![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2002
![]() |
Problem z TVoutem
Posiadam karte gf 4 mx 440 ultra z tv-outem
podlaczylem wszystko co trzeba do telewizora i obraz jest w krystalicznie dobrej jakosci poza jednym malutkim szczegolikiem filmy nie sa wyswietlane jest po prostu czarny ekran dowiedzialem sie ze nalezy wejsc w ustawienia karyt graficznej i ustawic na monitorze domoślnym (czyli TV) rozdziagniecie obrazu do rozmiaru pultpitu ale wtedy niestety pokazuje sie na TV tylko tapeta i obraz zostaje zablokowany co robic?? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Ja mam to samo!!
W opcjach karty dałem klonowanie obrazu, czyli to samo jest na TV co na monitorze. I ustawiłem tą samą rozdzielczość TV co monitora. Obraz jest wyraźny, widać dokładnie ikony i resztę pulpitu. Ale tak samo jak u ciebie nie widać odtwarzanego filmu w oknie playera. O co chodzi to nie wiem? (w tym samym czasie na monitorze widać film). Aha mam do ciebie jeszcze pytanie bo masz taką samą karte co ja, czy lewa i prawa krawędź obrazu na tv jest trochę zaokrąglana? Nie wiem czy to taka uroda wyjść telewizyjnych czy to może wina troche długiego kabelka który mam (15m).
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Wypróbujcie TvTool.
Zaokrąglenie, to prawdopodobnie wina telewizora. A jeżeli chodzi o kabel, to ja mam 30m i wszycho OK.
![]() |
#5 | |
Gość
|
Re: Problem z TVoutem
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Czasem starsze detonatory sa lepsze niz nowsze wiec musisz sprobowac rozne wersje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2002
![]() |
detki mam 40.72 chyba znaczy sie te oficjalkne
mam zaokraglone te krawedzie o ktore pytasz a tvtool nie obsluguje wew. dekoderów tv outa i nie dziala z moja karta graf. zobacze zaraz tego vplayera ale zastanawia mnie jedno czy jest program do oblsugi tvouta z wew. dekoderem?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja mam detonatory 40.72 i ta sama karte tylko nie ultra (GF4 MX 440 64 DDR) i tv-out dziala ok.
Zobacz inne jak radzą pozostali ![]()
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Ech te filmy
No kurde ja mam to samo co matteo i inni. Nie jest wina sterownikow tylko jakis ustawien karty. Tez mam GF4 440 Ultra. Problem wystepuje przy kolnowaniu obrazu. Tak jak napisali inni film sie nie wyswietla (wszystko inne tak nawet napisy). Kiedy sie wejdzie w ustawienia karty a potem ustawienia nakladki to mozna uzyskac obraz ale skolei napisy sie nie wyswietlaja. To jakas paranoja ale napewno sie da to zrobic poniewaz raz to wlaczylem (nie pamietam jak) i wszystko dzialalo az do reinstalacji systemu). Ja sobie radze tak ze nie klonuje obrazu tylko dolaczam drgi monitor (telewizor) jako rozszezony pulpit a potem w AllPlayer zaznaczam "pelny ekran na monitorze drugim" i wtedy na kompie mam normalny pulpit a na telewizorze film. Nie wiem co jest grane i probowalem juz chyba wszystkich ustawien ale napewno sie da.
Pozdrawiam i moze ktos pomoze TV TOOl 6.8.4 nie dziala z GF4 440 Ultra (przynajmniej nie z PixelView) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
GOLOMB666 miales racje. Zaladowalem Detonatory 42.01 i wszystko jest jush ok.
Obraz i napisy w trybie klonowania wyswietlaja sie ok. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Streowniki do Nvidii (GForcow) nazywaja sie Detonatory - ludziska to maja poczucie humoru!
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
czołem,
kolega pare postów wyżej napisał "(SUPER BAJER TY MOŻESZ SOBIE GRAĆ NA KOMPIE A NP RODZINA OGLĄDAĆ FILMY NA TV)" gdy tak naprawde nie jest. Mam dosyć sprawną maszyne z GeForce 4 4400 128mb, i gry i filmy sa bezbłędnie odgrywane na telewizorze. Ale granie na jednym i filmy na drugim są nie realne. Przy jakim kolwiek "większym myśleniu" komputer sie zatnie albo na jednym albo na drugim. Film pobiera mniej więcej tyle samo "energi" z komputera przez cały film, ale gra komputer podkręca w zależności od potrzeby. To przynajmniej sie mi przytrafiło więc postanowiłem to opisać. Sam też swoje przeszedłem z TVoutem. shuma02 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|