![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tlenofon i bramka "Linksys PAP2T-EU Tlenofon"
Interesuje mnie zwłaszcza to drugie. Znalazłem reklamę w jakiejś gazecie, zajrzałem na stronę i wygląda to ciekawie, ale mam kilka wątpliwości.
http://www.tlenofon.pl/index.php ![]() Rozumiem, że sam Tlenofon działa jak wszystkie inne 'Voipy' - masz program, łączysz się i gadasz taniej. Ale interesuje mnie przede wszystkim ta bramka. Do tej pory te, które oglądałem (służące do rozmów bez pośrednictwa komputera) podłączane były bezpośrednio do gniazdka czy routera i działały w sumie jako niezależne telefony. To tutaj - przynajmniej według tego, co piszą na stronie (bo dokładniejszych informacji na razie nie znalazłem), podłącza się pomiędzy linię telefoniczną, a obecny aparat. To by mi nawet bardziej odpowiadało, bo nie mam już wolnego slotu w routerze, żeby dodatkowy aparat podłączać. Ma ktoś jakieś dodatkowe informacje na ten temat, jak się dokładnie to podłącza i używa? Sprzedają to podobno w Vobisie, więc przejdę się tam na dniach, żeby dowiedzieć więcej szczegółów, ale może ktoś już miał z tym jakieś doświadczenia i może powiedzieć, czy warto się interesować Aha - bo nie napisałem, ale sugerowana cena wynosi 99 złotych, czyli wydaje się bardzo atrakcyjna.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na forum o2 maj***261; dzia***322; po***347;wi***281;cony tlenofonowi i w tematach jest opis urz***261;dzenia i odpowiedzi na pytania:
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5116984 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
the one
CDRinfo VIP
Dzi***281;ki za adres, wczytam si***281; dok***322;adniej. Chocia***380; na razie doczyta***322;em ju***380;, ***380;e pod***322;***261;cza si***281; raczej standardowo - bezpo***347;rednio do routera..
|
|
|
#4 |
|
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
zgadza sie
router-bramka-telefon konfiguracja urzadzenia jest bardzo prosta sprowadza sie do wklepania podstawowych danych sam takie ludziom instalowalem i problemow wiekszych nigdy nie bylo
|
|
|
#5 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że oprócz bramki, musiałbym jeszcze dokupić switch i jakiś aparat (przydałby się bezprzewodowy, bo takiego głównie używamy). Trochę to już drożej, ale jeszcze akceptowalnie, zastanowię się nad tym.
|
|
|
|
#6 |
|
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
podpiety do bramki aparat moze byc uzywany tylko do rozmow VOIP
|
|
|
#7 |
|
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
kto***347; wie czy da si***281; przekonfigurowa***263; modem kablowy UPC WebSTAR EPC2203 tak ***380;eby smiga***322; z tlenofonem?
|
![]() |
|
|