Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.12.2006, 23:31   #1
monmar1
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.11.2005
monmar1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PROBLEM z KOMPUTEREM !!!

Mój sprzęt to między innymi:
ATHLON 3000+ (64), 1GB RAM-u, dwa twarde dyski po 80GB każdy, GEFORCE 7600GS, płyta głowna Gigabyte GA-K8NS, Lite-on DVDRW SHM-165P6S... zasilacz 350W - dobrej klasy
system WINDOWS XP HOME...SP2
Wczoraj przy normalnej pracy ( przeglądanie internetu ) wyświetlił się niebieski ekran ( nigdy wcześniej tego nie widziałem ) z jakimś komunikatem - nie pamiętam co. Po resecie niby wszystko wróciło do normy. Po sprawdzeniu okazało się, że dźwięk ( bez znaczenia z jakiego źródła ) jest zniekształcony (spowolniony) i wszystkie cztery porty USB nie działają - niby widoczne są przez system lecz po podłączaniu do nich różnego typu urządzeń ( podczerwień, aparat cyfrowy, drukarka itp. ) komputer nic nie widzi.
Ponadto średnio co drugie odpalenie systemu procesor pracuje na 100% (według menadżera zadań) gdy nie jest uruchomiona żadna aplikacja (na biegu jałowym mam 17 procesów systemowych w tle ). Wtedy chodzi jak "walec", trzeba go zresetować odcinając zasilanie na listwie i wraca do normy.
Zainstalowałem od nowa system i NIC - porty USB nadal nie działają i nadal co jakiś czas procesor pracuje na maxa.
Jeżeli chodzi o temperatury, to wszystko jest w normie.
Według mnie to jakaś awaria sprzętowa lecz nie jestem tego pewien - twierdzę tak po tym jak przeinstalowałem system co nie pomogło.

Według serwisu ( rozmowa telefoniczna) to jakiś problem z oprogramowaniem (wirus) lecz ja nie jestem do tego przekonany.

Proszę o radę przed tym jak oddam kompa do serwisu na długie tygodnie i tam zrobią mi wodę z mózgu.
Jeszcze mam osprzęt na gwarancji.
monmar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: