![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no wiec dobra:
- stary dysk (80 GB ata 100) jako primary slave (zworka na slave): C: - 10GB D: - 20GB E: - reszta - nowy dysk 120 GB (ata 133) jako primary master (zworka na master). pseudoinformatyk na dysku 120 GB utworzyl 1 duza partycje. znalazlo sie tam okolo 30GB danych. wlasciciel tego kompa chcial przeniesc partycje systemowe C i D ze starego twardziela na nowy dysk. gosciu uzyl partition magica, przesunal ta partycje na koniec i przerzucil ghostem 2001 partycje C i D na nowy dysk. nie wiem dokladnie, jak to zrobil, ale wyszlo tak, ze pojawila sie dodatkowa 4 partycja NTFS ![]() jakim cudem, nie wiem... wlasciciel przyjechal z tymi dyskami do mnie. przerzucilem dane z nowego na stary. wyrzucilem z nowego pqmagic'em wszystkie partycje (byl problem z usunieciem tej na NTFS, ale jakos sie udalo). nastepnie ghostem przerzucilem obydwie parycje C i D na nowy i utworzylem partycje E: na ktorej znalazly sie zarchiwizowane dane. klient pojechal do domu (uparl sie, ze to zrobi sam). podpial nowy dysk jako primary slave, a stary jako primary master i zabotowal z nowego, czyli z HDD1. windows 98 sie uruchamial, natomiast xp nie chcial (trzeba bylo zmienic wpis w boot.ini) wiec przyszedl znowu ten "informatyk". wrzucil naprawianie systemu. dalej nie wiem, bo ten wlasciciel byl akurat w robocie, a jego zona sie na tym nie zna. efekt jest taki jak pisalem wczesniej: C:\win98 - stary dysk (primary slave) d:\winxp - stary dysk e:\winxp - nowy dysk (primary master) f:\win98 - nowy dysk jakiekolwiek teraz proby przerzucenia ghostem koncza sie tym samym. gdy podepne dysk stary jako primary master i uruchomie ze starego, to litery sa ok, natomiast z nowego, to jak powyzej. ale sie rozpisalem... |
![]() |
![]() |
|
|