Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z wyborem LCD (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-wyborem-lcd-42684/)

ThanatoS 12.11.2004 21:29

W CT od dawna nie kupuje, za wysokie ceny. Kiedys jak byli na starowce byli tansi. Zawsze bralem sporo dobrych plyt CD/DVD wsio na zamowienie, a teraz juz nie sa tacy uczynni.

Co do monitorkow to MAG PS 776D opis tu http://www.magi.pl/prod.php?nid=15 (laczny czas reakcji matrycy 12 ms)

mallow 12.11.2004 21:24

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
W budzetowce ;)

Hieh hieh hieh ;) W sumie K&M i CT w Świecie Dziecka sa teraz naj;epiej wyposarzone, a co do kretactwa to mnie to niewiele obchodzi, bo jak ide do sklepu to zazwyczaj wiem czego chce i nie slucham sie sprzedawcow ale stron internetowych ;) (przejdz sie do CT przy placu slowianskim, to dopieo jest zaopatrzony sklep :))

A co do tych monitorkow wracajac to jakies jeszcze inne porady? ;)

ThanatoS 12.11.2004 21:20

Cytat:

Napisany przez mallow
O prosze! juz kojarze gdzie ten global, ale on jest baaaaaaaaardzo slabo wyposarzony ;)

PS a gdzie Ty tak zawiziecie adminujesz jak mozna wiedziec ;)

W budzetowce ;)

Ale nie jest tak zle wyposarzony, zawsze mozna zamowic i dostawa w jeden dzien, za to K&M jest sporo, ale czesto wiele miesiecy u nich towar stoi. Moja firma kupila swego czasu kompy od nich, pare poszlo do serwisu i wrocily, ale nie z tym w srodku co poszlo do nich. Prawie rok trwalo jak sie uzerali z K&M. Zreszta ceny nie maja takie konkurencyjne.

mallow 12.11.2004 21:19

O prosze! juz kojarze gdzie ten global, ale on jest baaaaaaaaardzo slabo wyposarzony ;)

PS a gdzie Ty tak zawiziecie adminujesz jak mozna wiedziec ;)

ThanatoS 12.11.2004 21:12

mallow ja mieszkam w Braniewie, a w Elblagu pracuje jako admin/inf. :P

K&M to niezli kretacze, Global jest teraz na Hetmanskiej tam gdzie kiedys byl AXEL Comp., na przeciwko baru slonecznego.

mallow 12.11.2004 21:10

Hm ThanatoS czyzbys znal sie troche na Elblagu? Ja przymierzam sie do K&M ;) A gdzie teraz jest Global?

ThanatoS 12.11.2004 21:07

mallow a w ktorym sklepie kupujesz? W Globalu w miare tanio jest, odradzam w Computer Team (tam maja 25% marze)

mallow 12.11.2004 20:46

1730s:

Tco 99
Tuv-gs
Iso 9241
Iso 13406-2

---------------

1730b

Iso 13406-2
Iso 9241
Tco 99
Tuv-gs

andrzejj9 12.11.2004 19:51

Cytat:

Napisany przez mallow
nie wiem jak z tym TV, jeszcze jakos nie mialem okazji sie tym bawic... Karte mam DVI wiec mowicei ze brac DVI... hmm Maciej a co do tych norm to te monitory LG maja czas reakcji jeden z najszybszych - 12ms - kiedy to srednie maja kolo 20-25ms. Wiec cos oczy chroni przed wyginieciem a to ze nie ma tego na papierku to nie jest dla mnie az takie wazne ;)
pozdro ;)

O normach to też ja mówiłem, ale nie miałem tu na myśli czasu reakcji matrycy. Ten rzeczywiście jest niski, chociaż dzisiaj już 16 można uznawać jako standard (nie 20 - 25, bo kupno czegoś takiego to zupełna pomyłka). Miałem na myśli inne parametry, jak na przykład promieniowanie, o którym jakoś się w ogóle nie mówi. Standardowe monitory CRT są teraz naprawdę rewelacyjnej jakości (no, oczywiście nie te po 400 złotych), a tańsze LCD (poniżej 3 - 4 tysięcy złotych) ciągle jeszcze są daleko w tyle.

mallow 12.11.2004 19:27

nie wiem jak z tym TV, jeszcze jakos nie mialem okazji sie tym bawic... Karte mam DVI wiec mowicei ze brac DVI... hmm Maciej a co do tych norm to te monitory LG maja czas reakcji jeden z najszybszych - 12ms - kiedy to srednie maja kolo 20-25ms. Wiec cos oczy chroni przed wyginieciem a to ze nie ma tego na papierku to nie jest dla mnie az takie wazne ;)
pozdro ;)

rycho 12.11.2004 19:17

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Mam natomiast pytanie odniośnie Twojej karty, bo prawdopodobnie mam taką samą. Czy za jej pomocą można na komputerze oglądać TV? To znaczy wiem, że wejścia antenowego nie ma, ale jakieś wejście jest, więc może da się przez nie puścić sygnał np. z magnetovidu. Próbowałeś się tym bawić?

Zainstaluj sterownik vivo i bedziesz miał obraz z TV .Oczywiscie najpierw polącz telewizor kablem z kartą.

rycho

Jeszcze przydałby się jakiś program do edycji tego obrazu.

Maciej 12.11.2004 19:06

z DVI jesli Ci nie szkoda kasiorki...:)
będziesz już miał jak będziesz kupował grafikę to już z DVI

siwy_mw 12.11.2004 19:00

Ja bym bral z DVI ,ale narazie za wysokie progi na moje nogi ;)

andrzejj9 12.11.2004 18:55

W takim wypadku też zdecydowałbym się na ten droższy. Chociaż ja jeszcze trochę się z zakupem monitora LCD wstrzymam (na razie, mimo, że w reklamach wygląda to nieźle, to takie monitory nie spełniają praktycznie żadnych norm).

Mam natomiast pytanie odniośnie Twojej karty, bo prawdopodobnie mam taką samą. Czy za jej pomocą można na komputerze oglądać TV? To znaczy wiem, że wejścia antenowego nie ma, ale jakieś wejście jest, więc może da się przez nie puścić sygnał np. z magnetovidu. Próbowałeś się tym bawić?

marynarz 12.11.2004 18:44

Jezeli masz karte z DVI to bierz LCD z takim zlaczem koniecznie. O niebo lepsza jakosc obrazu bedzie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:31.