Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.03.2006, 18:48   #1
Angel
 
Avatar użytkownika Magda
 
Data rejestracji: 14.07.2002
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 586
Magda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z uruchamianiem XP

Witam!

Złożyłam koputer i po uruchomieniu zauważyłam dziwną sytuację. Po przejściu testów biosu, kiedy powinien pojawić się napis Windows XP i zacząć ładowac system robi sie tak:

Pojawia się bardzo ciemny napis Windows XP i nic się nie dzieje przez 10-15 sekund. Podem napis się rozjaśnie do normalnego stanu i wszystko ładuje się prawidłowo. System działa stabilnie i cała reszta jest ok.

Czy ktoś ma pomysł dlaczego jest taka przerwa po biosie a przed ładowaniem systemu?
__________________
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi." A.Einstein
Magda jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.03.2006, 19:01   #2
inżynier systemowy
 
Avatar użytkownika polakT
 
Data rejestracji: 07.07.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 2,193
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
nie wiem ale u kumpa z pokoju jest identyczne, znaczy bylo. Teraz prawie sie tak nie robi. Pomog update BIOS plyty glownej.

Ma on gigabute na nF3 A64 2,8 i dysk SATA
__________________
http://polakt.pl
Pozdrawiam
polakT
gg:2779269
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 19:20   #3
Ojciec dyktator
 
Avatar użytkownika Wuduś
 
Data rejestracji: 16.02.2006
Posty: 28
Wuduś zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to samo ma moj kuzyn i tez na plycie Gigabyte GA-K8NS nVidia nForce3 dopoki nie zainstalowal sterow od plyty (sam win) nie bylo tej niby "zwiechy". chociaz jemu to przestalo przeszkadzac to moze podpowiem o w/w sposobie thx
__________________
BENQ LS DW1655 / LITE-ON SHW-1635S
Wuduś jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 21:25   #4
inżynier systemowy
 
Avatar użytkownika polakT
 
Data rejestracji: 07.07.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 2,193
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wuduś
to samo ma moj kuzyn i tez na plycie Gigabyte GA-K8NS nVidia nForce3 dopoki nie zainstalowal sterow od plyty (sam win) nie bylo tej niby "zwiechy". chociaz jemu to przestalo przeszkadzac to moze podpowiem o w/w sposobie thx
co najsmieszniejsze teraz sprawdzilem to dokladnie ta sama mobo
__________________
http://polakt.pl
Pozdrawiam
polakT
gg:2779269
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 22:17   #5
Angel
 
Avatar użytkownika Magda
 
Data rejestracji: 14.07.2002
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 586
Magda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na ta płyta była MSI, ale tez na nForce 3. Ale dalej szukam rozwiązania.
__________________
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi." A.Einstein
Magda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO