![]() |
Chiefec to król wśród zasiłek. Oczywiście 360W DF i 420W DF :)
|
belzybub: czym ty sciagasz jak nie masz resuma??!!
fur alles: taaak, modecomy shitowe sa... wlaczam kompa a tu przy odpalaniu kompa wylaczyl mi sie nie wiadomo czemu. no to jeszcze raz zapuszczam sprzeciora. wszytko oki. biore wciskam open na dvdrw a tu buch! reset! no niezle mowie... odpalilem winbonda zeby zlookac co jest z napieciami, oczywiscie po wczesniejszym odpieciu napedu zeby mocy nie zrzeralo. no i winbond pokazuje ze wszytko w normie... mysle sobie co jest grane? odpalilem 3dmarka, a tu znowu reset. wkurzylem sie... chcialem zamienc wlansie zasilke z kolega zeby sprawdzic, no i w trakcie odpinania mojego shitowego codegona (350watt mial) na wtyczce do mobo zauwazylem przyjarane(!) styki... biala wtyka w niekotrych miejscach byla zweglona... wypierdzielime ten shit do szafki (moze sie jeszcze przyda ;) ) i zakupielem nowa zasilke. narazie mam spokoj, trzyma napiecia git nawet po o/c |
mam podobny hamski problem , tyle że nie pojawiał się kiedy nie miałem radiowego neta teraz jak od dwóch dni bez przerwy ciągne z neta i jak już mam prawie cały np. Film następuje reset i godziny ściągania na marne
co radzicie ? |
Cytat:
|
Cytat:
A zasilacza na razie nie potrzebuję :P. |
Cytat:
|
Cytat:
bo codegen mi spalil radeona 9100 herculesa:( |
Cytat:
|
Cytat:
|
ok zainstalowalem ten prime 95 i puscilem go na 30 min. jakies tam testy przeszly. doszlo prawie do 1000-nego testu. i dalej nic ! wszystko pomyslnie.
mam jeszcze jeden plan... poniewaz czesto reset zdarza sie przy operacjach zwiazanych z odczytem badz nagrywaniem CD... moze to sterowniki ASPI. postaram sie sam poszukac jakichs. a jak mozecie to rzuccie jakims linkiem. |
Cytat:
Ustaw tak sprzęt aby reset nie resetował się: odczytasz wtedy (na niebieskim ekranie) co wali Ci kupę: google: i już wiesz. Na forum infojamy też mają w tym temcie spore osiągnięcia: mi to pomogło (w walce z serwisem). 8) |
Cytat:
prime 95 rozwieje twoje wątpliwości:) najlepszy soft do testu kompa aha!!! czas trwania 6 godzin minimu jak przez tyle errora niezwróci to będę w szoku a jak zwróci to proc lub pamięci walnięte względnie mobo |
ok sciagnalem ten programik GoldMemory... puscilem test ... trwal chyba z pol godziny i juz nie mialem checi ani czasu na kontynuowanie go ... jednak podczas testu nie wydarzylo sie nic ciekawego...
1.czy jest jakis inny programik do testowania pamieci (ale szybszy) 2.jak mozna sprawdzic sprawnosc zasilacza ?? |
Cytat:
Cytat:
http://www.memtest86.com/ wpisz w szukarke ' memtest ' dowiesz sie wiecej... |
ma radosc nie trwala dlugo... dzis znowu walnal mi sie resecik.... sprawdzalem tez czy to nie blaster ... to nie on... wiec juz pomyslow nie mam... piszcie jakies propozycje :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:15. |