![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
![]()
Mam problem kupiłem sobie slotowego procka pIII 550 wkładam go włączam kompa i na początku jest napisane że to 366 i napis że CPU is unworkable or coś tam has been changed please change cpu soft menu setup czy coś podobnego zmieniłem w biosie na 550 restart komp włązył się bez żadnych informacji ALE CZY TO DOBRZE
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
paja?
Ja pamiętam, że ty wczesniej miałeś Celerona. Czy ta twoja płyta główna obsługuje na pewno tego PIII?
![]() |
#3 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
tak na stronie a bita jest że trzyma pIII też
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tak o propo temperatury procesora. Mam AMD Athlona XP 2000+ i wlasnie zainstalowalem sobie Motherboard Monitor, zeby sprawdzic jego temperature. Wyswietla mi sie: Case 41, Procesor 51 (oczywiscie w stopniach Celsjusza). Czy to nie troche za duzo?
![]() |
#5 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Andrzejj9 - troche duzo nawet jak na Athlona, nie powinienes miec wiecej jak 43-49 st C. Popraw chlodzenie, nowy went, albo i radiator. u mnie komp chodzi 24/24/7 i tem procka Athlona jest 43 st, dyskow - 31 i 30 st C. Dyski chlodzone 2 wentami kazdy, procek chlodzony Mintem 80 mm/5400obr/min+radiator miedziany.
@Paja- twoj PII nie powinien miec wiecej niz 28-31 st C. Jak wiecej to krzycz o pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
A procek w moim kompie ma tylko 29 stopni celsjusza, skąd ściągnąć Motherboard Monitor, dotad używąłem Intel Active Monitor, ale teraz nie chce się zainstalować na Windows Server 2003 PL
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
na procesorze przekreconym z 1667mhz na prawie 2300 mam 49 stopni po 3 godiznach w prime - 47 stopni na nieobciazonym procku to ZA DUZO
ps. athlon xp 2000+
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
A ja mam przy dużym obciążeniu, np jak gram w gry, 49 stopni celsjusza a normalnie nie przekracza 30
|
![]() |
![]() |
#13 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Pomiar temperatury musi być sensowny i sensownymi narzędziami a nie jakimś (lepszym czy gorszym) softem. Dzieciakowi np. mierzy się temperaturę w dupie i stosuje korektę, w USA mierzy się w ustach i też ze stosowną korektą a unas pod pachą. A baby mierzą sobie w... i też się cieszą, że nie wpadły. Ty wiesz, że coś mierzysz (temp procka ?), mierzysz sensorem producenta MoBo a odczytujesz jakimś softem: błąd jest + (-) 10-20deg. 8)
![]() |
![]() |
#14 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
chyba ze soft jest producenta plyty a sama plyta ma dobrze zrobiony odczyt (tzw die temp - odczyt z rdzenia) wtedy bledy siegaja max 5% - a normalnie wyniki przyjmuje sue za wiarygodne
tak jest w soltekach - razem z ABS2 daje to calkiem bezpieczna platforme do krecenia ps. nawet przy takich bledach (co moze sie zdazyc jesli mierzy sie dioda na kableku) zmiany sa liniowe i proporsjonalne - czyli WZROST temperatury zostanie odczytany poprawnie - tylko bias jest zly
![]() |
![]() |
#15 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Oczywiście zaraz będą licytacje: ja mam 110 w idlle a ja 22 (przy temperaturze otoczenia 28 ). Zawsze wtedy odpowiadam tak: jak nie śmierdzi spalenizną to jest O.K. Kiedyś na tweaku uśmiałem się: facet na Athlona nie załozył wentyla i prosił o radę: co zrobić bo komp mu co prawda się uruchamia ale zaraz się wyłącza. 8)
![]() |
![]() |
|
|