Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem Ze Sklepem Rowerowym !! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-ze-sklepem-rowerowym-56140/)

piotrek123 02.09.2005 16:26

Cytat:

Napisany przez Patrix
Wiesz...jak sam sobie zrobisz przegląd rowerka, nasmarujesz całe łożyskowanie w nim itd. To na pewno bedzie Ci szkoda pojechać w błoto :D

Też nie jeżdze często w błocie i deszczu, tak od czasu do czasu jakiś wypad. Po takiej jeździe myje rower wężem i potem smarowanko łańcucha.
W piasty jeszcze nic mi nie powłaziło.

Cytat:

Napisany przez Patrix
edit:
co do mocnej jazdy...
Taka jazda nie jest wyłącznie w błocie :D
Na Śląsku taki ładny suchy teren może być w lesie, że gwarantuje bez hamulców za pierwszym razem bałbyś sie jechać szybciej coby troche poodrywać sie od ziemi :D I to nie między drzewami.

Prawdopodobnie tak :)

Patrix 02.09.2005 14:43

Cytat:

Napisany przez rycho
A może tego typu awaria podlega gwarancji w rowerku za pieniążków 3000 zł w górę?

Patrzmy na to z realnej strony - nie ma prawa w taki sposób się nic urwać... wkońcu to ni jest rower z tesco :D Pozatym to obniża renome firmy, która te część produkuje.

Z ciekawości sam zobaczyłem w moim rowerze na stan tylnego mechanizmu i jest bardzo dobrze. Nie wyobrażam sobie aby sie coś urwało przy prędkości '>40km/h' Z moich znajomych mało kto da mi rade na starcie/akceleracji :)

Także powiem tyle nie ma takiej możliwości...chyba że ma pneumatyczna siłe w nogach :D ale wtedy obawiałbym sie o wytrzymałość łańcucha.

rycho 02.09.2005 14:31

Cytat:

Napisany przez Patrix
No to skoro nigdzie nie zaryłeś a zerwało się podczas jazdy (nawet jak ktoś ma mocne nogi nie ma prawa nic sie urwać przy tej cenie) to powinni to bez gadania przyjąć na gwarancje :|
A od pedałów nich sie odpierdziela bo reklamujesz co innego...

A może tego typu awaria podlega gwarancji w rowerku za pieniążków 3000 zł w górę?

Patrix 02.09.2005 14:25

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
niee łancuch była na karbach... tylko ze sie przerzutka urwała...tzn nie urwała ze odpadła tylko urwał sie zaczep i przerzutke moge soebie obkrecac w okoł koła chodz jest przekrecona do ramy... a w przerzutki wszedł ten meatl co sa na niej 2 zebatki takie małe ;p

No to skoro nigdzie nie zaryłeś a zerwało się podczas jazdy (nawet jak ktoś ma mocne nogi nie ma prawa nic sie urwać przy tej cenie) to powinni to bez gadania przyjąć na gwarancje :|
A od pedałów nich sie odpierdziela bo reklamujesz co innego...

icemac 02.09.2005 14:24

nie wiem co to za sklep i jak realizuja gwarancje, ale ja w moim rowerze kelly's zajechalem suport (2 miechy 1000km, czy jakos tak), chyba tak sie nazywa to z korba :>

rower przywiozlem do sklepu gdzie stwierdzono ze trzeba wymienic i wymienili w ramach gwarancji

tylko opon gwara nie obejmowala, ale to male koszta, kupilem Maxxisy

Oktawian89 02.09.2005 13:01

niee łancuch była na karbach... tylko ze sie przerzutka urwała...tzn nie urwała ze odpadła tylko urwał sie zaczep i przerzutke moge soebie obkrecac w okoł koła chodz jest przekrecona do ramy... a w przerzutki wszedł ten meatl co sa na niej 2 zebatki takie małe ;p

Patrix 02.09.2005 12:33

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
nie poprostu jechałem pod gorke zmieniłem z 2-4 na 1-4 i poszło... przerzutki zablokowały mi tylnie koło i po sprawie

Noo ale po tym 'wypadku' pewnie oglądaleś co się stało, jak to wyglądało gdzie był łańcuch skoro aż koło sie zablokowało ? Nie wiesz co było przyczyną ?

Oktawian89 02.09.2005 12:07

nie poprostu jechałem pod gorke zmieniłem z 2-4 na 1-4 i poszło... przerzutki zablokowały mi tylnie koło i po sprawie

Air 02.09.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez Predi
z tego co pamietam to gwarancje na rowery sa tak swietnie ulozone, ze jak przeczesalem swoja (ok 1 strony zeszytowej drobnego tekstu) to z tych wszystkich wyrazow mozna bylo wycisnac jedno zdanie:
"Gwarancja obejmuje tylko rame roweru"

i Ty się dziwisz, ten temat jest potwierdzeniem dlaczego tak jest :D

Patrix 02.09.2005 11:50

Cytat:

Napisany przez Predi

a co do 300zl... po tyle chodza rowery w hipermarketach chyba ze sie myle :D

Nie mylisz się :) No ale jak gośc prawie zezłomował rower za ponad 1000zł w 1.5 miecha to co byłoby ze sprzetem za 300zł :D

Predi 02.09.2005 11:38

z tego co pamietam to gwarancje na rowery sa tak swietnie ulozone, ze jak przeczesalem swoja (ok 1 strony zeszytowej drobnego tekstu) to z tych wszystkich wyrazow mozna bylo wycisnac jedno zdanie:
"Gwarancja obejmuje tylko rame roweru"

a co do 300zl... po tyle chodza rowery w hipermarketach chyba ze sie myle :D

Air 02.09.2005 11:31

Druga sprawa, samo się też nie urwało prawda :)

Zablokowal się łańcuch, przycisnąłeś mocniej myśląc że się odblokuje i pociągnęło cały mechanizm.

Patrix 02.09.2005 11:03

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Pewnie zobaczyli trochę zaschniętego błotka na ramie i się zaczeli pultać :blee:
Żebyś widział jak wyglądał mój rower po pierwszej mocniejszej jeździe w terenie ||. Przerzutki nie było widać, biedna acera tak się zakleiła błotkiem.

Wiesz...jak sam sobie zrobisz przegląd rowerka, nasmarujesz całe łożyskowanie w nim itd. To na pewno bedzie Ci szkoda pojechać w błoto :D
Nie ma nic gorszego jak piasek w mechaniźmie - wszystko słychać :D
Ja wychodze na rower jak jest w miare sucho a po deszczu w teren sie nie wybieram bo potem wiecej roboty jak przyjemności.

Co do tej 'gwarancji' i naprawie 300zł... za te cene sam poszedłbym do rowerowego po części i sam to naprawił...i kieszeń pełna.

No ale do tego trzeba mieć chęci, a jak ktoś woli jeżdzić do zajechania sprzętu... :>

edit:
co do mocnej jazdy...
Taka jazda nie jest wyłącznie w błocie :D
Na Śląsku taki ładny suchy teren może być w lesie, że gwarantuje bez hamulców za pierwszym razem bałbyś sie jechać szybciej coby troche poodrywać sie od ziemi :D I to nie między drzewami.

Oktawian89 02.09.2005 08:28

Witam,
własnei pisze ze szkoły :P wiec tak dostalem cała ksiazke gwarancyjna i do tego podpiety jest paragon.

mensir67pl 01.09.2005 23:25

A co wogole obejmuje gwarancja ? moze powietrze w detkach ;)

Jest jakis papierek gwarancyjny czy tylko z paragonem lub fakturka .....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:57.