Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z telefonem :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-telefonem-38134/)

Eliasz 11.08.2004 20:38

Cytat:

Napisany przez adams_a
Mi sie wydaje ze w ERA Tak Tak do pazdziernika jest promocja, ze wymieniaja karte za darmo i pozostaje sie przy tym samym numerze.
A co do komisu, to powinni ci ci jakiesz odszkodowanko dac.

Tak ale jaj ja chciałem wymienić karte to mi powiedzieli że musze się zarejestrować

Cytat:

Napisany przez mr_spock
tak... pierwsze co to afera a serwisie... niech oddadza przynajmniej nowy starter

Eee, tylko tyle ? Niech powie że miała na koncie ok. 500zł ^_^ ;p ^_^

epol 12.08.2004 13:34

Majonez sorki, ale ja to widziałem tylko nie byłem pewien, że chodzi o jej karte. Jakoś strasznie wczoraj byłem niekumaty.

nimal 12.08.2004 14:36

frog - w regulaminie simplusa jest napisane, ze jesli sie nie zarejstrujesz to MOGA Ci zaprzestac swiadczenia uslug (nie znam takiego przypadku, ale tak jest napisane)
Eliasz - jaka masz taryfe? Happy? wtedy bonus nie dziala - pisalismy juz kiedys o tym, nie chciales mi wierzyc; jesli masz ktoras ze starych taryf to powinni CI policzyc simki, ale tylko te z plusa i idei - jak masz z innego centrum serwisu, z netu, z ery, z zagranicy ... ble ble ble - nie tez CI nie nalicza

mr_spock 12.08.2004 14:45

ja mam inne pytanie apropos komorki

wlasnie dostalem do rak siemensa s45

po wlozenieu karty i wprowadzeniu pinu pokazuje komunikat:

"aparat zaplokowany!
kod sieci"

trzeba wprowadzis jakis kod telefonu, czy jak?
nie mam bladego pojecia o co chodzi:(

nimal 12.08.2004 14:54

hm, albo simlok, albo kod blokady aparatu

mr_spock 12.08.2004 15:02

wlasnie na forum siemensa doczytalem sie, ze to bedzie chyba simlock

kurde... nigdy wiecej nie kupie fona na allegro :/

Eliasz 12.08.2004 17:31

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez nimal
Eliasz - jaka masz taryfe? Happy? wtedy bonus nie dziala - pisalismy juz kiedys o tym, nie chciales mi wierzyc; jesli masz ktoras ze starych taryf to powinni CI policzyc simki, ale tylko te z plusa i idei - jak masz z innego centrum serwisu, z netu, z ery, z zagranicy ... ble ble ble - nie tez CI nie nalicza

No włąsnie taryfem mam stara niezmieniona - SMS Fan. Sprawdzałem to też na stronie https://www.itaktak.pl/iboa (swoją drogą fajna ta strona). Przedwczoraj jak miałem na koncie mniej niż 1 zł to niemogłem się nigdzie dodzwonić, udało mi się tylko połączyć z jednym z wybranych numerów (czyli wybrane numery działają więc nie może to być taryfa Happy).

Przyznam się że na allegro kupiłem za 10 zł żeby gościu mi wysłał 2000 sms'ów. No i przyszły. głównie z nr. 503..., 504..., 505, 506, 507. w związku z tym powinienem mieć 50 Era Jednostek.
Nawet gdyby Era coś wyczaiła (no bo nie wiem czy dokońca to legalne) to wcześniej powinienem mieć napewno 1 EraJednostke (bo wygadałem i otrzymałem troche smsów od znajomych z poza sieci).

Niebiessska 12.08.2004 17:58

Cytat:

Napisany przez mr_spock
wlasnie na forum siemensa doczytalem sie, ze to bedzie chyba simlock

kurde... nigdy wiecej nie kupie fona na allegro :/

To chyba nie taki wielki problem co?? :)
Kolo 20 zlotych kosztuje sciagniecie:)

Pozdrawiam

gallus 12.08.2004 18:24

No ale ze Siemensami nigdy nie wiadomo, qmplowi ściagali simlocka z telefonu, który sobie kupił za granica i już niestety aparat leży w szufladzie, bo panowie się tak znali, że zdejmowali simlocka bez beckupa softu, a później się okazało się, że jednak simlock nie został zdjęty w odpowiedni sposób i nie ma co przywracać... :)

esem 12.08.2004 18:56

@Niebessska: podaj swój numer telefonu: sprawdzę czy Ci działa i jak to odblokowali. 8 )

mr_spock 12.08.2004 19:05

Cytat:

Napisany przez esem
@Niebessska: podaj swój numer telefonu: sprawdzę czy Ci działa i jak to odblokowali. 8 )

wiek i wymiary tez ;)

Niebiessska 12.08.2004 19:19

Cytat:

Napisany przez mr_spock
wiek i wymiary tez ;)

Noo ladnie ^_^ ^_^ ^_^
Tajemnica:d
Moze Wam Yankee poda ale watpie :P
Ale chyba nie jest zle ze mna:P

Pozdrawiam

_Neoo_ 12.08.2004 19:22

Cytat:

Napisany przez Niebiessska

Pozdrawiam

W to nikt nie wątpi :)

gallus 12.08.2004 19:23

znowu mamy :offtopic: w :offtopic: u :rotfl: :mruga: :spoko:

esem 12.08.2004 19:26

Cytat:

Napisany przez Niebiessska
Noo ladnie ^_^ ^_^ ^_^
Tajemnica:d
Moze Wam Yankee poda ale watpie :P

Pozdrawiam

Możesz na priva - jak się wstydzisz (jeszcze) 8 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:16.