![]() |
jezeli nic nie masz to mozesz dostac prace spoleczna . Ale szczrze mowiac sad to malo obchodzi ze nic nie masz i na podstawie Twoich mozliwosci <wiek wyksztalcenie , stan majatkowy rodziny > wyznaczy Ci ilosc dniowek i ich wysykosc np.
po 2gie jesli chodzi tu o 80 zl to bym zalacil niz tracil czas i nerwy w sadzie bo sprawa jest przegrana z gory dla Ciebie |
OK, nawet jesli wyrok bedzie ozekac na moja niekozysc, to co?
teoretycznie nic nie mam, rodzicow nie moga obciacy, bo jestem pelnoletni komornik na mnie wsiasc nie moze a gdyby nawet, to wszystko po 80zl ? firma zarabia setki tysiecy zl na miesiac. Ja jesli sie przelamia i zaplace im te pieniedze, to czy moze mi cos grozic, za niecenzuralne slowa w tytule przekazu? :) |
Tak - jestes pelnoletni.
|
problem natury prawnej
Hej.
Problem jest nastpujacy... Przez pewien okres czasu bylem abonentem firmy dostarczajacej net. Zrezygnowalem z ich uslug, ale za zwyklej przekory (skopstwa ;) ) nie zaplacilem ostatniego rachunku. Z punku widzenie prawnego nalezal im sie on. Kwota jest zawrotana - 80zl przez 3 mies byla cisza, ale nagle dostalem list polecony, w ktorym strasza mnie odsetkami, a jesli nie splace z przeciagu X czasu to czeka mnie sprawa sadowa na moj koszt. Nie jestem nigdzie zatrudniony, oficjalnie jestem na utrzymaniu rodzicow Gdy podpisywalem pierwsza umowe, to nikt sie nie pytal o prace itd. wystarczylo miec min. 18 lat. Teraz moje pytanie -nawet gdyby doszlo do prawy (80zl - smiechu warte) to czy moga mie obciazyc kosztami, jesli jestem na utrzymaniu rodzicow? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:07. |