Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.10.2005, 12:07   #1
BD
Team Member
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,210
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem z dzialaniem Gmail przez POP3

Hej,

Od trzech dni mam problem z dostępm do konta Gmail przez klienta pcoztowego. Sprawdziłem wszystkie ustawienia i nadal nie moge w ten sposób pobierać poczty. Obsługa przez działa prawidłowo.

Czy ktos ma jeszcze podobne problemy?
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.10.2005, 12:11   #2
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Dorian
 
Data rejestracji: 10.05.2004
Posty: 691
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam tak samo. Zostawiłem Thunderbirda włączonego żeby sprawdzał co jakiś czas ... po kilku minutach zaskoczyło.
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 12:14   #3
Zdezorientowany
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika pops
 
Data rejestracji: 08.05.2005
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3,698
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ja mam wogole problemy z gmailem i nie uzywam go od jakiegos czasu, cos im sie pitoli z wysylanie i odbieraniem maili, dochodza ze strasznym opoznieniem, a juz kilka razy mialem przypadek, ze nie doszly wcale.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 14:59   #4
BD
Team Member
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,210
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian
Ja mam tak samo. Zostawiłem Thunderbirda włączonego żeby sprawdzał co jakiś czas ... po kilku minutach zaskoczyło.
No u mnie nie zaskakuje nie wiem czemu. Moze to wina lacza albo zwalily sie jakis dnsy?
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 15:04   #5
*Dziadziuś*
 
Avatar użytkownika **mondeo**
 
Data rejestracji: 27.10.2005
Lokalizacja: podlasie
Posty: 642
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zgodnie z tym macie poustawiane

http://mail.google.com/support/bin/a...l&answer=12103
__________________
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 15:07   #6
Kocham Agnieszke T. !!!
 
Avatar użytkownika Loczek
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Grajewo (Podlasie)
Posty: 1,722
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez **mondeo**
Taki mały OT.

Gdzie mieszkasz na Podlasiu ?
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 15:08   #7
Zeropostowiec
 
Avatar użytkownika Arcadio
 
Data rejestracji: 12.09.2005
Posty: 370
Arcadio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Widzę że nie tylko ja mam problem.
Do niedawna skrzynka działała OK tylko ostatnio nie można się połączyć.
Coś z serwerem im się chyba wali - w końcu to jeszcze beta
__________________

Arcadio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 15:20   #8
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,258
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
szkoda że przez gmail nie można wysyłać *.exe
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 15:28   #9
Rejestrowany
 
Avatar użytkownika murt
 
Data rejestracji: 07.07.2002
Posty: 1,330
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tez nie moglem sie polaczyc przez pewien czas. Wczoraj zaskoczylo ale baaardzo wolno, a teraz smiga.
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 15:31   #10
*Dziadziuś*
 
Avatar użytkownika **mondeo**
 
Data rejestracji: 27.10.2005
Lokalizacja: podlasie
Posty: 642
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A u mnie wszystko działa,był problem a mianowicie serwer POP3 ,jak wpisałem małymi literani pop3 to poszło


Cytat:
Napisany przez Loczek
Taki mały OT.
Gdzie mieszkasz na Podlasiu ?
Troche od ciebie jest odległości-Siemiatycze
__________________
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 22:09   #11
BD
Team Member
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,210
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez **mondeo**
Dokladnie tak samo. Dzialalo od chwili udostepnienia dostepu przez POP3 az do wtorku wieczora a pozniej cos sie pomieszalo i nie dziala. Oczywiscie to nie wina ustawien na moim kompie.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 22:48   #12
*Dziadziuś*
 
Avatar użytkownika **mondeo**
 
Data rejestracji: 27.10.2005
Lokalizacja: podlasie
Posty: 642
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Dokladnie tak samo. Dzialalo od chwili udostepnienia dostepu przez POP3 az do wtorku wieczora a pozniej cos sie pomieszalo i nie dziala. Oczywiscie to nie wina ustawien na moim kompie.
To wejdz na swoje konto na www i zobacz >> ustawienia>>przekazywanie i pop3>>POP3 status>>i czy masz włączony pop3

Zerknij
http://gmail.google.com/support/bin/...y?answer=13273
__________________
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 22:59   #13
BD
Team Member
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,210
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez **mondeo**
To wejdz na swoje konto na www i zobacz >> ustawienia>>przekazywanie i pop3>>POP3 status>>i czy masz włączony pop3

Zerknij
http://gmail.google.com/support/bin/...y?answer=13273
Tak mam to wlaczone od kilku miesiecy. Nic nie zmianilem w konfiguracji i dzialalo idealnie. Padlo dwa dni temu i nie dziala. Chodz nie bylo mnie przez kilka godzin i Thunderbird cos pobral ale nie mam pojecia jak on to zrobil bo teraz nadal nie dziala...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 23:10   #14
*Dziadziuś*
 
Avatar użytkownika **mondeo**
 
Data rejestracji: 27.10.2005
Lokalizacja: podlasie
Posty: 642
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A może firewall ci blokuje albo coś z konfiguracją jest
__________________
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2005, 23:15   #15
BD
Team Member
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,210
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez **mondeo**
A może firewall ci blokuje albo coś z konfiguracją jest
Nic nie zmianialem. Przestalo dzialac z minuty na minute. Problem nie dotyczy tylko tego jednego konta pocztowego. Rowniez na innym komputerze jest problem z obsluga Gmaila przez POP3. Dokladniej mowiac 2 rozne komputery i dwa rozne konta - na obu nie da sie obslugiwac Gmaila przez POP3.

Komputer 1 OE - przekroczono limit czasu polaczenia z serwerem pop.gmail.com
Komputer 2 TB - przekroczono limit czasu polaczenia z serwerem pop.gmail.com
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO