![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
![]()
Witam!!!
Pisze w imieniu kumpla, ktory stanal w obliczu wielkiej tragedii. Prosze wszystkich o pomoc. Sprawa wyglada tak. Nowy komp na plycia Gigabyte z nForve2, athlonkiem 2500+, 512 DDR 333, Seagate Barracuda 80GB 7200.7 i przerobka Radeon 9500/9700. Przerobka jest wykonana fabrycznie (karta Saphire). Na kompie postawiony byl windows XP bez dokonanej aktywacji (czyli dzialalby tylko 14 dni). Pojechalismy po formacie i wrzucalismy "normalna" wersje winzgrozy. I od tego czasu zaczely sie schody.. Wrzucilismy winde z SP1, potem dostarczone drivery do plyty i nie mozna poprawnie zainstalowac zintegrowanego dzwieku. Za kazdym razem jest konflikt. Nawet z sciagnietymi z netu nowymi wersjami driverow AC codec. Kolejna sprawa ze nie mozemy zainstalowac Radeona. Wszystko dziala spoko jesli jest zainstalowany jako 9500. Jesli go wrzucimy jako 9700 i potem 9700 secondary to sa takie zwisu i zmulenie systemu ze rebot trwa 30 minut (nie przesadzam) i potem system nie wstaje. Wie ktos co jest grane ![]() Aaaa.. wszystkie najnowsze drivery mamy i nadal z nimi nic nie daje. Moze ktos zna kolejnosc instalowania sterow do przerobionego Radka? I co z tym dzwiekiem ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
cos z winkiem! Wez od kogos inna plytke
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
No mozna sprobowac. dzisiaj ide do niego walczyc jeszcze z jednym kumplem i moze wywalczymy cosik
![]() |
#4 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
albo zobacz jeszcze inny systemik 98,me, xp pro, home. Roznie to bywa.
Pamietaj na poczatek jak wgrasz winde zainstaluj Via 4in1 i itp.
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no tak po zainstalowaniu windy wrzucalismy od razu stery do plyty (nforce2) potem grafe
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dobra. problem rozwiazany. Zainstalowalem winde z innego zrodla i dzwiek sie zainstalowal. Z radkiem troche zabawy bylo ale w koncu sie udalo.
komp na plycie gigabyte'a (chipset nforce2) z prockiem Athlon 2500+, 2x256 DDR 333Mhz Kingston, HDD Barracuda 80GB 7200.7 i radkiem Saphire 9500@9700 w 3D Marku 2001SE otrzymal 11240 pkt. Co myslicie o tym wyniku? Ja na podkreconym athlonie 1700+ 0,13um/ epox 8k9a/512 DDR 333 KINGSTON/podkreconym sparkle GF3 Ti200/Barracuda IV 40 GB dostalem 8600pkt. procek: 1,4GHz@2,0GHz grafa: parametry Ti500 (rdzenia 300Mhz pamiec 550Mhz...no i ogromniaste chlodzenie) pamiec RAM: najagresywniejsze stabilne ustawienia
![]() |
|
|