Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.06.2006, 19:41   #1
Gomez47
Dziadzio

Data rejestracji: 01.06.2006
Gomez47 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z quartz.dll, która wersja najlepsza?

Witam Was,

Nie wiem gdzie umieścić ten temat choć jest związany z portalem (PVR, DVB) więc wrzucam go na śmietnik - ktokolwiek wie ..
Ostatnio testowalem kilka aplikacji PVR (Personal Video Recording) w tym i BDA. Nie wiem dokładnie w którym momencie spostrzegłem spore (około .5 sekundy) "rozjeżdżanie" się obrazu/dźwięku. Jedyny znany mi znawca tematu stąd (Jaro) zniknął gdzieś nim zdążyłem Go zapytać, zresztą sam wczoraj dopiero to spostrzegłem (update któryś?), mam nie wiem skąd, plik quartz.dll w dziwnej, niezgodnej z płytą Win XP ani z Redistribute Pack DX9c - 6.5.2600.2508 (?). W najnowszej paczce DX9c jest wersja 6.5.1.902, najczęściej wymieniana (w sieci) jako "usuwająca wszystki problemy". U mnie stream "trzyma sie" z nią co najwyżej (6.5.1.902) dwa razy dłużej niż z kilkoma innymi i rozjeżdza się (radio=charkot, tv=rozjechane dźwięk (wcześniej) i wizja), przy wersji 6.5.2600.2508 niemal natychmiast. Znika wtedy synchronizacja enkodera co widać w jego aplecie. Podkreślam że chodzi mi o hardware dekoder (CX23416). Stabilność na pewno zależy od wersji quartz.dll (kilka razy to sprawdzałem).
Próbowałem też zmieniać stream, włączać-wyłączać kontrolę parzystości, pisałem do producenta karty, odpisali jednym zdaniem; przeinstaluj DX9c na DX9b. Już coś. Przeszukałem internet i natrafiłem na sporo identycznych jak mój problemów. Zawsze dotyczyły pliku quartz.dll! MS namącił, a ja nie wiem czego szukać.
Niestety nigdzie nie zdołałem uzyskać odpowiedzi: która z wersji quartz.dll jest najlepsza, najstabilniejsza?
Wydaje mi się że tą miałem przed testami (pomieszałem Ghosty) bo objawy, teraz wkurzające, były u mnie przez kilka miesięcy niedostrzegalne.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Gomez47 : 16.06.2006 o godz. 19:43
Gomez47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: