![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Problem z plikami - udostepnianie ;-/
Witam,
Probowalem skonfigurowac laptopa z komputerem - zrobilem wszystko, w grupie roboczej wyskoczyly 2 kompy i bylo OK ale po klikniecie na jeden czy na drugi pojawialo sie okienko podaj nazwe Uzytkownika i haslo - skad to w ogole sie bralo? I niby jakie haslo mialem podac? A teraz drugi problem - otoz tak udostepnialem pliki ze teraz sam nie moge wejsc na swoj dysk po kliknieciu na cokolwiek pojawiaja sie nizej pokazane przeze mnie komunikaty - pomocy!!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak Ty to robisz, ***380;e za ten awatar nie dosta***322;e***347; bana?
Ja za staropolszczyzn***281; dosta***322;em. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
Cytat:
nie bylo zadnych zakazow apropo tego ![]() jak jeszcze montowali ja na stalym IP ![]() BTW. Ale moze cos na temat hy? tego typu info mozesz mi wysylac na priv!
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale to nie jest tylko do Ciebie skierowane pytanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Jak chcesz partycje udost***281;pnisz to mo***380;esz zrobi***263; tak:
1. Sprawdzasz czy po***322;***261;czenie dzia***322;a i najlepiej wy***322;***261;cz firewall'a (zostaw tylko windowskiego). 2. Na 1 kompie udost***281;pniasz dan***261; partycj***281; nadaj***261;c jej prost***261; nazw***281;. (PPM na partycji => w***322;a***347;ciwo***347;ci => Udostepnianie) 3. Na 2 kompie klikasz PPM (Prawy Przycisk Myszy) na M***243;j komputer i robisz Mapuj dysk sieciowy... 4. Z podpunktu Dysk: wybierasz sobie literk***281; 5. W podpunkcie Folder wpiszujsz: \\ nazwa 1 komputera \ nazwa partycji, kt***243;r***261; udost***281;pni***322;e***347; (wszystko oczywi***347;cie bez spacji) 6. B***281;dzie trwa***263; po***322;***261;czenie i jak si***281; uda to poka***380;e si***281; nam partycja. Teraz jak b***281;dziesz pod***322;***261;cza***263; kompa to poprostu b***281;dziesz wchodzi***263; w M***243;j komputer i tam b***281;dzie ikonka z dyskiem sieciowym. Szybko, tanio i wygodnie. Jak co***347; nie b***281;dziesz wiedzia***322; to pisz. Ostatnio zmieniany przez IceManSpy : 24.12.2006 o godz. 13:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
dalej konto goscia w zarzadzanie komputerem i dalej uzytkownicy ppm i wlasciwosci na "Gosciu" potem odchaczasz ptaszek i wlanczasz konto dalej w narzedziach administracyjnych ale juz w Zasadach zabezpieczeń lokalnych -> zasady lokalne -> przypisywanie praw uzytkownika - dalej od gory jakas 12 pozycja odmawiaj dostepu do tego komputera z sieci -> usun z tamtad goscia a co do braku mozliwosci wchodzenia na partycje czy dysk to musisz przyznac sobie prawa administratora bo widac je straciles...
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
przeczytales do konca co napisalem ?? to o co teraz zapytales jest wyjasnione 2 linijki dalej od tego co zacytowales...
![]() |
#9 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Pr***243;bowa***322;e***347; m***243;j spos***243;b? Wydaje mi si***281; prostrzy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
... jeszcze nie - najpierw chce odzyskac ten dostep do plikow!
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
robisz tylko 2 rzeczy... obie w narzedziach administracyjnych...
jedna w zarzadzanie komputerem to jest odchaczenie tego ptaszka zeby konto goscia bylo wlaczone a nie wylaczone tak jak to jest w standardzie po zainstalowaniu windowsa... a druga tez w narzedziach administracyjnych ale juz nie w zarzadzaniu komputerem a w "Zasadach zabezpiecze***324; lokalnych" tak jak to opisalem wczesniej czego nie rozumiesz dokladnie ??
![]() |
#12 | |
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
sprawdz sobie tak wogole czy Twoje konto na ktorym jestes zalogowany ma wogole uprawnienia administratora... sprawdz czy mozesz sie wylogowac i zalogowac na innym koncie o ile takie masz jak nie to mozesz zalozyc albo mozemy odrazu zalozyc te prawa...
ale zawsze to lepiej sprawdzic troche w sumie... tak wiec ppm na partycji/katalogu do ktorego nie mamy praw a chcielibysmy takowe posiadac... potem zakladka "Zabezpieczenia"... tutaj teoretycznie powinienes miec jedna regule mianowicie... "Wszyscy" maja zezwolenie na wszystko... pewnie tak jest zaznaczone a i tak nie dziala to wtedy trzeba dodac Twoje konto osobno ponizej "wszystkich" i przyznac prawa do wszystkiego klikasz dodaj potem zaawansowane... potem "znajdz teraz" powinna Ci sie ukazac lista wszystkich uzytkownikow w systemie grup itd... znajdz siebie ja na przyklad wybieram siebie Zelea (tak sie nazywa moje konto uzytkownika) w folderze ZELEA ( bo tak brzmi nazwa mojego komputera) wybierajac to i nastepnie klikajac OK powinno sie zamknac to ostatnie okno i w tym wczesniejszym w tym pustym bialym polu powinno sie pojawic ZELEA\Zelea ( w moim przypadku oczywiscie ) i dalej naciskamy OK i wracamy automatycznie do 1 okienka i tam juz podswietlajac lpm tego wlasnie uzytkownika nadajemy prawa do tego do czego chcemy w Twoim przypadku to chyba wszystkie prawa bo chcesz miec 100% kontrole... mam nadzieje ze to jest tak nie robilem tego juz dawno i tak z pamieci troche...
![]() |
#14 |
![]() |
Tylko wiesz co - ja mam dostep np do dysku - bez problemu moge tam
zmieniac i wchodzic - dodawac itp ale jak wejde na dysk E i pozniej np klikne na jakis katalog i dam Zabezpieczenia to pojawia mi sie to okienko co na screenie ode mnie czyli "nie masz uprawnienia do przegladania i edycji..." I co teraz? Skoro ja nie moge nawet wejsc w zabezpieczenia!
![]() |
#15 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A pr***243;bowa***322;e***347; przej***261;***263; na w***322;asno***347;***263; te foldery?
![]()
![]() |
![]() |
|
|