Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.01.2006, 13:33   #16
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Oktawian_15
Miałem to samo bankowo zasilacz... komp sie nie chial wlazac co jakis czas zwiecha a na samym koncy zanim sie Windows zaladaowal to juz zwiecha była ... pozycz od kogos dobry !! zasilacz i sprawdz
O ile jeszcze bedzie co sprawdzac - mobo moze pasc w kazdej chwili i oby tylko mobo

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.01.2006, 13:38   #17
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
To ja mam do was pytanie jaki zasilacz byscie polecali, powyzej 350 wat niezadrogi, ale dobry.Nie musi byc hi-end.Linki mile widziane
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 13:43   #18
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Sprawdz czy na plycie glownej nie wylaly Ci kondensatory.
BTW mam taki problem jak na focie - po kurzu widać, że wali w kondensatory gorące powietrze z radiatora, spuchły a jeden zaczął już wylewać. na razie nic się nie dzieje, ale trzeba będzie wlutować nowe.

jakieś rady?

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:21
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 13:45   #19
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777
To ja mam do was pytanie jaki zasilacz byscie polecali, powyzej 350 wat niezadrogi, ale dobry.Nie musi byc hi-end.Linki mile widziane

Myślę,że pierwszy lepszy "Szefo" będzie dobry:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18094

a tu ku przestrodze dobry temacik - aby nie oszczędzać na zasilaczach.

http://www.community.tomshardware.pl...sb=5&o=&fpart=
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 13:52   #20
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
BTW mam taki problem jak na focie - po kurzu widać, że wali w kondensatory gorące powietrze z radiatora, spuchły a jeden zaczął już wylewać. na razie nic się nie dzieje, ale trzeba będzie wlutować nowe.

jakieś rady?
Oo, Soltek widze?

Niektorzy twierdza, ze kondensatory mozna wymienic (wlutowac nowe, oczywiscie nie samemu) i ze taka plyta glowna dalej bedzie dzialala stabilnie.

U mnie w Solteku SL-75DRV5 wylaly kondensatory, a objawy byly podobne do tych jakie opisuje autor topicu, czyli przez jakis czas zawieszanie sie komputera, pozniej przez tydzien wykrywal mi jakies nowe kontrolery (ktorych oczywiscie nie bylo) i probowal instalowac do nich sterowniki, co zawsze konczylo sie niepowodzeniem, i pewnego dnia podczas pracy komputera nastapil "kaput" ostateczny.

Kupilem nowa plyte glowna. Jak ktos chce, mam jeszcze ta plyte z wylanymi kondensatorami, takze moge sprzedac. Wymiana na nowe to podobno ok 20zl.

BTW w innej (starszej o co najmniej rok lub poltora roku) plycie Solteka (SL-75KAV) tez powoli zaczynaja wylewac kondensatory. Ale to sie dzieje bardziej powoli, poniewaz zauwazylem to jakies pol roku temu, a komputer dalej dziala.

Co do zwyklych zasilaczy, spalily mi sie juz 2 albo 3. Zawsze w taki sam sposob - zrobily sie baaardzo gorace, i w pewnym momencie "kaput". Poza samymi zasilaczami nic nie ucierpialo (no, moze obudowa musiala stygnac przez pol godziny).
Stary 03.01.2006, 14:09   #21
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian
a tu ku przestrodze dobry temacik - aby nie oszczędzać na zasilaczach. http://www.community.tomshardware.pl...sb=5&o=&fpart=
Dorian
Bardzo dobry temacik i pomysl.

MaciejT - mozna mozna sam wymienialem w ten sposob kondensatory kumplowi z Abita BE6II i chodzil po tej przekladce stabilnie jeszcze rok czasu - tak dobrze sie zlozylo, ze pracujac jeszcze wtedy w serwisie mialem identyczny model plyty z uszkodzonymi portami USB i LPT ale reszta byla sprawna - natomiast jest to na pewno totolotek - jemu sie udalo ale czy to zadziala w 50% przypadkow trudno rzec....

Ostatnio zmieniany przez Calme : 03.01.2006 o godz. 14:14
Calme jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 15:18   #22
Blackegg
Szperacz

Data rejestracji: 26.06.2005
Blackegg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter

jakieś rady?

Przelutowac i po sprawie. Mi tez wylaly przelutowalem i po sprawie..
Stary 03.01.2006, 15:20   #23
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Blackegg
Przelutowac i po sprawie. Mi tez wylaly przelutowalem i po sprawie..
czyli co? wylutować, do sklepu, niech dają odpowiedniki no i oczywiście lutownica nie transformatorowa
Stary 03.01.2006, 15:22   #24
Blackegg
Szperacz

Data rejestracji: 26.06.2005
Blackegg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
czyli co? wylutować, do sklepu, niech dają odpowiedniki no i oczywiście lutownica nie transformatorowa
Kupujesz opowiedniki i lutownica iglowa grzalka robirz naprawe. Duzo kalafoni i oczywiscie ssawka!!! I do dziela
Stary 03.01.2006, 19:01   #25
dramina
Pento Sqad

Data rejestracji: 28.12.2005
dramina ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
A co to za model płyty głównej,bo mam identyczny radiator na płycie głównej z tego co widze
dramina jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 19:50   #26
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
może spróbuj jakąś blaszke jakoś zamonotwac tak żeby powietrze szło do góry tylko niewiem jak to zamontować

http://img254.imageshack.us/img254/5600/edhunter4qw.png

pomysł chyba zły nie jest
Stary 03.01.2006, 19:56   #27
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez dramina
A co to za model płyty głównej,bo mam identyczny radiator na płycie głównej z tego co widze
radiator to radiator a płyta Soltek SL-75DRV5
Stary 03.01.2006, 20:28   #28
dramina
Pento Sqad

Data rejestracji: 28.12.2005
dramina ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Sprawdzałem te kondensatory i są w dobrym stanie z żadnego nic się nie wylewało.A moja płyta główna to VIA K7VTA3 (333).
dramina jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2006, 00:48   #29
koza59
Pento Sqad

Data rejestracji: 20.12.2005
koza59 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mialem to samo to musialem wymienic plyte glowna.Ale jeszcze poruszaj kablami w obudowie i moze bedzie ok.
koza59 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2006, 20:20   #30
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Witam
Ja mam nastepujacy problem ...
Kupi***322;em na allegro MOBO msi KT4AV ... ktore mialo by***263; sprawne oprocz gniazda do klawiatury ...
Dzisiaj ja podlaczam ... wszystko niby ok wlaczam prad na zasilaczu ... a ona sie sama wlaczy***322;a wszystkie wiatraki zaczely dziala***263; ...
nie reaguje na przycisk power oraz reset , obraz na monitorze czarny ...Procek to DURON 850 sprawny , jeszcze raz sciagnalem radiator nic nie ukruszy***322;em ... wiec jest ok .
Zasilacz fortron 250 W sprawny sprawdza***322;em jeszcze na moim modecom 400 W ...
Ram sprawne 512 400mhz , karta grafiki sprawna ... radeon 9600xt agp x8

Na moje oko ewidentnie mobo jest @#$%@ ... ale nie wiem moze sie da cos jeszcze wymysle***263; ?

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: