![]() |
hmmm ... rano podobno mocna kawa pomaga zebys ie odmulic.
oddech - cynk do ssania lub cukier waniliowy PS. proponuje nie prowadzic ale krzyczec nie bede. tata po imprezce nie prowadzi samochodu przez nastepne 24 h po zabawie [policjant] ;) PS2 Cytat:
|
witam !
a tak pozatym .. to spędzacie gdzieś andrzejki ? |
Ja tylko nie rozumiem, po co zaiwaniac 130 km na Andrzejki, skoro chcesz sie napic i to porzadnie z tego co czytam, dlaczego nie spedzisz jakiejs imprezy na miejscu?
Jesli koniecznie chcesz prowadzic, to max 2 piwa, szybko organizm przetrawi, do tego napchaj sie chlebem... znam z autopsji, im wiecej zjesz tym wiecej tych promili pochlonie organizm... jednak sprawa wyglada tak ze kazdy indywidualnie to znosi... na kacu prowadzi sie okropnie, spadek koncentracji, ogolne wyczerpanie, rozbicie i wzrost emocjonalnosci calkowicie przekreslaja twoja jazde 130 km! pozdrawiam |
Cytat:
|
a ja bym jechał i tyle. Sam jechałem po swojej osiemnastce autem choć wypiłem dwa piwa i to było w obrębie miasta. :)
Rcobex! Zależy ile ty chcesz wypić! Sam wiesz jak się czujesz po pewnych ilościach alkoholu. Policjanci nie pakują każdemu w usta alkomatu. Jak będziesz się dobrze zachowywał, dobrze pachniał ;) będzie "bez lipy", a pozatym gdzie jest powiedziane że od razu niebiescy Cię dupną?! no właśnie. Z 2-3 piwka bym wypił do tego jeszcze może zapalił liście zielone :zeby: (może ;) ) spać na te 8-9 godzin bo to i tak dużo...z rana jakaś kawka, papierosek, małe śniadanko i jazda 130 km tak? Co nie jest aż tak długą odległością. Czasem trzeba, a pozatym myśle, że nie masz zamiaru na tej imprezie leżeć jak "kłoda" Tak to widze...pozdro! Na prawde sam powinieneś wiedzieć co zrobić aby było najlepiej, sam znasz swój organizm, zachowania, tolerancje do alku oraz wytrzymałość. |
albo napij sie mniej. 8 - 9 godzin snu to troche czasu. Zalezy tez
jak zywa to bedzie impreza - czy duzo ruchu, ile czasu bedziesz pil. Jak juz musisz sie napic to nie mieszaj - najlepiej wal czyscioche no i w zaleznosci od wydolnosci organizmu ~200ml i nie wiecej;) Po kilku godzinach imprezki i 9h snu rano powinienes byc czysty. Ja tez nie popieram jezdzenia po alkenie, ale nie znaczy to, ze po piwie nie wsiadam przez pol roku za kierownice.... PS Zeby nie bylo, ze jestem czarna owca to naleze do ludzi odpowiedzialnych:) |
Dzięki panowie za pomoc, postaram się nie wypić więcej niż dwa piwa. Raczej szybko trzezwieję ale po co ryzykować, sami wiecie jak to jest. Zawsze istnieje taka możliwość że mnie nie zatrzymią, a jeśli nawet to od razu mnie wąchać nie będą. Zdecydowałem jednak kolejną impreze zawalić i nie pić.
|
Jak ja spędzam andrzejki ? hmmm napewno milutko jade do Katowic na impre a ze aktualnie jestem przeziebiony i nie moge pic alkoholu (lekarz mi zabronił) wiec bede o suchym pysku - a skoro jestem Andrzej wiec bedzie mi głupio ale cóż! ale grunt ze bede z cudowna dziewczyna i napewno bede sie super bawic!!!
@ rcobex : nie nic nie pij polak jak smaki poczuje bedzie koniec puszcza blokady i sprójesz sie jak kazdy normalny polak :D |
[QUOTE=rcobex]postaram się nie wypić więcej niż dwa piwa. Raczej szybko trzezwieję ale po co ryzykować, QUOTE]
Ludzie - co to!!? pogięło Was na amen? Facet jest zakładam młody,ma sprawne nerki - nich swawoli spoko. zakładam,ze nie wypijesz pól litra duszkiem i zwałka,a za kilka godzin za kierownicę :D . Jęsli jesteś zdrowy,będziesz dużo popijał /bez bombelków-zwiększają powierzchnię wchłaniania alkoholu/,jadł tłusto /tłuszcze emulgują alkohol/,przestaniesz pić przed północą, to spoko 8) I nie daj się zwariować,alkohol jest dla ludzi i służy do picia. A jak ktoś jest schorowany i regeneruje się kilka dni - to ich problem. Miłej zabawy :3msie: |
Chyba troche po terminie posta pisze!!
ale napisze!! Wiec ja zawsze na drugi dzen rano jak pijany jescze wstane to biore prysznic!! NAjpierw bardoz ieply a potem bardzo zimny po takim prysznicu panadol i obfite sniadanie na kacu cieszko cos zjesc ale naprawde mi pomaga!! Mimo wszystko ja bym nie siadl za kulko po solidnej imprezie!! Przeciesz mozna sie bawic bez alkocholu!! XstraightXedgeX <-- najlepszy dowod na to!! |
[QUOTE=brzuszki]
Cytat:
a i przepojka bezbombelkowa jest wskazana i jakieś przegryzki ( i nie mogą to być paluszki ani słone orzeszki) /qrde pepsi na kaca też nie jest najlepszym pomysłem :)/ lecz reasumując, jesli ma się next dnia wypraswę za fajera w planie to ładować gaz nalezy ostroznie i z umiarem i odpowiednio wcześnie przestać pozdrófka |
hmmm Brzuszki! tu niechodzi o to czy kttos moze jak sie bedzie czuł ja szczerze odradzam np nigdy nie pozwole qmplom jechac po kielichu a zreszta nie musze po tej historii co opisałem nikt nie wsiadzie nawet po 8h bo czlowiek moze czuc sie spoko ale 130km to duzo i wtedy moze sie okazac jak obnizenie czasu reakcji działa!
Moze jestem wyczulony ale mój szwagier pracuje na pogotowiu i po własnie swietach i czasach takich imprez z luboscia opowiada szczegóły na jakich wypadkach był (bo pracuje na karetce ratunkowej) niechciałbym p[o porostu aby wyjechał do mnie kiedyś! Kazdy robi jednak jak uwaza ale ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem! |
Ja znam taki sposób choć młody jestem,
2 tabletki aspiriny rozpuszczalnej, przed snem po imprezie, w normalnej iloście wody |
supermenow po kielichu nie brakuje - nikogo racjonalnie nie przekonasz, zwlaszcza alkoholika - na szczescie to gatunek na wymarciu
w ramach zajec (i wlasnych zainteresowan) bylem wielokrotnym gosciem zakladu medycyny sadowej w warszawie - a konkretnie miejsca zwanego lodowka... coz... mnie widoki juz nie wzruszaja - ale statystuka owszem - klienci po wypadkach to w 80% zabici przez pijakow lub pijacy wlasnie [niestety ofiar pijakow jest wiecej niz ich samych] pod rozwage tym ktorzy tak lubia pic - ja tez lubie - ale jezdzic nie radze nikomu |
Problemu nie mam, ale wiadomo jaki jest najlepszy sposób, dzień wcześniej nie pić... za dużo. :D
A tak poza tym, to zawsze i wszędzie, na wszystko i na nic, najlepsza jest kawa. :kawa: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:16. |