Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.09.2005, 22:46   #1
silent22
Wymiatacz

Data rejestracji: 26.12.2003
silent22 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem który mnie przerasta

Witam
Mam bardzo wielki problem. Moje problemy zaczely sie od tego jak ogladalem filmy robily mi sie dziwne kolory na ekranie i kwadratowa siatka, komputer sie zawieszal i zostawal tylko restart, wkoncu przestal sie uruchamiac windows xp. urochomilem go w trybie awaryjnym, przekopiowalem pliki z dysku systemowego zeby zrobic formata i dalem przywracanie systemu, komputer sie uruchomil normalnie i troszke pochodzil ale stwierdzilem ze jednak zrobie mu formata. I pojawil sie problem przy formatowaniu komputera dalem mu zeby mi sformatowal partycje systemowa i wyszedlem z pokoju, kiedy wrocilem zastalem czarny ekran na monitorze i pozostawal mi tylko reset kompa, po kolejnym uruchomieniu kiedy chcialem kontynuowac formatowanie i instalowanie systemu komputer bardzo dlugo analizowal moj dysk twardy. Kiedy wreszcie moglem wybrac na ktora partycje chce zainstalowac system, instalator po raz kolejny zaczal badac dysk i wyskakiwal komunikat ze nie moze zainstalowac systemu na tym dysku. Poszedlem do kumpla sprawdzic dysk poniewaz myslalem ze to on padl i okazalo sie ze u niego dysk dziala bez zarzutów zainstalowalismy system i poszedlem z bananem do domu uruchomic komputer i niestety znowu sie zawiodlem na moim komputerku. System laduje sie do napisu Windows xp( przeleca trzy paski na dole) i komputer sie RESETUJE
sprawdzalem inny RAM i inna karte graficzna, odpinalem CD-ROM i dalej to samo, czy ktos moze wiedziec co jest tego przyczyna?? Bo brak mi juz pomysłów.

Prosze o szybkie odpowiedzi poniewaz jestem maniakiem komputerowym i juz mam pierwsze objawy padaczkowe
Pozdrawiam

MOj "sprzet"

Procesor AMD Athlon
Plyta Gigabyte kt600 (modelu nie pamietam)
512 ram
Nagrywarka Lite-on
Dysk Western Digital 1200JD (sata)
Grafika Radeon 9600

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.09.2005, 23:32   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak zainstalowałeś Windows XP na innym sprzęcie i chcesz go odpalić na innym to całkiem normalne. Nie odpali się poprostu. Musisz spróbować wyczyścić partycje, na nowo założyć, zrobić ich format i zainstalować system ze swojego komputera.
Całkiem możliwe, że pada Ci kontroler IDE na płycie głównej, ale najpierw spróbuj doprowadzić dysk do ładu i składu
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2005, 00:37   #3
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez silent22
Dysk Western Digital 1200JD (sata)
A sterowniki odpowiednie pod SATA pod winsows XP (powinno byc SP2, bo "najlepiej" rozumie ten standard)

jak robiles format to pod jakim systemem i z systemowej dyskietki? najlepiej sformatuj to pod dosem

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 23.09.2005 o godz. 00:41
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2005, 07:44   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czekam na temat "Nie wiem jak mam to zrobić, by mężczyzną się stać I nie wypaść ze swej roli, tego co pierwszy raz"

ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2005, 07:46   #5
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Napięcia, temperatury, taśma do dysku, kontroler na płycie głównej, płyta, procek - zgadywać można jeszcze długo.
Stary 23.09.2005, 09:55   #6
silent22
Wymiatacz

Data rejestracji: 26.12.2003
silent22 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Znalazlem awarie, mam przepalone gniazdo zasilania na plycie glownej i gniazdo z zasilacza do podlaczenia do tej plyty.

Teraz mam pytanie czy gwarancja obejmuje takie uszkodzenia plyty. Oraz co moglo byc przyczyna takiej sytuacji zeby uniknac jej w przyszlosci??
Pozdrawiam
Stary 23.09.2005, 10:27   #7
Igloo
PiwoWar

Data rejestracji: 01.12.2003
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak zaniesiesz do serwisu to się dowiesz czy to gwarancja obejmuje.
Przyczyną był słaby styk w gnieździe. jaki masz zasilacz? pewnie jakieś badziewie co dostałeś razem z obudową. jak zasilacz porządny to wtyczkę można spróbować założyć nową jak dostaniesz i odrazu pozaciskać tak aby casno wchodziło w płytę.
Jak ci nie uwzględnią gwarancji to tylko pozostaje polutować na stałe zasilacz z płytą. jak masz lutownice i odsysacz do cyny to powinieneś sobie poradzić. tym bardziej, że jaestś maniakiem koputerowym jak sam się nazwałeś
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: