![]() |
Cytat:
niestety nadal musze stwierdzic... ze nie jest idealnie.. to chyba zalezy jak sie dobierze peer i leech :| |
Hey
Wie ktos mo***380;e jak zmusi***263; utorrent do seedowania z wi***281;ksz***261; predkosci***261; ? seeduje tylko jedna pozycje a program wysy***322;a z max 3kb na dodatek skacze z transferem miedzy 0,5 do 3kb :hmm: |
ja tam zasysam zawsze wszycho na maxa, a dopiero pozniej sie martwie ;)
|
Cytat:
|
ja tam uzywam bittornado i dziala tak jak trzeba
link http://www.bittornado.com/ P.S. to jest nastepca progza podanego przez smolika "BitTorent [Experimental]" |
Ja używam Azureusa i niekiedy mam takiego wała, że mimo iż kupa źródełek jest to transfer i tak jest skandaliczny...
|
To może sprobuj BitTorent [Experimental]
u mnie śmiga aż miło. :cool: |
Zobacz Azureusa to jest potega, musialem kompa przykrecic , bo modem go wciagal;-)
|
Zrobilem tak jak powiedziales ale pomoglo to tylko tyle ze łączy sie teraz do wiekszej ilosci seeds i peers ale na predkosc raczej nie wplynelo :(
|
hm... routera nie posiadam (przekierowania robie sobie na zwykłym serwie klasy pc, na którym zainstalowany jest WinRoute)
musisz wejść w ustawienia routera (strzelam że to się robi za pomocą zwykłej przeglądarki) no i tam poszukać... u mnie w WinRoute ta opcja nazywa się to Port Mapping i oczywiście port przekierowywujesz dla IP kompa będącego w sieci lokalnej (in. wewnętrzne/prywatne), nie dla IP które dostajesz od dostawcy ;) |
Moglbys mi powiedziec jak to zrobic??
i na ktore IP na mojego komputera czy na wyjsciowe IP?? |
no to wszystko już jasne :)
po prostu na routerze musisz przekierować port, którego używa Torrent, na swoje wewn/prywatne ip ;) po tym manewrze powinieneś osiągać min 50% możliwości łącza (przy dobrej ilości seedów) :) |
dostawca internetu -> router -> ja
|
tzn. nie wiem czy dobrze rozumiem:
a) dostawca internetu -> router -> ty czy b) dostawca internetu -> ty ??? |
mam siec ale tylko w domu na routerze ale IP mam przydzielone od dostawcy internetu
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:54. |