Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problem z resetowaniem kompa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-resetowaniem-kompa-33732/)

qwerty01 21.04.2004 19:26

Chiefec to król wśród zasiłek. Oczywiście 360W DF i 420W DF :)

Edwardo 21.04.2004 18:56

belzybub: czym ty sciagasz jak nie masz resuma??!!

fur alles: taaak, modecomy shitowe sa... wlaczam kompa a tu przy odpalaniu kompa wylaczyl mi sie nie wiadomo czemu. no to jeszcze raz zapuszczam sprzeciora. wszytko oki. biore wciskam open na dvdrw a tu buch! reset! no niezle mowie...
odpalilem winbonda zeby zlookac co jest z napieciami, oczywiscie po wczesniejszym odpieciu napedu zeby mocy nie zrzeralo. no i winbond pokazuje ze wszytko w normie... mysle sobie co jest grane?
odpalilem 3dmarka, a tu znowu reset. wkurzylem sie... chcialem zamienc wlansie zasilke z kolega zeby sprawdzic, no i w trakcie odpinania mojego shitowego codegona (350watt mial) na wtyczce do mobo zauwazylem przyjarane(!) styki... biala wtyka w niekotrych miejscach byla zweglona... wypierdzielime ten shit do szafki (moze sie jeszcze przyda ;) ) i zakupielem nowa zasilke. narazie mam spokoj, trzyma napiecia git nawet po o/c

belzybub 21.04.2004 17:44

mam podobny hamski problem , tyle że nie pojawiał się kiedy nie miałem radiowego neta teraz jak od dwóch dni bez przerwy ciągne z neta i jak już mam prawie cały np. Film następuje reset i godziny ściągania na marne
co radzicie ?

memorando 21.04.2004 14:28

Cytat:

Napisany przez qwerty01
kupiłem sobie rad 9100 ;p Mój stary zasilacz (250 W)niewyrabiał w grafie 3d, ale w 2d był stabilny. Jak pożyczyłem od qmpla jego zasilacz (codagen 300 W) jeszcze windows się nie odpalił, a już śmierdziało spalenizną. W pon u mnie w szkole zasilacz - codagen 300 W sjarał komputer. Wystarczą argumenty? Jeśli chcesz wydać na high-end kup chiefec 360W DF lub 420W DF. Jak nie masz tyle pieniędzy, to kupuj modecoma

niech lkupi huntkeya w siriusie za 99 zeta lepsza od modecoma zasilka

Macio.Men 21.04.2004 13:17

Cytat:

Napisany przez qwerty01
kupiłem sobie rad 9100 ;p Mój stary zasilacz (250 W)niewyrabiał w grafie 3d, ale w 2d był stabilny. Jak pożyczyłem od qmpla jego zasilacz (codagen 300 W) jeszcze windows się nie odpalił, a już śmierdziało spalenizną. W pon u mnie w szkole zasilacz - codagen 300 W sjarał komputer. Wystarczą argumenty? Jeśli chcesz wydać na high-end kup chiefec 360W DF lub 420W DF. Jak nie masz tyle pieniędzy, to kupuj modecoma

Wystarczą :). Byłem ciekaw tylko dlaczego sądzicie, że Codegeny są złe.

A zasilacza na razie nie potrzebuję :P.

qwerty01 21.04.2004 07:36

Cytat:

Napisany przez macio.men
Dlaczego?

memorando 21.04.2004 00:19

Cytat:

Napisany przez macio.men
Dlaczego?

bo codegen mi spalil radeona 9100 herculesa:(

Macio.Men 20.04.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez qwerty01
Codagen. to jest shit!

Dlaczego?

qwerty01 20.04.2004 20:44

Cytat:

Napisany przez Docent
wiec:
1.to nie zasilacz bo mam 300 W
2.to nie zasilacz bo to sie nie dzieje od kiedy mam nowa obudowe (a przez to nowy zasilacz).
3. no chyba ze to zasilacz :P:P:P juz sie sypie :P choc nie wydaje mi sie.................

IMO to napewno zasilacz. Co z tego, że masz 300W. Niech zgadnę. Codagen. to jest shit! Aby się upewnić weś odepnij wszystko co nie potrzebujesz (muzyczną, modem, sieciówę, cd-rom, 2 hdd itd). Jak będzie ok to będzie zasilacz

Docent 19.04.2004 11:15

ok zainstalowalem ten prime 95 i puscilem go na 30 min. jakies tam testy przeszly. doszlo prawie do 1000-nego testu. i dalej nic ! wszystko pomyslnie.
mam jeszcze jeden plan... poniewaz czesto reset zdarza sie przy operacjach zwiazanych z odczytem badz nagrywaniem CD... moze to sterowniki ASPI. postaram sie sam poszukac jakichs. a jak mozecie to rzuccie jakims linkiem.

esem 19.04.2004 08:00

Cytat:

Napisany przez Docent
ok sciagnalem ten programik GoldMemory... puscilem test ... trwal chyba z pol godziny i juz nie mialem checi ani czasu na kontynuowanie go ... jednak podczas testu nie wydarzylo sie nic ciekawego...
1.czy jest jakis inny programik do testowania pamieci (ale szybszy)
2.jak mozna sprawdzic sprawnosc zasilacza ??

Ustaw tak sprzęt aby reset nie resetował się: odczytasz wtedy (na niebieskim ekranie) co wali Ci kupę: google: i już wiesz. Na forum infojamy też mają w tym temcie spore osiągnięcia: mi to pomogło (w walce z serwisem). 8)

memorando 19.04.2004 00:09

Cytat:

Napisany przez Docent
ok sciagnalem ten programik GoldMemory... puscilem test ... trwal chyba z pol godziny i juz nie mialem checi ani czasu na kontynuowanie go ... jednak podczas testu nie wydarzylo sie nic ciekawego...

prime 95 rozwieje twoje wątpliwości:) najlepszy soft do testu kompa aha!!! czas trwania 6 godzin minimu jak przez tyle errora niezwróci to będę w szoku a jak zwróci to proc lub pamięci walnięte względnie mobo

Docent 18.04.2004 18:46

Pierwszy 18.04.2004 17:17

Cytat:

Napisany przez Ice
Sprawdź tez dokładnie pamięć lub zasilacz.

Cytat:

Napisany przez Docent
ok pamiec obadalem byl niezly syf wiec czyszczenie calego kompa tez moze cos dac. zainstalowalem tez via hyperion czyli stery do plyty.... nie pozostaje nic poza czekaniem

Ice miał zapewne na myśli sprawdzenie ramu jakimś softem [memtest, goldmemory etc.] a nie przetarcie szmatką :chytry:

http://www.memtest86.com/ wpisz w szukarke ' memtest ' dowiesz sie wiecej...

Docent 18.04.2004 15:58

ma radosc nie trwala dlugo... dzis znowu walnal mi sie resecik.... sprawdzalem tez czy to nie blaster ... to nie on... wiec juz pomyslow nie mam... piszcie jakies propozycje :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:15.