Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.04.2005, 20:39   #1
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@ro29 sprobuj pobawic sie ustawieniami przegladarki (IE).W jej wlasciwosciach zobacz co masz za opcje powlaczane ewentualnie zmien je.Zobacz na ile masz wlaczona historie, moze zmien ilosc dni itp.
Ja bardzo rzadko uzywam tej przegladarki wiec za wiele ci nie pomoge.Uzywam mozilli.
Jesli tutaj nie otrzymasz pomocy.A po wypowiedziach co po niektorych mozna zalozyc, ze jest taka ewentualnosc.Skieruj sie na strone infojama.pl a dokladniej na: http://forum.infojama.pl/ Jest to forum dotyczace systemow microsoft i tam jest o wiele wieksze prawdopodobienstwo znalezienia rozwiazania twojego problemu gdyz na tym forum przede wszystkim rozwiazujemy problemy nagrywania plyt oraz konfiguracje podzespolow komputerowych do tego sluzacych.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.04.2005, 06:45   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
@ro29 sprobuj pobawic sie ustawieniami przegladarki (IE).W jej wlasciwosciach zobacz co masz za opcje powlaczane ewentualnie zmien je.Zobacz na ile masz wlaczona historie, moze zmien ilosc dni itp.
Ja bardzo rzadko uzywam tej przegladarki wiec za wiele ci nie pomoge.Uzywam mozilli.
Jesli tutaj nie otrzymasz pomocy.A po wypowiedziach co po niektorych mozna zalozyc, ze jest taka ewentualnosc.Skieruj sie na strone infojama.pl a dokladniej na: http://forum.infojama.pl/ Jest to forum dotyczace systemow microsoft i tam jest o wiele wieksze prawdopodobienstwo znalezienia rozwiazania twojego problemu gdyz na tym forum przede wszystkim rozwiazujemy problemy nagrywania plyt oraz konfiguracje podzespolow komputerowych do tego sluzacych.
Brawo! Pierwsza konkretna odpowiedź...

Ludze, człowiek pyta o konkretny problem, a Wy mu na to - nie wiem, guzik mnie to obchodzi, ale polecam inny program... Ja rozumiem, że nie wszyscy wiedzą o alternatywnych przeglądarkach (mimo nawet przyklejonego topicu) i warto może czasami pokazać, że coś takiego istnieje, ale na litość, bez przesady! Kilka postów pod sobą mówiących dokładnie to samo i nie wnoszących niczego nowego??

@ ro29

Dawno już nie używałem modemu, a tym samym nie próbowałem przeglądać żadnych stron będąc offline, ale ze starych czasów pamiętam jeszcze problem, jaki opisałeś. Pamiętam niestety również, że nigdy nie potrafiłem znaleźć jego rozwiązania, a to, czy nie będąc online mogłem przeglądać zachowane w historii strony, czy też nie, było kwestią losową... Na pewno jednak nie była to kwestia żadnego wirusa, bardziej "widzimisie" Windowsa i Internet Explorera.

Pamiętam jednak, że w opcjach IE była możliwość włączenia możliwości przeglądania stron w trybie offline. Niestety kojarzę coś również, że nie działała ona rewelacyjnie, mimo to sprawdż jej włączenie jeśli jeszcze tego nie robiłeś.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2005, 10:49   #3
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Brawo! Pierwsza konkretna odpowiedź...

Ludze, człowiek pyta o konkretny problem, a Wy mu na to - nie wiem, guzik mnie to obchodzi, ale polecam inny program... Ja rozumiem, że nie wszyscy wiedzą o alternatywnych przeglądarkach (mimo nawet przyklejonego topicu) i warto może czasami pokazać, że coś takiego istnieje, ale na litość, bez przesady! Kilka postów pod sobą mówiących dokładnie to samo i nie wnoszących niczego nowego??

