![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Na emeryturze
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Problem z modemem
Na wstepie chcial bym napisac iz nie wiem czy ten problem dotyczy sprzetu, czy tez moze softu, wiec dalem go w off-topicu.
Od czasu zmiany systemu z XP na 98 mam problem z modemem od Neo 128 (Sagem), a mianowicie podczas korzystania z internetu po pewnym czasie gasna mi obydwie kontrolki na modemie. Po kilku minutach, gdy sie odlaczy i na nowo podlaczy modem wszystko jest dobrze, ale po jakims czasie znowu gasna kontrolki. Dzwonilem do tepsy i powiedzieli mi ze to moze byc cos z oszczednoscia energii dla portow USB i nie wiem wlasnei jak to sprawdzic. Jezeli to jest potrzebne to do modemu mam wgrane dosc nowe stery, wiec to chyba nie to. A teraz... pomocy bo nie moge grac w moja ukochana Tibie ![]() .::edit::. Zauwazylem ze po tym jak kontrolki zgasna, pozniej odlacze i na nowo podlacze modem do usb "lampki" sie zapalaja, lecz w tym samym momencie wiesza mi sie komputer, tak ze nawet ctrl + alt +delete nei pomaga
Ostatnio zmieniany przez .::piotrek::. : 22.07.2005 o godz. 21:29 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
też tak raz miałem ale na xp
zainstalowałem autoconecta raz tak mi sie zdarzyło ze pisal coś tam błędny port 680 musiłem wyłaczyć go(modem) i zastartował ale odpukać od tygodnia nic podobnego.............
.. Ostatnio zmieniany przez Burak_PL : 22.07.2005 o godz. 22:15 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może modem zaczyna padać
|
|
|
#4 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
porada woitasa z innego tematu: spróbuj w menedżerze urządzeń dla g. k. usb wyłączyć "zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii
probowales? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Na emeryturze
![]() |
@Predi Qrde patrze i patrze w tym moim menedzerze urzadzen i qrde nei widze czegos takiego w tym glownym kontrolerze (czy co to jest) USB
![]() A teraz jeszcze inny problem mam, od jakiegos czasu cos mi sie musialo przestawic w kompie i teraz po kilku h uzytkowania gasnie monitor zapala sie pomaranczowa kontrolka (nawet jak cos pisze) i nie pomaga wtedy ruszanie myszka, naciskanie czegos na klawiaturze. Pomaga tylko reset i wtedy znowu jest good na jakis czas. W tym tez mozecie pomoc... bo jak problemy to od razu hurtowo daje
|
|
|
#6 | |
|
Niezarejestrowany
![]() |
Cytat:
a co do drugiego problemu... to jakby go zsumowac z pierwszym to... eeee.... nie przyszlo Ci do glowy przeinstalowanie systemu?
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Na emeryturze
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
Niezarejestrowany
![]() |
achm.... no chyba ze tak
to zapewne najbardziej pomoglaby zmiana windy imo
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Na emeryturze
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
..
![]() |
to dokup ramu
|
|
|
#11 |
|
Na emeryturze
![]() |
Wysilcie sie jakos, albo zrobcie zrzutke na ramy dla mnie...
A tak wogole to ma ktos jeszcze jakeis pomysly?? Bo tu juz sie robi maly smietnik i zaraz ktorys z modow sie przyczepi
|
|
|
#12 |
|
..
![]() |
no tak OT jest
![]() moze przeinstalujesz na xp mimo ramów?
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Ja mam Win98 (+SP) i aktualnie (jeszcze !) neo 512 - modem Sagem. I średnio raz na trzy - cztery dni (ale zdarzyło mi się też już to dwa razy w ciągu dnia !) modem traci synchronizację - to znaczy rozłącza mi się i gaśnie lampka ADSL. Po chwili - 10-20 sekund (czasem trochę dłużej), modem się synchronizuje - i mogę próbować nawiązać połączenie (w tym przypadku udaje się to zazwyczaj za drugą - trzecią próbą). Oczywiście gdy łącze się standartowo to w 98% łączę się za pierwszym razem. I jeszcze chyba raz - zdarzyła się taka sytuacja jak wyżej - ale konieczny był reset komputera, aby modem się z powrotem synchronizował. Oprócz tego w ciągu tych niecałych dwóch miesięcy chyba raz czy dwa rozłączył mi się modem bez utraty synchronizacji. Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 23.07.2005 o godz. 00:24 |
|
|
|
![]() |
|
|