![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Przeslizgiwanie sie miedzy transferami
Chodzi o to ze jestm maniakiem gry p.t. Counter-strike, ale czasami jak ludzie z mojej sieci zaczynaja jechac netu co popadnie to jest masakra i skacze jak bym mial 486, chcialbym sie dowiedziec nazwe programu ktory pozwoli mi wyciskac maxymalna moc lub wystarczajaca zeby mi nie skakalo, nie zwracalo uwage na inne transfery, jednym slowem zeby zabralo troche transferu innym zebym ja mial lepiej
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
o ty wredny
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
no ja takiego programu nie znam ..ale mozna jesli masz władze admina ograniczyć sciąganie z netu dla wszystkich tak by nie zajmowali całego łącza... (ach te kaaza, dc ,..) napisz czy masz taką mozliwość , co to za łacze i na czym stoi serwer ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Costam
![]() |
Jest to łącze 512kbit/s , jest zablokowane od 14 do 22, ale np jak od 21 wszyscy na stronach siedza to tez jest masakra z pingiem na serwach cs`a. Serw stoi na celeronie 333 z 256mb ramu. Bez proxy oczywiscie bo sie wiesza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
![]() |
red hat ..a który to jest taki dziurawy ? ..osobiście też mamy redhata w kafejce z której dzirzawimy tez jest redhat ..więdz nie sądze by było tylu adminów głupich ...
a na ile osób to jest skoro jak wszyscy łazą po stronkach to muli , a druga sprawa to moze warto sie zastanowić nad proxy, nam sie nie wiesz - i co to znaczy ze sie wiesza ? no i co jest zablokowane znaczy które porty ... a co do ograniczeń jesli łapiesz lagi bo inni łaza po stronkach to przecież nikt Ci nie udostępni częsci łacza (blokując ładowanie stronek bo Ty chcesz pograc w CS'a ) ale widze ze poważny problem maczi skoro na takim łączu nie mozna pograć w CS'a ze względu na stronki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Costam
![]() |
Proxy jest niemozliwe na tym serwie, poniewaz ma on tylko 256mb ramu, do poprawnego dzialania jest potrzebne 512mb, wiesza sie to znaczy ze sie przegrzewa no i staje, nie wyrabia biedaczysko celeron. Zablokowane sa wszystkie porty peer to peer, audio galaxy, no i ftp`y z ktorych widac ze pacjent nagminnie cos jedzie. Na sieci mam okolo 45 typa z czego internet wzielo 27, niektorzy z tych 27 to prawdziwi maniacy, dzisiaj o 2 sprawdzilem ile osob jest na sieci i bylo tylko 2 ja i taki koles, ja sciagalem jeden plik i mialem transfer 4kb/s wiec wiadopmo ze typ jechal chyba z 16 naraz lub ma jakies program ktory potrafi zabierac innym transfer wiem to bo sam mi sie chwalil takim progsem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
![]() |
no to kinderniespodzianka... serw u nas w sieci to p150, 48 ramu rh 7.2 u6 40 gb proxy łazi nic nie poblokowane ponadto proxy (moza za duzo przeznaczałeś na proxy miejsca ?) mozna uzywać naszego na serwie lub u prowidera też mozna z jego korzystać ... nic sie nie wiesza i nic sie nie przegrzewa (dwa wiatraki w srodku na procku i na płycie) co prawda naście osób na podobnym łaczu ..ale jesli mowisz ze 2 osoby i jedna ciągnie to nie wiem skąd chyba ze ze stronki ciągnie albo coś słabo poblokowane dwa to polskie łącza owszem w dzień inet łazi gorzej ale to juz niezależie od nas ..wiec ... a pozatym jesli masz dostęp do serwa to mozesz posprawdzać co kto z czego na jakim porcie ciągnie ..nawet nie musisz mieć dostępu do serwa tylko snifferem podglądnąć na jakim porcie kto co robi to sie dowiesz co i jak ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
a pozatym proxy nie jest w ramie tylko na twardym ..chodzi mi o squida
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jesli znasz admina to postaraj sie o przekonac do zrobienia sztywnych ram dla kazdego - wtedy bedzie co prawda mniej ale stale, lub jesli znasz go bardzo dobrze to niech zrobi sztywne ramy tylko dla ciebie wiecej
![]() programu do dzielenia i 'zabierania' transferu chyba nie ma, zreszta odpalany od klienta mialby marne szanse na wplyw na prace serwera - tak juz uroda tych systemow mozesz (ale to jest niskie zachowanie) zrobic kolesiom ping flood'a po wszystkich portach - przez jakis czas beda nieaktywni i sobie pograsz - tu jednak pojawia sie zonk: jesli nie znasz admina, lub on cie nie lubi to mozesz miec POWAZNE problemy poza tym CS to ... [sorry musialem] a najlepiej to i tak sie w to po LANie gra - a w tym nikt juz ci przeszkodzic nie moze - zakladam ze swithca(e) i karty macie 100mbit, kabelki zdolne tyle przeniesc - raj na ziemi strasznie paskudny misisz miec charakter, zeby mysles wogole o takich rzeczach ![]() pozdrawiam i powodzenia
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
![]() |
no programiki do robienia "ram" są a i owszem i to dobre ale fakt tylko na serwie sie sprawdzają...a do LAN to i 10ka wystarczy .. bez cudów wiem jednak ze ut ma b. małe wymagania sieciowe i super sie gra (czyt. bez lagów) po interku no ale cs to cs
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Costam
![]() |
Nie wiem jaka to wersja, ale wiem ze go nie lubie bo ftp ustawiony jest w trybie passive. A prosilbym o nazwy tych programikow powyzej opisanych
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Forumator
![]() |
http://pj128.krakow.sdi.tpnet.pl/~grzes/linux/admin.html
http://www.freesco.arx.pl/linux/zipslack/cbq.htm http://ftp.die.net/pub/linux-rate-limit/ http://www.linuxdoc.com/LDP/HOWTO/index.lxp?lxpwrap=HOWTO-INDEX/../Bandwidth-Limiting-HOWTO/cbq.html powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
wrocławskie (polskie) drogi... | andrzejj9 | Off topic | 117 | 13.09.2010 14:09 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Smieszna mp3. "Infi" gra w Quake 3. | /||\aster | Off topic | 3 | 02.01.2004 19:26 |
<<< Szyfr Biblijny - jak to rozumieć? >>> | Macio.Men | Off topic | 13 | 24.10.2003 16:29 |