![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.05.2005
![]() |
![]()
Od jakiegoś czasu nęka mnie problem, jednak ostatnio stał się coraz bardziej irytujący. Mianowicie podczas zapisu na dysku/nagrywarce z głośników wydobywają się trzaski. Problem występuję nawet, gdy kopiuję coś na dysku twardym (więc kabel audio nie ma nic do gadania...).
Robiłem formatkę, istalowałem różne osy - nic nie pomagało. Konfiguracja mojego kompa: ASUS A7V266 bios 1013 - upgadowany z 1003 Athlon XP 1700+ Palomino 768MB RAM DDR 266 Zasilacz CHIEFTEC 410W oraz najważniejsze: WD CAVIAR 120GB WD1200JB-00EVA0 (master) Seagate Barracuda IV 40GB ST40016 (slave) Pioneer DVR-109 @A09 1.55 (sec master) Sound Blaster 128 PCI dochodzi do tego sieciówka, grafika itp
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie wchodzi w grę walnięta karta muzyczna? [Najlepiej sprawdź ją na innym komputerze, a do siebie na próbę włóż inną kartę]
Miałem kiedyś coś podobnegoo, ale spowodowane to było zbyt małą wydajnością komputera, co w Twoim przypadku raczej nie wchodzi w grę..
![]() |
#3 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
przede wszystkim napisz czy ten SB128 jest zintegrowany z płytą? po drugie czy zmieniałeś coś w kompie? jeśli dysk spróbuj odpalać kompa najpierw bez WD a później seagate. miałem kiedys podobny problem na SB128 zintegrowanym z płytą gigabyte po wsadzeniu maxtora 7200rpm/8mb keszu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Kiedyś miałem podobny problem w moim przypadku zawinił zasilacz .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to znany problem, przede wszystkim
1. strowniki SB128, musisz dobrac /byl problem z ktoras tam wersja DirectX i ktoras wersja sterownika/ 2. sprobuj zamienic swojego SB128 z innym slotem PCI 3. UDMA jest wlaczone? 4. w play control wylacz (odfajkuj) Cd-AUDIO i LINE-IN jesli nie uzywasz
![]() |
#6 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
ja mialem SB16 na ISA i trzaski byly, analogiczna do niej Yamaha tychze nie generowala, ale jakosc dzwieku gorsza
trzaski ustaly przy zmianie IRQ albo DMA, juz nie pamietam czego w jednym z kompow znowu mam tego SB16 i trzaska - zmiana przerwania nie pomaga
![]() |
#7 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|