![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
problem z Nikonem :(
Mam Nikona coolpixa 4300 i chyba (!) sie zawiesił. To było tak że robiłem zdjęcie i później go wyłączylem. Po paru minutach chcialem zrobić kolejne zdjęcie ale aparat nie chciał sie włączyć. Nic z nim nie robiłem wiec usterki mechaniczne wykluczone. I co ja mam z tym fantem zrobić? Obiło mi sie o uszy że jakoś przez usb sie go odwiesza ale jak dla mnie to troche absurdalne bo przecież aparat jest widziany jako napęd dopiero po właczeniu go. Pomóżcie bo nie wiem co zrobić. Aparat troche kosztował $ a "fachowcy" nie chcieli sie podjąć naprawy... ;(
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Nikt nie wie co z tym zrobić? Są może jakieś fora o Nikonie?
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja na NIKONIE miałem taki przypadek. Podłączyłem go do kompa przez USB. Przegladałem sobie zdjecia i przez przypadek przekręciłem zdjęcie. Po odłączeniu od kompa włączyłem aparat i sprawdziłem zawartość pamięci, a tu się aparat zablokował. Wyjąłem baterie i ponowne włożyłem, ale to samo było podczas przegladania zdjęć. Postanowiłem podłaczyć go do komputera i przekręcić zdjecia tak jak były i wszystko chodziło jak należy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() |
Cytat:
Czy ten aparat po podłączeniu do USB pracuje na napięciu pochodzącym z USB czy nadal na akumulatorze ? Możesz spróbować wyjąć akumulator i włożyć na nowo (jesli masz możliwość, włóż inny akumulator i sprawdź). Sformatuj kartę w samym aparacie (nie pod windows). Jeśli natomiast chodzi o forum to możesz wrzucić post tutaj: http://www.coolpix-forum.de/ (niemieckojęzyczne, ale po angielsku także powinni zakumać ![]() Lub tutaj: http://www.camerans.com/forum/index.php (ang ale mała ilość userów/postów)
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Komp widzi go jako dysk dopiero jak włacze aparat, barterie sprawdzałem, karte CF tez, aparat też rozebrałem żeby sprawdzić czy włacznik nie jest uszkodzony (spokojnie jestem elektonikiem) ale jest ok, przejrzałem też styki od baterii itp... Wszystko jest jak należy a mimo to nie działa. W aparacie jest też taka mała bateria podczymująca pamieć aparatu. Moze by ją tak odpiąć na chwile?? Tylko jak gdy jest przyczepiona zrzewarką??
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() |
Cytat:
Możesz spróbować wyjąć na chwilkę tą bateryjkę podtrzymującą pamięć, aczkolwiek jeśli jest ona zamocowana "na stałe" to ja Cię do tego nie namawiam ![]() Chociaż wątpię, żeby ta bateryjka była akumulatorkiem, więc raczej powinna być mozliwość jej wymiany. Jak sprawdzisz to daj znać, czy coś pomogło. PS" Tylko nie zapomnij, że 'rozbierasz' sprzęt wart 'ciężką kasę'."
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Spokojnie juz go z cztery razy rozbieralem, a ta bateryjka jest litowa taka jak w płytcie głównej.
![]() |
#8 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
wyjmij na dluzej baterie - u mnie to pomoglo.
Zostaw na kilka godzin, aby sie bateria podtrzymujaca wyczerpala. Jak nie pomoze to wspolczuje ![]()
![]() |
#9 |
![]() |
To czekanie nic nie da bo to tak jakbys chcial czekac aż w zegraku sie rozładuje bateria. Miałem go czasem parenascie dni bez baterii i godzine dalej pamietał wiec chyba tylko odpiecie cos tu zdziala :/ Jutro sie za to zabiore
![]() |
|
|