Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z kompem :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-kompem-38617/)

Pagerus 27.08.2004 15:12

Płyta główna odwiedziła serwis, w którym została niby sprawdzona. Wyrok brzmiał - płyta w 100% sprawna. Hmmm... w takim razie chyba pozostaje zasilacz. Koleś w serwisie mówił, że komp mu się nie resetował i napięcia były dobrze wskazywane (mój problem z napięciami polega chyba na tym, że w programie ABITa w kolumnie podpisanej jako +3,3 o ile się nie mylę - u mnie widniała wartość 2,75-2,80 i komp się o to pultał - brzęczyk piszczał jako ostrzeżenie). Szkoda tylko, że w serwisie do przetestowania wzięli tylko płytkę - bez reszty komponentów - choćby zasilacza... Pozostaje mi więc chyba jedynie odwiedzić sklep gdzie kupowałem zasilacz... Jeśli nie pomoże wymiana zasilacza to sam już nie wiem...

epol 27.08.2004 16:07

A czy ten gość w serwisie umial wejść do BIOSu??

andrzejj9 28.08.2004 19:06

Cytat:

Napisany przez epol

No co Ty, chyba nie wątpisz w kompetencje sprzedawców w sklepach komputerowych? ;)

Mich@ł 28.08.2004 19:16

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No co Ty, chyba nie wątpisz w kompetencje sprzedawców w sklepach komputerowych? ;)

Ja na przykład wątpię. Kolega oddał dysk twardy do naprawy, a zwrócili mu jeszcze bardziej ****...... zepsuty ^_^

andrzejj9 28.08.2004 19:44

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Ja na przykład wątpię. Kolega oddał dysk twardy do naprawy, a zwrócili mu jeszcze bardziej ****...... zepsuty ^_^

No to wszystko w normie ;)

Przy okazji - w temacie o pulpitach pokazałeś tapetę podobną w tematyce do tego, co masz na awatarze. Czy masz może również taką? Bo z tego, co widzę, przedstawia Toyotę Celicę - mój absolutnie ulubiony samochód :)

Mich@ł 28.08.2004 19:51

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No to wszystko w normie ;)

Przy okazji - w temacie o pulpitach pokazałeś tapetę podobną w tematyce do tego, co masz na awatarze. Czy masz może również taką? Bo z tego, co widzę, przedstawia Toyotę Celicę - mój absolutnie ulubiony samochód :)

Pewnie, że mam. Jest w załączniku...
A przy okazji wejdź sobie tutaj . Są tam jeszcze inne spoko tapetki...
Pozdrowienia
--edit--
A Ty w temacie o pulpitach masz fajny pasek zadań. To jest jakaś kompozycja pulpitu? Masz takie coś na kompie do przesłania??? Jest zajefane.

Pagerus 29.08.2004 17:58

Cytat:

Napisany przez epol

No tego właśnie nie wiem :P W sumie to nie mam pojęcia czy w ogóle do BIOSu wchodził. Koleś chwalił się tym, że zainstalowali na kompie z tą płytą system i... włączyli 3dMARK'a :P Hmmm... jak dla mnie to dość dziwny sposób testowania płyty - no ale może ja się nie znam :P
Pożyczyłem sobie od brata zasilacz - napięcia są ok - ale z BIOSem dalej różnie. Przykładowo - na 5 prób - 4 razy wszedł do BIOSu a raz nie...

Pagerus 29.08.2004 18:00

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Pewnie, że mam. Jest w załączniku...
A przy okazji wejdź sobie tutaj . Są tam jeszcze inne spoko tapetki...

No nie powiem - niektóre tapetki są bardzo fajne :) Zwłaszcza te z niektórymi paniami :P

Mich@ł 29.08.2004 18:22

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No nie powiem - niektóre tapetki są bardzo fajne :) Zwłaszcza te z niektórymi paniami :P

Ma się ten gust...

P.S. Ja też nie wiem czy 3D Mark coś daje. Może poprostu gościu chciał sprawdzić nie płytę, tylko swoją kartę graficzną???

Pagerus 29.08.2004 18:25

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Ma się ten gust...

P.S. Ja też nie wiem czy 3D Mark coś daje. Może poprostu gościu chciał sprawdzić nie płytę, tylko swoją kartę graficzną???

Praca serwisantów zawsze była dla mnie zagadką... i chyba tak pozostanie :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:30.