![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
PROBLEM z KOMPUTEREM !!!
Mój sprzęt to między innymi:
ATHLON 3000+ (64), 1GB RAM-u, dwa twarde dyski po 80GB każdy, GEFORCE 7600GS, płyta głowna Gigabyte GA-K8NS, Lite-on DVDRW SHM-165P6S... zasilacz 350W - dobrej klasy system WINDOWS XP HOME...SP2 Wczoraj przy normalnej pracy ( przeglądanie internetu ) wyświetlił się niebieski ekran ( nigdy wcześniej tego nie widziałem ) z jakimś komunikatem - nie pamiętam co. Po resecie niby wszystko wróciło do normy. Po sprawdzeniu okazało się, że dźwięk ( bez znaczenia z jakiego źródła ) jest zniekształcony (spowolniony) i wszystkie cztery porty USB nie działają - niby widoczne są przez system lecz po podłączaniu do nich różnego typu urządzeń ( podczerwień, aparat cyfrowy, drukarka itp. ) komputer nic nie widzi. Ponadto średnio co drugie odpalenie systemu procesor pracuje na 100% (według menadżera zadań) gdy nie jest uruchomiona żadna aplikacja (na biegu jałowym mam 17 procesów systemowych w tle ). Wtedy chodzi jak "walec", trzeba go zresetować odcinając zasilanie na listwie i wraca do normy. Zainstalowałem od nowa system i NIC - porty USB nadal nie działają i nadal co jakiś czas procesor pracuje na maxa. Jeżeli chodzi o temperatury, to wszystko jest w normie. Według mnie to jakaś awaria sprzętowa lecz nie jestem tego pewien - twierdzę tak po tym jak przeinstalowałem system co nie pomogło. Według serwisu ( rozmowa telefoniczna) to jakiś problem z oprogramowaniem (wirus) lecz ja nie jestem do tego przekonany. Proszę o radę przed tym jak oddam kompa do serwisu na długie tygodnie i tam zrobią mi wodę z mózgu. Jeszcze mam osprzęt na gwarancji. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|