![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Witam!
Postanowiłem się pobawić z tym sysem. Ściągłem wersje 3.3 ze strony http://knoppix.net i nagrałem. Odpalam kompa z płyty (podczas uruchamiania wciskam F11 i wybieram urządzenie z jakiego ma być uruchomiony sprzęt) naciskam napęd Cd i czekam. Pojawia się okienko Knoppix'a 3.3. Wpisuje polecenie: knoppix lang=pl, czekam, a tu mi takie coś wyskakuje: hda: lost interrupt hda: lost interrupt hda: lost interrupt hda: lost interrupt hda: lost interrupt hda: lost interrupt hda: lost interrupt hdc: lost interrupt hdc: lost interrupt hdd: lost interrupt hdd: lost interrupt hdc: lost interrupt hdc: lost interrupt hdd: lost interrupt hdd: lost interrupt hdd: lost interrupt sr1: CDROM (ioctl) error, commande: 0x1a 00 2a 00 80 00 Welcome to the KNOPPIX live Linux-on-CD! Looking for CDROM in: /dev/scd0 No i tu się zatrzymuje, można czekać i czekać. Próbowałem uruchamiać z innego napędu i to samo się dzieje. Próbowałem też uruchomić Knoppix'a z innego parametru, np. knoppix lang=us i to samo się dzieje. Może mi ktoś wytłumaczyć czemu i dlaczego tak się dzieje Z góry dzięki za wszelkie sugestie i odpowiedzi. Proszę również o szybką odpowiedź. Dodam jeszcze, że mam jeden dysk i jedną partycję sforamtowaną na NTFS. Jest na niej zainstalowany Windows XP SP1 PL.Pozdro
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Proponuję knopixa starszego (mam go gdzieś). Lub jeszce nie bawienie się w F11 tylko ustawienie w BIOSie żeby bootował system z CD a nie z hd.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
a moze cos z obrazem.
A odłacz dyski (nie w biosie ale normalnie tasma i zasilaniem) aha i w biosie zmien priorytety bootowania. 1.CDROM 2.HDD 3.itd.
Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 08.12.2003 o godz. 23:16 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Ustaw w biosie bootowanie z dysku CDRom i pozwól mu uruchomić się na ustawieniach fabrycznych bez dodatkowych komend.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
![]() ![]() |
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jeszcze dziś będę testował!
Pozdro
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
![]() ![]() |
Ech... Zrobiłem w biosie, żeby napęd optyczny uruchamiał się pierwszy. I du**. Knoppix jak się nie chciał uruchomić tak się nie chce... Występje ten sam ekran który opisałem w pierwszym poście w tej dyskusji. Myślę, że obraz płyty który zassałem był jakiś walnięty... Może ktoś ma inny pomysł, czemu tak się dzieje
![]() Pozdro
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.01.2006
![]() |
podczas uruchamiania trza wpisac:
Kod:
knoppix noapic Kod:
knoppix noapic noacpi |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Od tamtego czasu zmieniłem komputer i zaopatrzyłem się w nowego Knoppiksa... A tak poza tym teraz używam Ubuntu i wszystko jest w porządku.
|
|
|
![]() |
|
|