Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.04.2002, 13:19   #1
sikador
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.08.2001
sikador w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
KT266A+2xHD40GB-Wolno działa!Co robić?

Posiadam płytę główną SOLTEK SL-75DRV2 VIA KT266A 128MB DDR, dwa dyski 40GB samsung i 40 GB segate B IV, nagrywarkę TEAC 16x, i CD-ROM TEAC 40x. Segate(master) i CD-ROM(slave) na IDE1 a nagrywarka(master) i samsung(slave) na IDE2.Reszta chyba bez znaczenia, wszystko działa pod WIN98. Ogólnie jestem zadowolony z zestawu. Problemy zaczynaja się kiedy przenoszę dane z jednego dysku na drugi - komputer strasznie zwaaaaaaaaaalniaaaaaaaa, jakby sie zatykał. Myszka chodzi skokami okienka otwierają się jak na 486 a sam proces kopiowania trwa 30x za długo. Nie wiem co może być przyczyną!Mało RAM? Może jakieś ustawienia w BIOSie albo w WIN98. Może WIN98 ma kłopot z obsługą dużych dysków a może wina leży po stronie chipsetu płyty głównej (jakiś PATHMoże to ważne że na PCI mam SB AUDIGY, sieciówkę i kartę TV - jakiś kłopot z przerwaniami?? Czy warto kupić dodatkowy sterownik ATA-133. Jeśli ktos wie to proszę o POMOC!!! Z góry dziękuję.
zainstalowałem:
4in1
DMA aktywne
taśmy 80 żyłowe
sikador jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: