![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() |
Problem z komputerem
Witam... Mam problem z kompem, moze opisze co sie dzieje i ktos mi odpowie co jest grane... A wiec wczorajszego pieknego dnia wlaczam kompa rano wlaczyl sie jak zwykle z problemami i po chwili sie wylaczyl... probjac go wlaczyc nic ... czyli spalony zasilacz... Poszedlem do sklepu kupilem zasilacz wmontowalem go wlaczam kompa i komp sie uruchamia ale od razu resetuje ... jakies problemy z pradem. Mysle sobie lipny zasilacz mi sprzedali sprawdze u brata. Podpielem do brata wszytko dziala jak nalezy. Zaznacze ze jest to zasilacz 400W. No to wzielem zasilacz od brata na ktorym dziala juz z pol roku (300W) i do siebie wsadzilem i komp sie uruchamia lecz nie wypuszcza obrazu swieci sie dioda od dysku i power ale na tym sie zawiesza. Dopiero jak przycisne reset uruchamia sie poprawnie, otyle oile gdyz z zasilacza jakies dziwne syczenie dobiega. Gdy zasilacz byl u brata nie bylo syczenia ani nic sie nie resetowalo. Pozdrawiam i czekam na pomoc
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Podaj wiecej danych z konfiguracji Twojego kompa, kompa brata. byc moze MoBo nawala...skoro mowisz ze uruchamial sie z problemami. Sprobuj wypiac np. usb wszystkie, albo nawet myszy, zostaw jedna pamiec ram w gniezdzie (zamien je jak nie wystartuje), dysk wypnij, zostaw tylko k.graficzna,
Ps. brat ma kompa na tym samym gniazdku? Moze z gniazdkiem cos nie tak...nie wiem, rozne opcje przychodza na mysl. ps2. nie wazne są tylko Watt`y, ale marka i Watt`y. Mam nadzieje ze nie masz Codegena...
![]() |
#3 |
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
a może co nie tak z płytą główną>>pada
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Dlatego mowie ze uruchamial sie z problemami bo od okolo 3 miesiecy mialem tak jak na zasilaczu od brata ... czyli przyciskam power komp albo sie resetuje przez 10 sekunk a pozniej uruchamia albo sie wlacza pala sie lampki i tyle ... dopiero przycisk reset pomaga. I tak bylo od listpada do wczoraj... bylem pewien ze to przez zasilacz wiec sie nie przejmowalem ... spali sie to kupie nowy ... spalil sie kupilem nowy i jest tak jak mowie. Konfiguracja moja:
Plyta glowna: Matsonic (modelu nie znam) Procesor: Athlon 1600+ Grafika: GF 2 TI pamiec SDR 2x256 nagrywarka: lg gsa 4163b 2 dyski segate i samsung nie mam nic podpiete pod USB karta muzyczna sb live 5.1 Konfiguracja brata: Plyta glowna: ECS k7vza Pocesor: Duron 800 Pamiec: SDR 2x256 Grafika: GF 4mx 420 dysk: segate 40 gb dvd rom: Lite on (modelu nie znam) Nagrywarka: Liteon 52 (modelu nie znam) Pod usb tez nie ma nic wpiete Muzyka: sb live 5.1 Sprawdzalem podpiac kompa bezposrednio do gniazdka bez listwy bo tez myslalem ze to moze byc listwy wina nic nie dalo. Co do zasilacza... obydwa nie sa codegen Wczesniej mialem mercury... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
www.elektroda.pl ,,, tam zapodaj swój problem.
![]() |
#8 |
Pento Sqad
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
miałem tak samo z kompem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Matsonic brzmi jak no-name...bo po raz pierwszy slysze taka nazwe.
Jak wyzej pisano, sprawdz kondensatory...skoro u brata dziala, to moze byc plyta padnieta. Jezeli bedziesz zmuszony wymienic mobo a masz malo kasy to moze Asrock Cie poratuje, to tez nie najlepsza marka, ale tak zeby chodzilo to wystarczy
![]() |
|
|