![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
K7S5A - kwestja zintegrowanego dźwięku
Witam.
Posiadam płytę główną K7S5A z zintegrowanym dźwiękiem. I tu jest problem mam bardzo cicho w słuchawkach. Nawet jak wezme w systemie na maxa i słuchawki tez na maxa to mam bardzo cicho prawie nic nie słychać. Winampa jakos jakoś ale jak włacze jakiś film to juz wogóle nic nie słyszę. Poprzednio miałem starą płytę PC CHIPS równiez z zintegrowanym dźwiękiem ale tam było wszystko ok. Na tej płycie mam o ok 60% ciszej niż na tamtej. Nie wiem co jest grane. Może ktoś morze mi pomóc ale wskazac jakieś forum na temat tej plyty itp.. etc...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
No niestety. Zintegrowane układy dźwiękowe nie są wyposażone w wewnętrzne wzmacniacze wyjścia, więc musisz korzystać z nagłośnienia z zewnętrznym wzmacniaczem - użyj chociażby zwykłych komputerowych głośniki aktywnych (pasywne nie będą grały ze względu na brak wzmocnienia). Nie musisz odrazu kupować Sound Blastera - ja miałem SB AWE 32 (na ISA), teraz mam VIA i szkoda mi kasy na nową kartę (chciałem SB Live, ale teraz się zastanawiam - po co?).
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 05.09.2002 o godz. 21:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
To prawda po co nowa karta muzyczna, przecież nie ma to sensu, a dźwięk też jest niezły. Mam tą płytę, no coż tak jak mówi ZiP, muzyczkę słucha się przez głośniczki lub przez wzmacniacz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Strefadivx
Prawda nie jest źle NA GŁOŚNIKACH z wzmacniaczem.
Ale co jesli chcę walnąć jakiś filmik na oko wieczorkiem, wszyscy już śpią to muszę w słuchawkach a wtedy kaszanka niezła CICHO jak nie wiem co. Słuchawki podłanczam pod głośniki ale ten jack nie jest wzmacniany. Pokrętło głośności od głośników nie podgłasnia mi słuchawek. LOL ale namąciłem.
![]() |
#5 |
Wyjadacz
![]() |
hehe, filmiki xXx w słuchawkach...
Masz kilka rozwiązań: 1. Podłączyć lepsze słuchawki. 2. Podłączyć normalny wzmacniacz. 3. Przełączyć wyjście słuchawkowe w głośnikach zaraz za wzmacniaczem (rozumiem, że masz w głośnikach wyjście na słuchawki). 4. Założyć lepszą kartę dźwiękową (praktycznie wszystkie NOWE karty od 60 zł są teraz na poziomie SB 128 PCI).
![]() |
#6 |
Gość
|
Preferowalbym 3 i 4 rozwiazania proponowane przez Zip-a:-D
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
OK coś wymyślę.
Mam kolege elektronika wiec moze mi coś tam zmieni w głośnikach - podłacy wyjście słuchwkowe zaraz za wzmacniaczem.
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Z innej beczki
Wiecie jest jeszcze inny problem na tej płycie mam DUrona 1200 + stara grafika Diamond Viper v550 16MB RAM.
Jaka powinna byc temeperatura Durona 1200 ?? Ja mam ok 50 -52 Każda gra mi się wiesza po ok 10 - 40 minut. Nie wiem co jest procek sie grzeje czy co.
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Re: Z innej beczki
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Dla Durona i Athlona 50 st. C to jest normalna temperatura! groznie zaczyna byc w okolicy 80-90 st.
![]() To nie Pentium:-D Ale mozesz dostawic jakis wydajny cooler, bylo o tym sporo jakis czas temu! |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() |
Cytat:
Poza tym, wszystkie karty dźwiękowe obecne na rynku, POZA SB 128 PCI, resamplują dźwięk na 48 kHz, bo tak mówi cholerne Microsoftowe AC'97. Aktualnie, Audigy robi to ledwo przyzwoicie, VideoLogic Sonic Fury i kilka kart Herculesa robi to dobrze, a reszta może się iść utopić. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz
![]() |
Znowu mnie przyłapałeś na kłamstwie
![]()
![]() |
|