![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Problem z dyskiem twardym Barracuda IV 40GB ?
Problem z dyskiem twardym Barracuda IV 40GB ?
Zniknął mi folder (wraz z pod folderami i gromadą plików tak z 1GB) z dysku. Wpadłem w panikę że dysk mi pada. Zrobiłem test SeaTools Desktop (najnowsza wersja) i wyszło że wszystko OK. tylko file structure analysis niestety false. Więc usunąłem wszystkie partycje i podzieliłem dysk od nowa format instalka windows i wynik ten sam. WinXP prof mam legalny zainstalowałem sp2 nie instalowałem żadnych nowych programów jedynie FireFox-a. Zrobiłem też test SeaTools Online oto jego rezultat : Results for volume C: (NTFS) Volume Label: Volume Size: 10.49 GB Some files on the volume are open. This may effect the accuracy of the file system check and result in false errors. The file system contains minor inconsistencies, these are not errors and should not cause problems. Results for volume D: (NTFS) Volume Label: Volume Size: 29.52 GB The file system contains minor inconsistencies, these are not errors and should not cause problems. Co to znaczy i co mam robić ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
Przypomina mi to objaw "problemu widzenia przez plyte dysku" czy Twoja plyta jest z przed roku 2000 ?? jesli tak to poszukaj u producenta plyty i do Twojego konkretnie typu BIOS i dokladnie zobacz w informacji jak zaktualizowac tez mialem kiedys problem na firmowym pc'cie ze dysku wiekszego nie widzial po tym jak reka odjelo a niestety bez nowego biosu plyta nie widzi nowszych urzadzen albo niema uwglednionych poprawek ktore producent udostepnil
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Płyta Gigabyte GA-6OXT-A kupiona razem z dyskiem i nie maiłem nigdy żadnych problemów.
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
w czy robisz partycje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Hheeh, ale koledze w kit wciskacie :/
Zaraz przyjdą angliki forumowe i Ci wytłumaczą. JA rozumiem to tak: niektóre pliki są otwarte nie można ich sprawdzić ![]() Spróbuj nortonem system works i tam masz drive test. Zobacz czy podobnie. Przeleć dysk scan diskiem od windy (test gruntowny). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Partycje robie w instalatorze windowsxp. A SeaTools Desktop (live on CD) też wywala file structure analysis niestety false. Niby wszystko jest Ok ale nie wiem kiedy mi znowu cos zniknie z dysku.
![]() |
#7 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
sprawdz to z pod trybu Awaryjnego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Młody żonkoś