![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
problem z nagrywaniem
mam nagrywarke LG 12x i jak nagrywam z prędkością 12x to po 5 sekundach bufor spada do 0 i płyta jest do wyrzucenia ,czy może mi ktoś pomóc.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Sprawdź, czy masz włączone DMA. Napisz, jak wszystko masz podłączone w komputerze. Nagrywarka winna być na IDE2 jako slave (najlepiej sama, bez drugiego urządzenia na kablu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
niewiem jak mam podłączoną nagryware bo sie na tym nie znam ale podłączał mi to kuzyn ktry sie na tym bardzo dobrze zna czyli podłączona jest dobrze ,a poza tym to mi sie dziej od pewnego czasu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
No wiec po twojej wypowiedzi mozna sie zorientowac, ze prawdopodobnie masz zasmiecony system.
Skoro wczesniej bylo ok a teraz nie.Zapewne instalujesz duzo roznego rodzaju softu i co sie z tym wiaze windows powoli pada.(autostart itp.).Najlepiej jakbys zainstalowal od nowa system. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
właśnie wczoraj na nowo instalowałem windowsa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
A czy wlaczyles dma tak jak radzil ci fantomas?
Jesli masz plyte na via to zarzuc najnowsze. To wyglada na typowy przyklad buffer underrun. Przejrzyj jeszcze wczesniejsze posty(opcja szukaj) Wyglada na to, ze przed instalacja miales wszystko wporzadku a teraz nie masz skonfigurowanego odpowiednio systemu i stad takie numery. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ok już mam wszystko dobrze.w nero zrobiłem sobie symulacje(test) i przebiegła z powodzeniem czy nagrania normalnej płytki teżprzebiegnie rawidłowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
tylko mam jeszcze inny problem.
przez ekran przechodzą mi takie pionowe linie ,są prawie niewidoczne ale jdnak je widać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Jakie linie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
są to dwie 2 krzywe linie jedna po lewej stronie ekranu a druga na środku.a szybkość odświerznia mam dobrze ustawioną.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
=F=
![]() |
Te dwie linie są dość dziwne.
1.Sprawdź, czy masz dobrze włożony kabel od monitora (odłącz i przyłącz ponownie). 2.Sprawdź, czy zainstalowałeś odpowiednie sterowniki do karty graficznej. 3.Spróbuj przy innej liczbie kolorów/rozdzielczości. 4.Czy monitor nie stoi w zapylonym pomieszczeniu? Ostatecznie czasem pomaga wyjęcie karty graficznej i jej włożenie na miejsce ponownie. Przy okazji otwarcie komputera, sprawdź jak masz podłączone dysk i cd/nagr. To może da się jeszcze coś poradzić w temacie kłopotów z buforem. Tak poza tym opisz szczegółowo konfigurację komputera. Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 23.06.2002 o godz. 12:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
nie moge za bardzo ci opisać konfiguracji komputera bo mam dopiero 14lat i sie na tym za bardzo nie znam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
fantomas jak masz gadu-gadu to podaj mi twój numer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
=F=
![]() |
Z GG nie korzystam, ale śmiało pisz na priv lub e-mail (znajdziesz adres w profilu) i masz tu: fanto.mas@wp.pl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Te linie to sa normalne np w monitorach z kineskopami trinitron plaskimi, jezeli masz taki plaski kineskop to nie masz sie czego obawiac to normalne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|