![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
programy do faksowania pod xp + wybór faxmodemu
witam
1. moglibyście polecić dobry program do faksowania na win xp pl program moze byc po angielsku, mile widziany freeware faksy chcę wysyłac oraz odbierać 2. co musi modem obsługiwać, aby wszystko było ok? nie znam się na faksach, ale słyszałem coś kiedyś, że są różne protokoły, itd. Który jest najpopularniejszy czy też najlepszy? Znalazłem w pudłach sześć modemów i nie wiem właściwie który wybrać. Mam trzy w miarę nowe 57600bps (Pentagram PCI, Microcom PCI i zewn. Asmax V1456VQE), ale z chęcią użyłbym któregoś ze starszych, bo wyglądają extra (dusza w nich jest jeszcze.... ![]() te trzy starsze to: - Bocamodem 28800 external - Supra Fax Modem 33600 (ma alfanumeryczny wyświetlacz diodowy i obudowę z metalu do montażu w szafkach ![]() - legendarny ZyXEL U-1496E plus. Starszym użytkownikom pewnie nie trzeba przedstawiać ![]() jak pisałem - jestem zielony w tym temacie, za wszelkie uwagi thx |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Zewnętrzny modem nie będzi Ci obciążał systemu (procesora). Prawie do każdego starszego modemu znajdziesz upgrade - często zwiększające do 56k a przynajmniej do 33k.
Po co Ci program do faxowania: winXP ma wystarczający, Office np. 2k też go ma. Szukasz problemów czy szczęścia?
![]() |
#3 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Re: programy do faksowania pod xp + wybór faxmodemu
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zewnętrzny modem COM po win xp
Cytat:
używam faxowni xp - też thx za polecenie ![]() i jeszcze jedno, nie mam niestety teraz czasu latać po forach, moze ktoś tutaj zna problem: nie mogę za nic uruchomić żadnego zewnętrznego modemu (serial port) na win xp pro pl sp. nie pierwszy raz spotykam się z tym (na różnych maszynach z xp). jako urządzenie modem istnieje, ale niemożliwe jest wykonanie "kwerendy modemu". czasem udaje się to przy niskich ustawieniach, ale na dłuższą metę to nic nie daje. próby połączeń oczywiście nie wychodzą nie będę wrzucał logów, bo są tam rózne rzeczy w zależnosci od modemu, a także kolejna kwerenda tego samego modelu generuje różne wyniki. podkreślam, że sprzęt jest sprawny - mam kilka modemów (wyżej wymienione) i na kilku płytach sprawdzałem podejrzewam, ze problem jest banalny.... z góry thx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|