![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.05.2005
![]() |
![]()
Zakładam ten wątek o Serv-u ponieważ mam pytanie jak zrobić aby dany stworzony przezemnie user mogł tylko sciągać dane z serwera i tylko on jeden miałby wyłączone wysylanie i odbieranie miedzy FXP server to server jak to zrobić zeby mogl tylko sobie na kompa sciągać dane
![]() W Raiden znalazłem taką mozliwość w g6ftp chyba tez jest odfajkowuje allow incoming i outcoming a w servu nie moge znaleźć.... Prosze o szybką pomoc bo musze wybrać jaki program bedzie dla mnie najlepszy a w servu nie moge znaleźć tej opcjii..... Pozdrawiam i licze na was. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uzywam serv-u, ale jakos nie moge zczaic o co ci chodzi.
Zakladasz konto jakiemus userowi, dajesz haslo i login i okreslasz co mu wolno robic na serwerze tzn okreslasz uprawnienia do udostepnionych folderow. Mozesz dodatkowo zabezpieczyc sie okreslajac dostep do serwera dla jego IP (dobrze jak ma stale IP), jesli obawiasz sie ze komus innemu odostepni twoje namiary. Okresl bardziej po ludzku o co ci chodzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
hmm chyba normalnie po polsku napisałem no ale dobra jesio raz
![]() Chodzi mi oto ze chce wyłączyć mozliwość paru userom wysylania z mojego serwera przez FXP na inne serwery danych (server to server) i nie wiem jak to zrobić w Serv-U.... Ale zato wiem jak to zrobić w G6FTP i dam wam screena moze tak będzie jasniej np mam usera jasio i stasio i chce stasiowi wyłączyć FXP to biore properties i mam cos takiego w jednej z zakładek : ![]() i odfajkowuje te dwie opcje i on juz niema takiej mozliwości ale za to Jasio ma mieć dwie zafajkowane bo jasio ma pozwolenie na FXP teraz jasniej ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
No dobra ale to sie tyczy kazdego programu i to co ja pokazuje w screenie to jest nie do tego
![]() Czy poprostu w Serv-U sie tego nieda tak jak ja chce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Heh widze ze nikt mi nie pomógł ale sam znalazłem sobie to co trzeba taką funkcje ma Titan FTP Program jest super zadne Servu mu nie dorówna poprostu ma wszystko co było mi potrzebne
![]() POLECAM !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Skoro znalazłeś to co szukałes w g6ftp to w czym problem? Wystarczyło się na niego przesiąść i po sprawie. Sam go używam i narazie nic lepszego nie widziałem. Kiedyś to było serv-u ale jego ewolucja dawno się zatrzymała.
![]() |
|
|