![]() |
Cytat:
Pisałem już wcześniej: zdrowo przetaktowałeś komputer: to też może być przyczyna iż całość głupieje. 8 ) |
Cytat:
A dziś zobacze, pokombinuje z kumplami :) |
Cytat:
mega lol odkręcamy.... |
Cytat:
|
Jak rozumiem, - niewazne do ktorego banku wsadzisz kosc (1,2,3) plyta widzi tylko 128 MB RAM? Dobrze rozumiem? I rozne tego kombinacje: bank 1+2, 1+3, 2+3 i tak dalej? Rozumuje prawidlowo?
Mam taki pomysl: -zmien latency w BIOSie na auto, albo najnizsza. -oczysc banki z zabrudzen. -wloz kosci z innej serii jak masz dostepne. -sprobuj jednak z jednostronnymi (na mojej plycie ASUSA 1-stronne sie sprawdzily) -uaktualnij BIOS plyty. -sprawdz wszystkie zworki. -Sprawdz napiecia na plycie, jak mozesz. itepe. |
Cytat:
|
Cytat:
Głupio się poczułem.. :|... no ale nic.... To co macie jakieś pomysły z ramami? Jutro będe pożyczał od znajomych i zobacze co jak leży... |
Cytat:
Nudzisz się? Facet ma problem i to poważny: musi poeksperymentować zmieniając RAMy. 8 ) |
To na mojej poprzedniej mobo z 98r. chodziły pamięci SDRAM 32MB i 128MB i nie było problemów :D
|
A więc co mam począć? Bo na 128mb ram nie zdzierże....
|
Powinny... ale czasem bywa inaczej niż powinno. Miałem podobny problem .
Tu tylko nie chodzi o same kości ...ale także o płytę główną. |
No ale masz nową mobo i tak Ci chodzą na 333 a jak na 400 to masz timmingi gorsze ;p
|
Ale nawet jak są inne to i tak powinny razem chodzić :taktak:
Ja miałem ostatnio 256MB 333Mhz od kumpla jednostronne i swoje 512MB 400Mhz dwustronne i wszystko chodziło. Wiem, że to inna sprawa ale ten sam wątek :taktak: |
Do wszystkich, wszelkie wyjazdy osobiste beda teraz karane, uspokojcie sie. Piwo/Wodka inna uzywka w dlon i milej zabawy, jak sie uspokoicie to mozecie wracac, a jak nie to powtorka z uzywka.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21. |