Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.09.2003, 20:42   #1
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Problem z MS Word 2000

Jak w temacie. Sprawa trochę nietypowa. Chodzi o służbowego kompa mojej Mamy. To laptop Fujitsu - Siemens model Amilo - a. Na Pokładzie ma Athlona 1800 XP +, 256 MB RAM (chyba DDR - zapomniałem to sprawdzić, a teraz nie mam już dostępu do tego kompa)- z tego 32 MB zabiera grafika, grafika to ATI Radeon IGP 320 M, napęd DVD/CD-RW Toshiba SD-R2212, dżwięk to AC 97. Oprócz tego modem i karta sieciowa w standarcie. OS to WIn XP z SP 1 i najnowszymi poprawkami. Problem polega na tym, że na kompie nie chcą odapalć się trzy programy: MS Word 2000, Adobe Photoshop i MS Works 6.0. Cały soft jest legalny, dostarczony z kompem, z dobrymi cd-keyami. Word przy odpalaniu wywala komunikat o błędzie, jak wejdę w szczegóły to podaje, że nastąpił błąd WinExe. Podobnie z pozostałymi dwoma programami. Z Wordem to pół biedy, można przeciągnąć w dół komunikat o błędzie i chodzi w miarę normalnie, ale dwa pozostałe nie chcą się w ogóle uruchamiać, tylko wywalają błąd Exe. Sprawdzałem na systemie zainstalowanym przez sprzedawcę bezporednio po zakupie kompa. Nie było SP 1, ale błędy były. Po wgraniu SP 1 i innych poprawek to samo. Zrobiłem reinstalkę systemu, sformatowałęm i wyczyściłem twardziela. Początkowo wszystko chodziło bez zarzutu na gołym systemie bez poprawek, po ich instalacji też. Po kilku dniach znowu ten problem. Zaznczam, że inne programy np. Nero chodzą bez zarzutu. Brykał też bez problemu Medal of Honor. Podejrzewam, że to pamięć jest walnięta, ale do laptopów trudno pożyczyć od kogoś do testów i tego nie mogłem sprawdzić. Naprawdę nie wiem, co jest. Pytałem już wielu ludzi, którzy zajmują się kompami, ale każdy rozkładał ręce. Pozostała jeszcze instalka SP 3 do Worda 2000, ale dostęp do kompa będę miał za jakiś czas (Mama mieszka paręset kilometrów ode mnie) i dopiero wtedy sprawdzę, ale jeśli nawet będzie działąć to, co z pozostałym softem. Miał ktoś może podobny problem. Pomóźcie.
Pozdrawiam.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.09.2003, 10:28   #2
surff
Ramblings of a Madman

Data rejestracji: 25.06.2002
surff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na moim laptopie podobne problemy z OfficemXP rozwiązał najnowszy SP dla tego pakietu.

Pozdro
Stary 12.09.2003, 22:53   #3
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
surff napisa***322;(a)
Na moim laptopie podobne problemy z OfficemXP rozwiązał najnowszy SP dla tego pakietu.

Pozdro
wlasnie tak sobie pomyslalem czy moze wlasnie SP by nie pomogl

madmax2, nie zostaje ci nic innego jak sciagnac SP1 i/lub SP2 i/lub SP3 - koniecznie trzeba instalowac po kolei jesli sie chce miec wszystkie

SP1 (SR-1) dla Office 2000 PL (~39,8MB) -> Mirror1 | Mirror2

SP2 dla Office 2000 PL (~9,40MB) -> Mirror1

SP3 dla Office 2000 PL (~11,50MB) -> Mirror1 | Mirror2

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: