej np. SONY za ok 2000zl? Mam tez do wyboru 17' cali, poniewaz sa one jak zwykle 19' wiec juz ogromne i tak samo jak poprzednio, nie znanje czy znanej firmy? ![]() pozdro ![]() ps - moze ktos z Was ma LCD? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Z tymi znanymi i nie znanymi to jest roznie.
Zazwyczaj lepszej jakosci sa te "znane" ale oczywiscie placisz czesto za marke. Ja bym ci proponowal 15" wyswietlacz. Zaczeli juz dobre robic, bo juz 17" to jeszcze dokladnych metod jeszcze nie opracowali. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Moj ojciec ma w biurze LCD od jakiegos czasu, kupil LG 17" ten
najnowszy model (jak dla mnie bomba tylko te kolory) gdzies ostatnio czytalem testy i okazalo sie ze ten LG byl na 2 miescu zaraz za Belinea.... Ten monitor moge Ci polecic... Cena okolo 2100zl...
|
|
|
#4 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
no co ty - mam lcd 18'1 cala - i jak na niedopracowana technologie to dziala calkiem niesamowicie
![]() z tym 15lcd = 17 crt - to bym nie przesadzal - nie jest to prawda - popatrz w sklepie - a juz na pewno 17lcd nie rowna sie 19crt... przy kupowaniu lcd zwroc uwage na: -czas odswiezania plamki - najelpiej 25ms i mniej -rozdzielczosc nominalna -ilosc martwych punktow - w najwyzszej klasie nie moze byc ZADNEGO! llyama zwraca kase za matryce z martwym punktem -opinie innych userow -cene -KONIECZNIE przetesuj monitor w sklepie - odpal jakis dynamiczny film, gierke, sprawdz czy ci monitor pasuje, nie spiesz sie z zakupem -gniazdo DVI jest standardem o ktorym sie juz nawet nie wspomina -ocen jeszcze ilosc opcji w OSD i jak dobrze monitor integruje sie z systemem (sciemnianie, regulacj kolorow, gamma itp)
|
|
|
|
#5 |
|
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
Ja mam SONY SDM-X52 i jestem baaardzo zadowolony.
-15" -30ns odswierzanie -ZADEGO smuzenia i innych krzakow przy wyswietlaniu -wyjscie DVI i "zwykle" + wejscie Audio do wbudowanych glosniczkow (raczej niepotrzebny bajer) - martwych punktow (przynajmniej zadnego nie znalazlem a szukalem BARDZO dokladnie )Z czysteym sumieniem moge polecic monitorek ( kosztowal troszke ponad 2 tys. ale jest wart swojej ceny..) Ogolnie na LCD nie mozna oszczedzac i lepiej troche pozbierac i kupic naprawde dobry i sprawdzony model niz sie naciac na jakejs firmie "krzak"...
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
|
|
|
|
|
#6 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
witam,
nie gralem w gierki na lcd tylko bawilem sie w instalacje windy u kumpla ale gry juz nie odpalalem. Dlatego mam pytanie: Jak sie gra np.w q3 gdy sie szybko obracasz dajesz speeda na maxa? NIe rozmazuje sie za mocno?Nie smiejcie sie-nie gralem na lcd tylko tak slyszalem. pozdrawiam
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
popytaj ludkow jak gram w q3
![]() a gram na LCD wlasnie.. wiec to chyba nie przeszkadza zbytnio - jest pewne rozmycie obrazu - ale to jest cos co szybko mozg uczy sie eliminowac - w grze nie przeszkadza zupelnie (moj monitorek ma czas odsw 25ms)
|
|
|
|
#8 |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Nie mam monitora LCD (jeszcze!)
i niewiele o nich wiem, ale jedną radę mogę Ci dać na pewno: zgadzam się z Sid'em: koniecznie przetestuj monitor w sklepie - ten konkretny egzemplarz, który chcesz kupić. Albo - jeśli jest taka możliwość - każ sobie podłączyć kilka tego samego modelu. Ja w żadnym przypadku nie kupiłbym monitora tak, jak sprzedają np. w Media Markt: a jakże, możesz obejrzeć włączony, na półce, wśród setki innych - ale to egzemplarz okazowy. Swój dostajesz zapieczętowany w pudełku, i wyjąć go możesz dopiero jak go już kupisz! Moim zdaniem to jest nie do przyjęcia! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
mam lcd video7 17,4". 25ms. dwie martwe plamki (jak nie wiesz, to pomyślisz, że kurz osiadł). dla mnie bomba. żadnych problemów. bez smurzenia.
jeżeli chcesz testy porównawcze, to zajrzyj na www.monitory.pl . prowadzą je starannie i wiedzą, co robią. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Coz... thx za porady, sid powiedz jeszcze o co chodzi z martwymi plamkami?
btw. oto czy w grach bedzie chodzilo bez smuzenia mnie to nie obchdozi, bo nie gram prawie w ogole, tyle co od czasu do czasu w mohaa... pozdro
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
z tymi martwymi plamkami to jest tak, że są to plamki, które się nie barwią - są białe (tak jest przynajmniej u mnie), lub mają stale zapalony jedną barwę. norma tco'99 ustaliła (chyba), że może ich być 6. wszystko jest bardzo dobrze opisane w serwisie, który podałem wcześniej. sprawdź, bo dowiesz się tam wielu rzeczy, których my już nie pamiętamy albo nie zwracamy uwagi.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() |
matryca LCD sklada sie z 1280*1024*3 malych diod (w wielkim uproszczeniu diod) - jak sobie pomnozysz to ci wyjdzie ze to calkiem sporo - sa 3 klasy matryc - i w zaleznosci od tego rozna ilosc diod ktore sie nie swieca (badz swieca caly czas) - jest to "ilestam" w obrebie jednego obszaru - dla najwyzszej klasy - 0!
to i inne (madrzejsze na ogol niz moje) informacje znajdziesz na podaym przez mapsa serwisie - polecam jego lekture
|
|
![]() |
|
|