![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
Problem z kompem :/
Witam
standardowo jak pojawia się problem to wchodze na moje ulubione forum, które zawsze pomoże ![]() jakis czas temu miałem dość częste resety kompa - nagle po prostu wszystko sie wieszało - pokazywał sie niebieski ekran z napisami typu (Kernel..., rozpoczyna sie zrzut pamieci, itd) . Zanioslem komp do serwisu, niby zbadali wszystko - uznali ze płyta główna jest uszkodzona, więc kupiłem nową (tania bo chodzi mi w sumie tylko o neta - Asrock, a przy okazji moj sprzet to procesor athlon 1,7, 256 ram - slaby komp). Zrobilem format, zainstalowalem od nowa win xp i jest to samo tylko ze z mniejsza czestotliwoscia (temperatura w biosie w normie wiec to nie przez to te resety). Ci z serwisu mowili ze zbadali wszystko i pamiec, procesor ,dysk w porzadku. Do teog dochodzi jeszcze jedna sprawa, ktora mnie co raz bardziej denerwuje. Wyłącze kompa - za jakis czas wlaczam i zamiast wchodzic do windowsa od razu na wstepie pokazuje sie napis na czarnym tle "Reboot and Select proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" wtedy musze resetować, wyłączac kompa kilkukrotnie lub wkładac plytke systemowa, ktora dostalem do plyty glownej az w koncu załapie i ładuje windowsa. Te resety zdzierżę ale ten "Reebot.." pojawia sie coraz czesciej i nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje i jak temu zapobiec? Co mam uszkodzone, co jest zle i co mam zrobic ? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
sprawdz, czy twardziela masz podpietego na master do pierwszego kanalu, pozniej w biosie, czy jest ustawiony jako pierwsze zrodlo, skad ma ladowc sie system
ja stawiam na walniety dysk
![]() |
#3 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Sprawdzałeś zasilacz?
![]()
![]() |
#4 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
U mnie, w jednym z kompów padły 2 zasilacze w ciągu roku. Zaczęło się również od restartów, ale jak się później okazało, uszkodzony był również kabel zasilający.
Profilaktycznie sprawdź jeszcze kompa jakimś antyświrusem.
![]() |
|
|