@ ro29

Dawno już nie używałem modemu, a tym samym nie próbowałem przeglądać żadnych stron będąc offline, ale ze starych czasów pamiętam jeszcze problem, jaki opisałeś. Pamiętam niestety również, że nigdy nie potrafiłem znaleźć jego rozwiązania, a to, czy nie będąc online mogłem przeglądać zachowane w historii strony, czy też nie, było kwestią losową... Na pewno jednak nie była to kwestia żadnego wirusa, bardziej "widzimisie" Windowsa i Internet Explorera.

Pamiętam jednak, że w opcjach IE była możliwość włączenia możliwości przeglądania stron w trybie offline. Niestety kojarzę coś również, że nie działała ona rewelacyjnie, mimo to sprawdż jej włączenie jeśli jeszcze tego nie robiłeś.
Witam !
Dzięki za miłą powyższą wypowiedź (a także kolejną )!!!!
W kwestii tej, że niektóre stony nie dają się nigdy obejrzeć offline (ani też zapisać ) - to ja oczywiście o tym wiem i czasami mnie to spotykało. problemem jest jednak to - jak już pisałem - że 80 procent stron, które jeszcze do niedawna było dostępnych po rozłączeniu, teraz albo w ogóle nie jest dostępnych, albo np. przez jeden dzień i koniec. I nie musiałem nic zapisywać itd. po prostu strony te same się zapisywały.
A w kwestii innych przeglądarek - to np. w FireFox nic z odwiedzonych stron nie mogę obejrzeć po rozłączeniu - a inni pisali, że to norma - więc jak to jest :\
Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 11.04.2005 o godz. 10:52
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2005, 11:03   #4
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Dzięki za miłą powyższą wypowiedź (a także kolejną )!!!!
W kwestii tej, że niektóre stony nie dają się nigdy obejrzeć offline (ani też zapisać ) - to ja oczywiście o tym wiem i czasami mnie to spotykało. problemem jest jednak to - jak już pisałem - że 80 procent stron, które jeszcze do niedawna było dostępnych po rozłączeniu, teraz albo w ogóle nie jest dostępnych, albo np. przez jeden dzień i koniec. I nie musiałem nic zapisywać itd. po prostu strony te same się zapisywały.
A w kwestii innych przeglądarek - to np. w FireFox nic z odwiedzonych stron nie mogę obejrzeć po rozłączeniu - a inni pisali, że to norma - więc jak to jest :\
Pozdrawiam
ro29
A zwiększałeś już cache przeglądarki tak jak to ktoś wcześniej sugerował??
U mnie nie ma problemu z ogladaniem stron off-line pod firefoxem.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2005, 11:34   #5
ro29
Guru

Cytat:
Napisany przez smolik
A zwiększałeś już cache przeglądarki tak jak to ktoś wcześniej sugerował??
U mnie nie ma problemu z ogladaniem stron off-line pod firefoxem.
Witam !
Niestety - u mnie są - a czy chodzi tutaj o zwiększenie w ustawieniach FireFox ?
Cokolwiek będę mógł zrobić dopiero późnym wieczorem
Pozdrawiam
ro29
Stary 11.04.2005, 13:45   #6
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Niestety - u mnie są - a czy chodzi tutaj o zwiększenie w ustawieniach FireFox ?
Cokolwiek będę mógł zrobić dopiero późnym wieczorem
Pozdrawiam
ro29
Dokładnie o to chodzi Narzędzia ---> Opcje ----> Prywatność ----> Pamięć podręczna.
Daj znać czy pomogło.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2005, 19:40   #7
ro29
Guru

Cytat:
Napisany przez smolik
Dokładnie o to chodzi Narzędzia ---> Opcje ----> Prywatność ----> Pamięć podręczna.
Daj znać czy pomogło.
Witam !
Mam ustawione w FF tak:
Pamięć podręczna 50000 KB
Historia na 9 dni
I strony odwiedzone wczoraj, dziś rano już nie były dostępne
Sorry, że dopiero teraz odpowiadam
Pozdrawiam
ro29
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: